کتاب طراحی سازه بتن (بر اساس آیین نامه جدید بتن ایران)

کتاب طراحی سازه بتن (بر اساس آیین نامه جدید بتن ایران)

کتاب طراحی سازه بتن (بر اساس آیین نامه جدید بتن ایران) نوشته‌ی رضا لطفی، با مثال‌های کاربردی به بررسی برش اصطکاکی، ترک خوردگی، پیش تنیدگی، برش دال و... می‌پردازد.

با شکل‌گیری انقلاب صنعتی در اروپا و جایگزینی بنزین و گازوییل به جای زغال و بخار به عنوان سوخت ماشین آلات صنعتی انسان توان تولید بتن‌های قوی‌تر و کاراتر را به دست آورد.

بتن دارای مزایایی است که آن را به یکی از بهترین مصالح ساختمانی تبدیل نموده است. این ماده دارای قدرت فشاری بالایی می‌باشد و امروزه با کاربرد میلگردهای فولادی در قسمت کششی بتن مقاومت کششی آن نیز بسیار بهبود یافته است.

با استفاده از اشکال هندسی مختلف قالب در قالب‌بندی بتن می‌توان آن را به اشکال متنوعی مثل ورق و لوله و قوطی و پوسته با ابعاد گوناگون درآورد.

بتن در برابر عوامل جوی مثل سایش و خوردگی و حرارت مقاومت بالایی دارد بنابراین برای محل‌هایی مثل کنار ساحل دریا و زیر سطح آب و مسیر وسایل نقلیه و کوره صنعتی مناسب‌ترین ماده ساختمانی به شمار می‌رود.

به جز سیمان سایر مواد متشکله بتن مثل شن و ماسه و آب معمولا تا حد زیادی در طبیعت یافت می‌شوند بنابراین با استفاده از آن‌ها می‌توان صرفه‌جویی زیادی در هزینه ساخت و ساز به عمل آورد.

این کتاب بر اساس آیین نامه جدید بتن ایران نوشته شده است. در نگارش آن تلاش بر این بوده است که حتی المقدور نکات نظری کمتر و مثال‌های کاربردی بیشتری ارائه گردند تا کتاب برای شما حالت خودآموز داشته باشد.

در بخشی از کتاب طراحی سازه بتن (بر اساس آیین نامه جدید بتن ایران) می‌خوانیم:

در اجرای سازه‌های بتنی معمولا ابتدا شالوده سازه بتن‌ریزی می‌شود و پس از گیرش آن ستون‌ها یا دیوارهای سازه بتن‌ریزی می‌گردند.

بدین ترتیب در محل پای ستون‌ها با دیوارها یک درز بین بتن قدیمی و جدید ایجاد می‌شود که انتقال برش در آن از طریق برش اصطکاکی صورت می‌گیرد.

همچنین برای اتصال زیرسازه‌های فولادی مثل تکیه گاه‌های ریل جرثقیل به سازه‌های بتنی با توجه به ایجاد درز میان بتن و فولاد انتقال برش در درز مذکور نیز به صورت اصطکاکی انجام می‌گیرد.

اگر بارگذاری ستون یا دیوار به صورتی باشد که فقط در یک طرف آن کشش ایجاد کند از میلگردهای طرف فشاری در صورت کفایت می‌توان به عنوان میلگردهای برشی اصطکاکی استفاده کرد.

اما اگر تحت یک نوع بارگذاری در هر دو طرف ستون یا دیوار کشش ایجاد شود باید از میلگردهای برشی اصطکاکی میانی جداگانه علاوه بر میلگردهای کشش حانه آن استفاده نمود.

فهرست مطالب

مقدمه
فصل اول: اندر کنش کشش و خمش
فصل دوم: اندر کنش فشار و خمش
فصل سوم: اندر کنش برش و نیروی محوری
فصل چهارم: برش و پیچش
فصل پنجم: برش اصطکاکی
فصل ششم: برش دال
فصل هفتم: برش سوراخ کننده
فصل هشتم: خمش
فصل نهم: ترک خوردگی
فصل دهم: خیز
فصل یازدهم: پیش تنیدگی
واژه‌نامه

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه