کتاب کبر و راه‌های درمان آن از دیدگاه اسلام

کتاب کبر و راه‌های درمان آن از دیدگاه اسلام


در کتاب کبر و راه‌های درمان آن از دیدگاه اسلام اثر معصوم السادات قادری، تلاش داریم کبر را از جهات مختلف مورد شناخت قرار دهیم. در این کتاب ضمن رسیدن به درک درستی از کبر، به ویژگی‌های انسان متبکر و آثار دنیوی و اخروی تکبر خواهیم پرداخت.

کبر، یکی از گناهان کبیره است که خودش سرچشمه و مسبب گناهان اخلاقی دیگر می‌گردد و انسان را به سمت هلاکت و شقاوت رهنمون می‌سازد. اولین گناه عالم را ابلیس مرتکب شد و آن، معصیت و سرپیچی از فرمان خداوند در سجده به آدم بود. این گناه بر اثر کبر و از خود برتر بینی بود.

امید است پس از مطالعه‌ی مطالب کتاب کبر و راه‌های درمان آن از دیدگاه اسلام، نگاه درستی از زشتی و خطر این صفت ناپسند در ذهن خواننده‌ی عزیز نقش بندد و موجب مراقبت و پاک‌سازی نفس از این آفت اخلاقی گردد.

در بخشی از کتاب کبر و راه‌های درمان آن از دیدگاه اسلام می‌خوانیم:

بسیاری از انسان‌ها در وجودشان جنبه‌هایی از تکبّر موجود است، درحالی که از آن بی‌خبرند و یا آن را تکبّر نمی‌دانند. بنابراین، این‌گونه افراد، اگر به ویژگی‌های یک فرد متکبّر توجّه نمایند و رفتارهای خود را با آن‌ها مقایسه نمایند، راحت‌تر می‌توانند به وجود آن حالت در نهاد خود پی ببرند و در صدد اصلاح نفس و جان خویش از این رذیلۀ ناپسند برآیند. باید ملاک و معیاری به دست آوریم که به وسیلۀ آن، خود را بشناسیم و بدانیم که آیا جزو متکبّرین هستیم یا در زمرۀ متواضعین؛ وگرنه ممکن است گاهی خود را متواضع به حساب بیاوریم و فکر کنیم هیچ‌گونه تکبّری در ما وجود ندارد، در‌حالی که نزد خدا متکبّر محسوب شده و تمام کوشش‌هایمان به هدر رفته باشد.

فهرست مطالب
فصل اوّل: واژه شناسی
فصل دوّم: ویژگی‌های انسان متکبّر
فصل سوّم: اقسام و مراتب تکبّر
فصل چهارم: علل و عوامل و ریشه‌های تکبّر
فصل پنجم: آثار و نتایج تکبّر در دنیا و آخرت
فصل ششم: تکبر در آیینۀ آیات، روایات، دیدگاه‌ها و اشعار
فصل هفتم: راه‌های درمان تکبّر از دیدگاه اسلام
فصل هشتم: تواضع
نتیجه گیری
فهرست منابع

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه