کتاب سیستم‌های کنترل الکتریکی در صنعت تاسیسات حرارتی و برودتی

کتاب سیستم‌های کنترل الکتریکی در صنعت تاسیسات حرارتی و برودتی


کتاب سیستم‌های کنترل الکتریکی در صنعت تاسیسات حرارتی و برودتی به قلم امیر زرین کار، در هشت فصل به مطالعه و بررسی انواع سیستم‌های کنترل، سنسور‌ها، قدرت الکترونیک، عملگرها و ... می‌پردازد.

امروزه با پیشرفت علوم و بکارگیری آن در صنعت، شاهد به کارگیری روز افزون سیستم‌های کنترل دقیق در اغلب کارگاه‌های تولیدی، کارخانه‌های بزرگ و یا حتی سیستم‌های سرمایش، گرمایش و غیره هستید.

در نگاه اول به نظر می‌رسد حذف نیروی انسانی از پروسه‌های تولیدی، معضلات اجتماعی فراوانی را به دنبال دارد اما در کنار چنین نظریه‌هایی، طراحان چنین سیستم‌هایی معتقد هستند که بشر، موجودی متفکر و مبتکر است و به کارگیری آن در پروسه‌های تولید از آنجایی که نوعی تکرار را در ذات خود دارد، موجب اتلاف انرژی انسانی یک جامعه می‌شود و مهم‌ترین ویژگی یک پروسه‌ی تولیدی را که دقت در تولید است، به خطر می‌اندازد.

استفاده از سیستم‌های کنترل با ساخت ربات‌های هوشمند و ربات‌های کارگر مورد استفاده در خط تولید کارخانجات به اوج خود رسید؛ به طوری که شرکت‌های زیادی به ساخت ربات‌های هوشمند مبادرت ورزیدند. از سال 2010 تقاضای ربات‌های صنعتی به طور چشمگیری افزایش پیدا کرد.

کتاب سیستم‌های کنترل الکتریکی در صنعت تاسیسات حرارتی و برودتی (Electrical control systems in the thermal and refrigeration installations industry) روش اصلی طراحی سامانه‌های کنترل عملی را مورد مطالعه قرار داده و نشان می‌دهد که این طراحی بر مبنای آزمون و خطاست. در سیستم کنترل خطی، ترکیب به لحاظ نظری امکان دارد و مهندسی کنترل می‌تواند با روش‌های دقیق و منظم، اجزای لازم جهت کاری مشخص را تعیین کند.

موارد مورد بحث در کتاب سیستم‌های کنترل الکتریکی در صنعت تاسیسات حرارتی و برودتی:

- تشریح بیش از 150 نقشه برق
- نقشه‌های چیلر، بویلر، یخچال و ...
- نقشه‌های راه‌اندازی موتور‌ها به روش‌های متنوع
- راهنمای کامل جهت شناسایی و به کار بردن انواع کنترلر‌های صنعتی و خانگی

در بخشی از کتاب سیستم‌های کنترل الکتریکی در صنعت تاسیسات حرارتی و برودتی می‌خوانیم:

فیوز فشنگی: برای نصب این فیوزها از یک پایه چینی و یک کلاهک چینی که فیوز داخل آن جای می‌گیرد و پشت این کلاهک شیشه‌ای است، استفاده می‌گردد. نسیم حرارتی داخلی فیوز به ازای جریان به خصوصی در زمان معینی ذوب شده و سبب قطع مدار مربوط به آن می‌شود.

فیوز ذوب شونده معمولی را فیوز فشنگی نیز می‌نامند. سیم حرارتی آن در داخل براده‌هایی از سرامیک، پودر چینی یا خاک نرم کوارتز همراه با ماسه قرار دارد و جرقه حاصل از قطع شدن سیم حرارتی را سریع خنک کرده و بلافاصله قطع می‌کنند. این مواد همچنین باعث خنک شدن سیم ذوب شونده داخل فیوز می‌گردد تا هنگام عبور جریان سیم بیش از اندازه گرم نشود.

این قسمت که محفظه‌ای چینی یا در بعضی موارد شیشه‌ای است را فشنگ فیوز یا باترون فیوز می‌نامند. البته فیوزهای ظریف که در رادیو و دستگاه‌های مخابراتی به کار می‌روند چون اغلب برای جریان‌های خیلی کم می‌باشند، به صورت سیم نازکی در داخل لوله شیمیایی هستند و در اطراف آن بودر چینی یا سرامیک وجود ندارد مگر در مواردی که مقدار جریان فیوز زیاد باشد. قطر انتهای فشنگ فیوز برای جریان‌های مختلف تقسیم بندی شده است و برای این که انتهای فشنگ به پایه فیوز بخورد، از قطعه واسطه‌ای به نام ته فشنگ استفاده می‌شود.

پس از قراردادن فیوز، کلاهک فیوز روی آن را گرفته و به پایه بیچ می‌شود. برای تشخیص سالم بودن فیوز از یک پولک به رنگ‌های مختلف استفاده می‌شود که توسط یک سیم مقاومت دار نگه داشته می‌شود.

فهرست مطالب
مقدمه
فصل اول: انواع سیستم‌های کنترل
فصل دوم: مبانی برق (قدرت الکترونیک)
فصل سوم: پارامتر و نشان دهنده‌ها
فصل چهارم: عملگرها
فصل پنجم: انواع سنسور‌ها
فصل ششم: نقشه‌خوانی
فصل هفتم: تشریح سیستم‌های کنترل
فصل هشتم: برخی سیستم‌های کنترلری ترکیبی
منابع

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه