کتاب تأسیسات مکانیکی و الکتریکی

کتاب تأسیسات مکانیکی و الکتریکی


کتاب تأسیسات مکانیکی و الکتریکی اثر مرتضی ملکی، به معرفی تأسیسات به زبان ساده برای معماران می‌پردازد.

تأسیسات یعنی سیستم‌ها. اما اینکه چرا نمی‌گوئیم سیستم بخاطر این است که هر سیستم مستقل از دیگری محاسبه و کار می‌شود و کار تاسیسات همانند معماری و سازه یک سیستم یکپارچه نمی باشد. می‌توان گفت بزرگترین مهندس تاسیسات عالم خداست و بدن انسان تشکیل شده از سازه و تاسیسات. دو دسته سیستم کلی در بدن وجود دارد یکی مبتنی بر مکانیک مثل سیستم گوارش، سیستم تصفیه خون، سیستم هوا رسانی شش‌ها، سیستم خون‌رسانی و... دسته دوم تاسیسات مبتنی بر الکتریک (سیستم عصبی) می‌باشند مثل سیستم بینایی، شنوایی، لامسه، بویایی، مغز و نخاع و اعصاب معده و... . لازم به ذکر است هر جا برق وجود داشته باشد، مغناطیس نیز همراه آن وجود خواهد داشت که به آن هاله‌های انرژی می‌گویند و این هاله‌ها توسط دوربین عکس‌برداری می‌شوند (بیمارستان میلاد) و نقاطی که وجود ندارد بعنوان نقاط سرطانی شناخته شده و به آن توسط دستگاهی دیگر انرژی می‌دهند و یکی از جدیدترین روش‌های درمان سرطان مبتنی بر انرژی درمانی استفاده از همین انرژی مغناطیسی بدن می‌باشد.

یکی از وظایف انسان امروز ایده‌گیری از طرح خلقت و استفاده از آن در تاسیسات می‌باشد. بعنوان مثال در سال‌های اخیر سیاست کلی طرح اتصالات و لوله‌ها از خشک به نرم تغییر یافته و باعث سهولت اجرای تاسیسات گردیده است. اما لوله‌های بدن علاوه بر منعطف بودن و نرمش خواص دیگری چون حالت فنری و ارتجاعی نیز دارند که مزایای خاص خود را دارد.

در بخشی از کتاب تأسیسات مکانیکی و الکتریکی می‌خوانیم:

از معمول‌ترین مولد‌های گرمائی، دیگ‌های حرارت مرکزی می‌باشند. در دیگ‌ها انرژی حرارتی از سوخت (که توسط مشعل تولید حرارت می‌نماید) گرفته شده و به آب داده می‌شود. بسته به نوع مصرف، آب می‌تواند در دیگ‌ها به آب داغ و یا بخار تبدیل شود لذا دیگ‌ها به دو نوع دیگ آب گرم و دیگ بخار تقسیم می‌شوند. در دیگ‌های آب گرم انرژی حرارتی تولید شده توسط مشعل، آب داغ را تولید می‌نماید وسعی می‌شود که از تولید بخار جلوگیری به عمل آید زیرا در این دیگ‌ها کنترل و سوپاپی جهت بخار ایجاد شده وجود ندارد و در صورت تولید بخار به دیگ آسیب می‌رسد.

فهرست مطالب
مقدمه: تاسیسات چیست؟
پیش‌گفتار: انتقال حرارت از جداره‌های ساختمانی و بهینه‌سازی انرژی
فصل اول: سیستم آبرسانی
فصل دوم: سرمایش ساختمان
فصل سوم: سیستم‌های گرمایشی (از بخاری تا گرمایش از کف)
فصل چهارم: تاسیسات الکتریکی
فصل پنجم: سیستم دفع فاضلاب و آب‌های سطحی

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه