کتاب فرهنگ آموزش و یادگیری: (یادگیری مشهود)

کتاب فرهنگ آموزش و یادگیری: (یادگیری مشهود)


کتاب فرهنگ آموزش و یادگیری: (یادگیری مشهود) نوشته‌ی جان هتی، بزرگ‌ترین پروژه تحقیقاتی درباره مسائل موثر بر بهبود یادگیری در مدارس و راهبردهای تدریس محسوب می‌شود و برای تمام معلمان و مربیان مفید و کاربردی است.

کتاب فرهنگ آموزش و یادگیری: (یادگیری مشهود) (Visible learning for teachers: maximizing impact on learning) که برای معلمان، دانشجویان، مربیان و معلمان پیش از خدمت و ضمن خدمت به نگارش درآمده، چگونگی اجرای اصول یادگیری مشهود در هر کلاس درس در هر نقطه از جهان را به صورت کامل و کاربردی شرح می‌دهد.

جان هتی (John Hattie) در این کتاب چکیده‌های کوتاه در مورد موفق‌ترین فعالیت‌ها را بیان می‌کند و راهنمایی‌های کاربردی را برای اجرای موفق یادگیری و تدریس مشهود در کلاس درس ارائه می‌دهد.

این کتاب با بحث در مورد خصوصیت معلمان علاقه‌مند شروع می‌شود، معلمانی که تاثیرات‌شان بر دانش‌آموزان از اهمیت خاصی برخوردار است. نحوه تدریس و چارچوب‌های ذهنی معلمان زیربنای موفقیت در مدارس است و همین ویژگی‌ها منجر به پرورش دانش‌آموزان فرهیخته خواهد شد.

کتاب فرهنگ آموزش و یادگیری از دیدگاه معلم و دانش‌آموز حمایت کرده و رهنمودهای مرحله‌ای، شامل آماده‌سازی درس، تفسیر یادگیری و بازخورد در خلال درس و پیگیری پس از درس را در بر دارد. همچنین حوزه‌های بیشمار فعالیت آموزش و یادگیری از جمله انگیزش نوآموزان، برنامه درسی، راهبردهای فراشناختی، رفتار، راهبردهای تدریس [آموزش و یادگیری] و مدیریت کلاس درس را کاملاً پوشش می‌دهد.

کتاب فرهنگ آموزش و یادگیری: (یادگیری مشهود) برای چه کسانی مناسب است؟

این اثر برای هر دانشجو یا معلمی که برای سوال «چگونه پیشرفت کلاس خود را به حداکثر برسانیم؟» یک پاسخ شاهد‌ بنیان می‌خواهد، بسیار مناسب است.

جملات برگزیده‌ی کتاب فرهنگ آموزش و یادگیری: (یادگیری مشهود):

- ارتقای کیفیت معلم یکی از راهکارهای موفقیت مدرسه است.
- بزرگترین منبع تفاوت در نظام آموزشی ما معلمان هستند.
- باید به دانش‌آموزان اعتماد داد که آن‌ها می‌توانند بهتر عمل کنند.
- برنامه درسی، مهم‌ترین مؤلفه برای انتخاب موضوع است.
- معلمان موفق، فرصت‌هایی برای دانش‌آموزان فراهم می‌کنند تا آن‌ها در پیش‌بینی عملکرد خود، سهیم شوند.

جان هتی را بیشتر بشناسیم:

جان هتی (John Hattie) استاد و مدیر موسسه تحقیقات آموزشی ملبورن در دانشگاه ملبورن استرالیا و استاد افتخاری دانشگاه "اوکلند نیوزیلند" است؛ وی نویسنده «یادگیری مشهود» و نویسنده همکار «هوش و هوش‌آزمایی» می‌باشد که هر دو توسط انتشارات روتلج چاپ شده‌اند.

در بخشی از کتاب فرهنگ آموزش و یادگیری: (یادگیری مشهود) می‌خوانیم:

معلمان با طرح پیشرفت‌ تحصیلی دانش‌آموزان می‌توانند ذهنیت‌های دیگری را وارد کلاس درس کنند. آن‌ها شامل انگیزه یادگیری، راهبرد یادگیری و اعتماد به یادگیری می‌باشد. دانشگاه‌های بسیاری در راستای مطالعه مفهوم خودپنداره و اندازه‌گیری آن تلاش کرده‌اند (هتی 1992): نظر خود دانش‌آموزان درباره خودشان چیست؟ آن‌ها چه چیزی را مهم‌تر می‌دانند و آیا این مسئله با یادگیری و برآیندهای آن‌ها ارتباط دارد؟‌ دو جهت‌گیری عمده در ادبیات (پیشینه) موضوع وجود دارد: تحقیقات ساختار خودپنداره (روش‌های بدیهی رویکرد به خود کدامند؟ و اینکه آن‌ها چگونه یک خودپنداره را پدید می‌آورند؟) و تحقیقات فرآیندهای خودپنداره (اطلاعات مربوط به خود را چگونه پردازش می‌کنیم؟) من الگویی را برای همسو کردن دو جهت فوق ارائه کرده‌ام و آن‌ را الگوی طناب خودپنداره نامیده‌ام. (هتی 2008)

استعاره طناب برای تاکید بر آن است که خودپنداره ما تنها از یک رشته تشکیل نشده است بلکه مفاهیم همپوشاننده متعددی در آن جای می‌گیرند و قدرت طناب تنها به خاطر رشته طولی آن نیست بلکه از همسویی رشته‌های متعدد حاصل می‌گردد (ویتگنشتاین241، 1958:‌ بخش 67). رشته‌های متعدد به فرآیندهای خودانگاره - مانند خودکارآمدی، اضطراب، عملکرد یا جهت‌گیری هدف اصلی - مربوط می‌شوند. ما آن‌ها را برای انتخاب و تفسیر اطلاعاتی بکار می‌بریم که دریافت می‌کنیم و برای معرفی خود به دیگران مطرح می‌کنیم. معلمان باید بدانند که دانش‌آموزان اطلاعات خود را به گونه‌ای پردازش می‌کنند که معلم می‌تواند اعتماد دانش‌آموزان برای انجام وظایف چالش‌برانگیز، مقاومت در برابر خطا و شکست و پذیرش و اراده مشارکت در تعامل با همکلاسی‌ها و افتخار بخاطر تلاش موفقیت‌آمیز را در آن‌ها ایجاد کند.

فهرست مطالب
یادگیری مشهود برای معلمان
پیشگفتار
سپاسنامه
بخش اول
فصل 1: یادگیری مشهود (ناب)
برآیندهای مدرسه رفتن
طرح کلی فصول
فصل 2: منبع ایده‌ها و نقش معلمان
اساس و زیربنای شواهد
فشارسنج و نقطه گردش
داستان
نتیجه‌گیری
تمرین
فصل 3: معلمان: بازیگران اصلی فرآیند آموزش
معلم برانگیخته
نتیجه‌گیری
تمرین
بخش 2: درس‌ها
فصل 4: آماده‌سازی درس
پیشرفت‌ تحصیلی پیشین
خود اسنادی دانش‌آموزان به درون درس
اهداف یادگیری
معیارهای موفقیت
1. چالش
2. اعتماد
3. انتظارات دانش‌آموز
4. درک مفهومی
انتخاب منابع
پیشرفت
نتیجه‌گیری
تمرین
فصل 5: آغاز درس
نتیجه‌گیری
تمرین
فصل 6: جریان درس: یادگیری
مراحل مختلف یادگیری
تمرین آگاهانه
تمرکز یا پایداری
نتیجه‌گیری
تمرین
فصل 7: جریان درس: جایگاه بازخورد
1. سطح وظیفه و محصول
2. سطح فرآیند
3. سطح خودگردانی یا شرطی
4. سطح خود
انواع بازخورد
ارزیابی سازنده و سریع
ویژگی‌های دانش‌آموزان و بازخورد
نتیجه‌گیری
تمرین
فصل 8: پایان درس
الگوی ارزیابی هدف
نتیجه‌گیری
تمرین
بخش سوم: چارچوب‌های ذهنی
فصل 9: چارچوب ذهنی معلمان، مدیران مدارس و سیستم‌ها
یک مدل (الگوی) سیستمی
الگوئی برای مدیران مدارس
الگوئی برای تحول (تغییر)
هشت چارچوب ذهنی
فرایند تغییر و تحول را از کجا شروع کنیم؟
نتیجه‌گیری
تمرین‌ها

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه