کتاب 104 راهکار یادگیری واژگان

کتاب 104 راهکار یادگیری واژگان


شما در کتاب 104 راهکار یادگیری واژگان، تالیف حسین علی عسگری، با راهکارهای یادگیری واژگان از طریق ارایه مثال‌های کاربردی آشنا می‌شوید.

تاکنون طبقه بندی‌های مختلفی از راهکارهای یادگیری واژگان ارائه شده است. در کتاب 104 راهکار یادگیری واژگان (104 Vocabulary Learning Strategies) از طبقه بندی اِشمیت (1997) استفاده شده است که شامل راهکارهای تشخیصی، فراشناختی، شناختی، اجتماعی [و احساسی] است و تعریف ساده‌ای از آن‌ها در ابتدای هر فصل ارائه شده است.

راهکارهای یادگیری از این جهت اهمیت زیادی دارند که "ابزاری برای شرکت فعال و خود - راهبر" دانش آموزان در فرآیند یادگیری هستند. همچنین آن‌ها برای شکل‌گیری توانش راهبردی که در بیشتر مدل‌های ارائه شده به عنوان بخش مهمی از توانش ارتباطی در نظر گرفته شده است، بسیار ضروری هستند. علاوه بر این تحقیقات نشان داده است که استفاده از راهکارهای یادگیری واژگان درک مطلب را افزایش داده، یادگیری تعداد زیادی از واژگان را ممکن ساخته و در سطوح مختلف یادگیری قابل استفاده هستند. بنابراین برای اینکه زبان آموزان بتوانند ارتباط مؤثرتری از طریق زبان برقرار نمایند باید راهکارهای مورد نیاز در تمام مهارت‌ها و مولفه‌های زبانی یعنی گوش کردن، صحبت کردن، خواندن، نوشتن و واژگان را یاد گرفته و بکار گیرند.

اهمیت استفاده از راهکارهای یادگیری واژگان ناشی از اهمیت یادگیری واژگان در فرآیند یادگیری زبان است. از میانِ ندانستن واژگان و دستور زبان، غفلت و عدم توجه به واژگان نقش بیشتری در عدم موفقیت ما در برقراری ارتباط با دیگران دارا است. اگر ما مطلبی را برای گفتن داشته اما واژه‌ای برای بیان آن نداشته باشیم، نمی‌توانیم آن را در قالب ساختار دستوری جمله قرار دهیم. همچنین تحقیقات نشان داده‌اند که تعداد 700 کلمه پرکاربرد 70 درصد و 1800 کلمه 80 درصد زبان انگلیسی گفتاری را تشکیل می‌دهند. بنابراین در صورت ندانستن یا مسلّط نبودن بر استفاده از این واژگان اصلی، ما قادر به تولید یا فهمیدن 80 درصد از زبان گفتاری نخواهیم بود.

آنچه درکتاب 104 راهکار یادگیری واژگان مَدّ نظر است، این است که زبان آموزان باید از سبک یادگیری و میزان هوش خود از انواع مختلف آن آگاه شده و نوع راهکارهای یادگیری واژگان خود را متناسب با توانایی‌های ذهنی شناخته شده خود انتخاب نمایند. به طور مثال اگر دریافتید که دارای هوش موسیقایی (شنیداری) قوی‌تری هستید بهتر است از راهکار ضبط کردن واژگان و اطلاعات مربوط به آن‌ها و گوش کردن در وقت‌های آزاد استفاده نمایید.

نکته دیگری که در مورد یادگیری واژگان باید به آن توجه شود این است که یادگیری واژگان نیاز به تلاش و پشتکار داشته و لازم است ثبت واژگان و یادگیری آن‌ها جزء ثابت و همیشگی برنامه روزانه شخص باشد.

فهرست مطالب
مقدمه
فصل اول: راهکارهای تشخیصی
فصل دوم: راهکارهای فراشناختی
فصل سوم: راهکارهای شناختی
فصل چهارم: راهکارهای تقویت حافظه
فصل چهارم: راهکارهای اجتماعی و احساسی
پیوست‌ها
منابع

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه