کتاب «چراغ مطالعه» راهنمایی کاربردی برای اهالی کتاب‌خوان

کتاب «چراغ مطالعه» راهنمایی کاربردی برای اهالی کتاب‌خوان

«چراغ مطالعه» عنوان کتابی است که به قلم «رضا حیدری» نوشته شده و به عنوان یک راهنمای مفید و کاربردی برای دستیابی به لحظات لذت‌بخش و موثر در عرصه کتاب‌خوانی ارایه شده است.

این کتاب ۲۰۴ صفحه‌ای با شمارگان ۵۰۰ نسخه از سوی نشر «دانش کیان» به چاپ رسیده و در کتابفروشی‌ها عرضه شده است.

قیمت هر جلد از این کتاب برای علاقه‌مندان به عرصه مطالعه ۲۵ هزار تومان است.

مطالب این کتاب در ۱۵ فصل با عناوین قبل از شروع، قبل از مطالعه، انگیزه، هدف‌گذاری، مدیریت زمان، تمرکز، غلبه بر تنبلی، روش‌های مطالعه، تندخوانی، خلاصه‌نویسی و نقشه ذهنی، فراموشی، انضباط فردی، برنامه‌ریزی تحصیلی، توصیه‌های بهداشتی و علاقه‌مند کردن کودکان به مطالعه ارایه شده است.

فصل نخست این کتاب می‌کوشد به خواننده القا کند چطور باید یاد بگیرد و تاثیر کارهای کوچک را بزرگتر کرده و آنچه که مطالعه می‌کند اثربخشی داشته باشد و در فصل دوم نیز نویسنده تاکیدش را بر آشنایی مخاطبان با فواید یادگیری فنون مطالعه گذاشته و به معرفی پیش‌نیازهای مطالعه ، عوامل موثر در یادگیری و سبک‌های یادگیری پرداخته است.

در فصل سوم کتاب تعریف جامعی از انگیزه ارایه شده و در ادامه راهکارهای افزایش انگیزش برای مطالعه با مخاطبان به اشتراک گذاشته شده است.

هدف چیست و فواید هدفگذاری، موانع و چالش‌های پیش رو و روش‌های اثربخش در افزایش ضریب دستیابی به هدف در فصل چهارم کتاب ارایه شده است و فصل پنجم نیز به مدیریت زمان و اهمیت و فواید آن اختصاص یافته است.

تکنیک‌های افزایش تمرکز، موانع موجود در مسیر تمرکز برای مطالعه و تمرینات تقویت تمرکز دستمایه مباحث فصل ششم کتاب است و نویسنده در تمرینی جالب که محوریت مطالب بخش هفتم کتاب را شامل شده تلاش می‌کند با تکنیک‌هایی غلبه بر تنبلی در مطالعه را برای خواننده برجسته و جذاب جلوه دهد.

فصل هشتم کتاب سویه متفاوتی با بخش‌های پیشین دارد و روش‌های مطالعه از جمله شیوه پس ختام، و LWF معرفی شده و انواع روش ‌های خوانش ، توجه به کل به جای جزء و ریژه‌کاری‌های ارایه شده در این زمینه خالی از لطف نیست و به علاقه‌مندان توصیه می‌شود.

فصل نهم چکیده‌ای از فواید ، تکنیک‌ها و موانع تندخوانی است و شیوه سنجش سرعت مطالعه در این بخش ارایه شده است و پس از آن در فصل دهم نویسنده تلاش شده روش‌های خلاصه نویسی و چینش و نقشه ذهنی در مطالب خوانده شده را شرح دهد.

پیشگیری از فراموشی مطالب مطالعه شده، منحنی فراموشی ابیتگهاوس، علل فراموشی مطالب و داروهای تقویت حافظه محتوای فصل یازدهم این کتاب است و در گام ۱۲ نیز علاوه بر تعریف انضباط فردی در مطالعه و تسلط بر مهارت‌های مطالعه، تکنیک‌ها و ضوابط این بخش به اشتراک گذاشته شده است.

فصل سیزدهم این کتاب نیز حاوی تعریفی از برنامه‌ریزی مطالعه و اهمیت و ضرورت برنامه تحصیلی، ، فواید تقویم برنامه‌ای مطالعه، ویژگی‌های برنامه مطلوب هفتگی، معرفی انواع برنامه‌ریزی و اصول و مراحل است و در فصل چهاردم کتاب نیز اصل صحیح نشستن هنگام مطالعه، اهمیت تغذیه و خواب مناسب، استراحت و ورزش کردن در کیفیت بخشی کتاب‌خوانی شرح داده شده و در فصل پایانی کتاب نیز شیوه‌های جذابی را برای علاقه‌مند کردن کودکان به مطالعه ارایه داده دو اهمیت این عادت مفید را در مراحل رشد فکری و اجتماعی و پرسشگری او عنوان کرده است.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه