کتاب «خارج از ساعت اداری» مجموعه شعری با محوریت انقلاب و دفاع مقدس`

کتاب «خارج از ساعت اداری» مجموعه شعری با محوریت انقلاب و دفاع مقدس`

 «خارج از ساعت اداری» عنوان کتابی است که توسط «محمد توکلی » نوشته شده و مجموعه‌ای منظوم با محوریت انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس است.

این کتاب ۵۹ صفحه‌ای با شمارگان یک‌زار نسخه از سوی انتشارات «شهید کاظمی» به چاپ رسیده و در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است.

قیمت هر جلد از این کتاب که در قطع جیبی منتشر شده برای اهالی مطالعه ۵۰ هزار ریال است.

سروده‌های این کتاب که از گرافیک زیبایی برخوردار است در قالب ۲ فصل مجزا با عناوین «چیپس خاک و خون» و «مداد جنگی» برای مخاطبان ارایه شده است.

یکی از ویژگی‌های کتاب این است که در لابه لای سروده‌ها برای چیزهای عجیب از علامت سئوال و تعجب استفاده نشده است و با ترکیب‌بندی واژگانی این تعجب خود به خود بر چهره مخاطب و خواننده می‌نشیند.

فصل اول این کتاب حاوی ۱۷ سروده نسبتا کوتاه است که با صدامعنایی قوی و تصویرسازی جالب خواننده را با خود همراه کرده با وجود اینکه موضوعیت اغلب اشعار انقلاب و جنگ است اما کشش محتوای لازم و ساختار جذاب آن باعث می‌شود که مخاطب تا انتهای قطعات شعر را بخواند.

بسیاری از اشعار این فصل به شهدا و خاطره‌سازان جنگ تقدیم شده و در ابتدای شعر نام آنان برده شده است ، برای مثال در قطعه ۱۵ فصل اول شعر ارایه شده به «رضا برجی» عکاس جنگ تقدیم شده است.

در بخشی از این شهر آمده است:«تا زمان مکث می‌کند عکس گرفتم، تا جنگ، از فرنانده به سرباز ، از مادر به جنین، از ایران به کویت، و از عکسی به عکس دیگر ، شاعر نشدم تا بگویم به جای هر زخمی لاله نروئیده است...»

و یا در قطعه شعر دیگر از فصل اول که به «نزارقبانی» شاعر فقید عرب تقدیم شده، آمده است: «دستم در غزه، قلبم در قدس است، اگر بخواهم هنگام خواندن سرود وطن، دست بر قلب بگذارم، باید از کسی دیگر گذرنامه بگیرم....»

فصل دوم کتاب با عنوان مداد جنگی نیز شامل ۲۰ قطعه شعر است که خلاصه و کوتاه و لی پرمعنا در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.

در یکی از قطعات این بخش نگاه فانتزی عاشقانه به جنگ موج می‌زند آنجا که می‌گوید:«موهایت مثل من شکی است، چشمهایت مثل من قهوه‌ای است، تنها لبانت با من فرق دارد ، هرقدر براندازت می‌کنم علتی برای کشتنت نمی‌بینم....»

در قطعه شعر دیگری در نکوهش جنگ در جهان عنوان شده است: «همه جنگ‌ها جهانی هستند، بستگی به تعریفت از جهان بعد می‌گیرند...»

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه