کتاب شکوفایی نبوغ کودک

کتاب شکوفایی نبوغ کودک

کتاب شکوفایی نبوغ کودک به قلم اندرو فولر، ابتدا به شما کمک می‌کند تا فرزندتان را به گونه‌ای رشد دهید که تمام استعدادهای بالقوه‌ی او را کشف کرده و سپس روش‌های شکوفایی این استعدادها را در اختیارتان قرار می‌دهد.

تمامی کودکان بسیار بیشتر از آن‌چه شما و خودشان می‌دانند، توانایی دارند. کتاب شکوفایی نبوغ کودک (Unlocking your child's genius) در مورد فشار وارد کردن به کودک، تشویق او به جهشی خواندن یا اجبار او به جلوتر بودن از سنش نیست بلکه در مورد فرزندپروری به گونه‌ای است که کودک بتواند به شیوه‌ی خود، خلاقیت و نبوغ تخیلی خود را شکوفا ساخته و توسعه دهد.

این کتاب بیش از کار، در مورد بازی، سرگرمی و اکتشاف است. البته که کار سخت، جای خود را دارد، اما وقتی بخشی از آن را به بازی تبدیل کنید، احتمال موفقیت بالا می‌رود.

سال‌های زیادی از این باور غلط که توسعه‌ی مغز در هشت سالگی متوقف می‌شود، نمی‌گذرد. علوم اعصاب جدید، نشان داده که این ایده به اندازه‌ی مسطح بودن زمین باورناپذیر است. این ایده که کودک در هنگام تولد صاحب نبوغ شده و نمی‌توان کار زیادی برای افزایش آن کرد نیز توسط علم امروزی رد شده است.

هر کودک می‌تواند مهارت‌ها و دانش خود را بر پایه‌ی هر ذره‌ی نبوغ موجود در خود توسعه بخشد. اندرو فولر (Andrew Fuller) در این کتاب مهارت‌هایی را بیان کرده‌ که والدین می‌توانند به توسعه‌ی آن‌ها در کودکان کمک کنند و در راستای علاقه‌مندی‌ها و اشتیاق‌های کودکان اعمال می‌شوند.

کسب دانش، تمرکز، تصمیم‌گیری، تخیل، انگیزه‌بخشی، عزم راسخ، حافظه و خلاقیت، مهارت‌های پایه‌ای هستند که همه‌ی انسان‌ها برای شکوفایی نبوغشان به آن‌ها نیاز دارند.

نبوغ کودک شما فقط وقتی شکوفا می‌شود که برای برنامه‌ریزی، توانگر ساختن، اکتشاف و کمک به آن‌ها برای کشف جرقه‌های نبوغشان وقت صرف کنید. در جهانی که از کودکان انتظار می‌رود بیش‌تر مطالعه کرده و کم‌تر بازی کنند، لازم است به آن‌ها کمک کنید بیش‌تر بازی کرده و تجزیه و تحلیل بیش‌تری داشته باشند و از همه مهم‌تر، رؤیابافی‌های بزرگ‌تری کنند.

کتاب شکوفایی نبوغ کودک به گونه‌ای طراحی نشده است که بتوان آن را بی‌وقفه خواند و یک شبه به پایان رساند. لازم است آن را به آرامی مطالعه کنید تا مطالب آن در طول زمان هضم شود. کارهایی در این کتاب پیشنهاد شده‌اند که می‌توانید آن‌ها را انجام داده و شاهد اثر فوری آن‌ها بر روی نبوغ کودک باشید؛ در حالی که برخی پروژه‌ها طولانی‌ مدت بوده و مشاهده‌ی اثر جادویی‌شان نیازمند گذر زمان است.

جملات برگزیده‌ی کتاب شکوفایی نبوغ کودک:

- آن‌چه همه باور دارند، لزوماً چیز درستی نیست.
- اگر برای خودم نبود، آن را هوشمندانه انجام می‌دادم.
- موفقیت به سراغ ما نمی‌آید؛ ما خود، آن را به دست می‌آوریم.
- شکست، فرصتی برای آغاز دوباره است، اما این‌بار، هوشمندانه‌تر.
- یک کودک، آتشی برای روشن شدن است و نه گلدانی برای پر شدن.
- هیچ چیز خطرناک‌تر از ایده‌ای نیست که بدانید فقط همین یک ایده را دارید.
- تمامی کودکان به صورت نابغه متولد می‌شوند و ما شش سال فرصت داریم تا نبوغشان را بارور کنیم.
- راهِ پیدا کردن ایده‌های خوب، این است که تعداد زیادی ایده به دست آوریم و ایده‌های بد را دور بریزیم.

در بخشی از کتاب شکوفایی نبوغ کودک می‌خوانیم:

دنیای انسان‌ها، احساسات و به اشتراک‌گذاری‌ها، زمینه‌ی نبوغ منشی‌های اجتماعی است. معلمان این‌گونه کودکان را به‌ خوبی می‌شناسند. آن‌ها عاشق مردم هستند. آن‌ها در کلاس پچ‌پچ می‌کنند، نامه رد و بدل می‌کنند، پیامک می‌فرستند، برای رویدادها برنامه‌ریزی می‌کنند، از خود سلفی می‌گیرند و عاشق وسایل ارتباط جمعی هستند. در واقع معتادان اجتماعی هستند!

این کودکان آن‌قدر با دنیای اجتماعی‌شان وفق پیدا می‌کنند که به نظرشان حتی یک حرف ناگفته نیز نباید باقی بماند. منشی‌های اجتماعی، اغلب، تفکر در سکوت را دشوار دیده و برایشان راحت‌تر است که در مورد مسائل و ایده‌ها صحبت کنند.

نکته‌ی مثبت منشی اجتماعی بودن این است که این دسته از کودکان، اغلب، به افرادی پویا و مردمی تبدیل می‌شوند که در فروش، بازاریابی، مدیریت رویدادها و ارتباطات عمومی و تجارت موفق هستند. آن‌ها معمولاً مردمی، دوستانه و برون‌گرایانِ حساسی هستند.

بسیاری از آن‌ها پرحرف هستند. از نظر آن‌ها حتی یک حرف هم نباید ناگفته بماند. به همین دلیل شبکه‌های اجتماعی مانند فیسبوک می‌توانند برای این دسته از کودکان بسیار جالب توجه باشد. آن‌ها حتی منوی صبحانه‌شان را با دنیا به اشتراک می‌گذارند، و از آن‌جایی که بسیار یاریگر هستند، به سمت برآورده کردن نیازهای انسان‌هایی جذب می‌شوند که فیسبوک را به محیطی خطرناک برای تطمیع دیگران تبدیل کرده‌اند.

اگر دوستانشان در شبکه‌های اجتماعی، در حال تجربه‌ی مراحل سختی در زندگی‌شان باشند، این منشی‌های اجتماعی، اغلب، خود را در یأس آن‌ها شریک می‌کنند.

فهرست مطالب

مهم‌ترین پیامی که می‌توانید به فرزند خود منتقل کنید
مقدمه
فصل اول: پرورش نبوغ نقش شما
فصل دوم: مغز نابغه
فصل سوم: شناسایی نبوغ فرزندتان
فصل چهارم: تقویت مهارت‌های تمرکزی
فصل پنجم: تشویق به تفکر مؤثر
فصل ششم: آموزش برنامه‌ریزی به کودک
فصل هفتم: توسعه‌ی هنر تصمیم‌گیری
فصل هشتم: انگیزش، پشتکار و عزم
فصل نهم: ساخت ذهنیت “من می‌توانم” روان‌شناسی نبوغ
فصل دهم: تخیل، خلاقیت و حل مسأله
فصل یازدهم: سازمان‌دهی اطلاعات
فصل دوازدهم: بهبود حافظه و یادگیری
فصل سیزدهم: تمرین برای پیشرفت
فصل چهاردهم: قدرتمندسازی مغز نابغه
فصل پانزدهم: پایه‌گذاری مراسم و برنامه‌های منظم خانوادگی
فصل شانزدهم: نابغه در عمل

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه