کتاب بدانیم و برانیم به زبان ساده

کتاب بدانیم و برانیم به زبان ساده


هدف از کتاب بدانیم و برانیم به زبان ساده نوشته علی حمزه ای سزاوار، آشنایی با خودرو در راستای کاهش مصرف سوخت، کاهش آلایندگی‌های محیط زیست و افزایش کارایی خودرو است.

گسترش زندگی شهری بهره‌گیری از خودرو را افزایش داده است. خودرو یکی از نیازهای اساسی زندگی امروزی بوده که بدون به کار‌گیری از آن انجام کارهای روزمره امکان‌پذیر نیست. اما استفاده از خودرو با مشکلات زیادی رو به رو شده که اغلب این مشکلات در ارتباط با سوخت خودرو است. بهای بالای سوخت‌های سنتی بنزین و گازوئیل و به ویژه آلودگی بالای این سوخت‌ها، سازندگان خودرو در سراسر جهان را بر آن داشته تا با تحقیقات و آزمایشات متعدد گامی مؤثر در راستای کاهش آلودگی محیط زیست و بهینه‌سازی مصرف سوخت خودرو بردارند. امروزه یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های جهان این است که چگونه انرژی را به دست آورند که برای تولید آن کمترین هزینه را صرف کنند، در عین حال مداوم و طولانی مدت باشد و نیز کم‌ترین آسیب را برای محیط زیست و موجودات زنده داشته باشد. شایان ذکر است که 70٪ وجود گاز سمی مونوکسید کربن در محیط زیست به خاطر وجود وسائط نقلیه موتوری است.

در کتاب بدانیم و برانیم به زبان ساده، ابتدا به روش‌های بهینه‌سازی مصرف سوخت خودرو و شناخت عوامل افزایش دهندۀ آن و اجتناب از آن‌ها می‌پردازیم. در این مورد به بررسی عواملی می‌پردازیم که در هنگام رانندگی وجود دارند و ما ناخودآگاه پای خود را روی پدال گاز فشار می‌دهیم که سبب افزایش تزریق سوخت بیشتر درون سیلندر می‌شود یا این که چگونه به درستی از خودروی خود استفاده کنیم که علاوه بر کاهش مصرف سوخت و انرژی، آلودگی کمتری برای محیط زیست و موجودات زنده فراهم شود و نیز عمر خودرو افزایش یابد. برای دست یافتن به این مهم، مستلزم وجود موتوری استاندارد بوده که قلب تپنده خودرو است. موتور مجموعه‌ای‌ است متشکل از اجزای مختلف که انرژی شیمیایی سوخت را به انرژی حرارتی و نهایتا به کار مکانیکی تبدیل کرده که باعث حرکت خودرو می‌شود.

در بخشی از کتاب بدانیم و برانیم به زبان ساده می‌خوانید:

وظیفۀ سیستم خنک‌کاری در موتور اتومبیل آن است که از بالا رفتن درجۀ حرارت موتور و ایجاد آسیب در اجزاء داخلی آن جلوگیری نماید. در اثر احتراق، دمای موتور رو به افزایش بوده، از این رو نیاز به سیستمی جهت خنک نمودن موتور داریم که به دو دسته کلی هوا خنک و آب خنک تقسیم می‌گردد. عامل جذب حرارت در موتور اتومبیل آب می‌باشد، به همین منظور به آن آب خنک گفته می‌شود. حال اگر به موتورسیکلت توجه کنید به صورت پره‌ پره ساخته شده که نحوۀ خنک شدن آن در هنگام حرکت موتورسیکلت از طریق عبور جریان هوا از لابلای پره‌ها صورت می‌گیرد که به نام هوا خنک مشهور هستند، که در این بخش در مورد سیستم آب خنک بحث می‌شود.

ترموستات:
ترموستات شیری‌ مکانیکی است که دمای آب موتور را در حد نرمال ثابت نگه می‌دارد. محل قرار گرفتن ترموستات بر روی سرسیلندر و سر راه آب گرم خروجی از موتور می‌باشد. تا زمانی‌ که موتور سرد بوده اجازه خروج آب از موتور را نداده و به محض رسیدن دمای آب به حد نرمال (دمای عملکرد بهینه) اجازه خروج آب داغ از موتور به رادیاتور جهت خنک شدن آب داغ و جایگزین شدن آب سردتر درون رادیاتور به داخل موتور، طوری که بتواند دمای موتور را یکنواخت و در حد نرمال ثابت نگه دارد.

فهرست مطالب
مقدمه
فصل اول: روش‌های بهینه‌سازی مصرف سوخت خودرو
فصل دوم: آشنایی با سیستم روغن‌کا‌ری موتور خودرو
فصل سوم: آشنایی با سیستم خنک‌کاری موتور خودرو
فصل چهارم: آشنایی با لوازم مصرفی خودرو
فصل پنجم: آشنایی با باطری خودرو
فصل ششم: آشنایی با برخی از ادوات و تجهیزات خودرو
فصل هفتم: نحوه تعویض چرخ زاپاس خودرو و نصب زنجیر چرخ
فصل هشتم: عیبیابی خودرو

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه