کتاب یاوری مهدوی - مرزبانی مهدوی 5

کتاب یاوری مهدوی - مرزبانی مهدوی 5

 

کتاب یاوری مهدوی - مرزبانی مهدوی 5 نوشته‌ی عبدالحسین فخاری جلد پنجم از مجموعه یادداشت‌های مرزبانى مهدوى، سعی بر این دارد تا شیوه‌ها و فنون مرزبانى و یاورى مهدوی را بر طبق تجربیات مرزبانان بیان کند.

نشان افتخار آمیز و زیبای مرزبانی، هنگامی بر بازو یا سرشانه مرزبانان مهدوی می‌نشیند که اندیشه و ذکر و سلوک و حرکات و سکنات آن‌ها رنگ و بوی مهدوی به خود گرفته باشد. عبدالحسین فخاری در این مجموعه، خود را جای کلیه مشتاقان آستان مهدوى قرار داده و تفکرات آنان را در موضوعات مختلف زندگى، بازگو کرده است.

مرزبانى فرهنگى، دیدبانى و شناسایی و هشیاری نسبت به حرکت‌های دشمن و مهارت دفاع علمى و عقیدتى در برابر هجوم معاندان و مهاجمان به باورهای مهدوی در عرصه فرهنگى است. مرزبانان و یاوران مهدوی، آن گروه از مجاهدان و منتظرانند که علاوه بر تحکیم باورهای خویش و برخورداری از ایمان و تقوى، خود را به فنون این جهاد فرهنگى مجهز کرده و شیوه‌های مقابله با انواع دشمنان این عرصه را آموخته‌اند و برای دفع هجمات آنان در رشته تخصصی خویش یا رشته‌های دیگر آماده حضور و مبارزه‌اند.

در طول سالیان و قرون غیبت حضرت مهدی، همواره یاوران و مرزبانانى بوده‌اند که از باور اصیل مهدویت، پاسداری و مرزبانى نموده‌اند و حملات شبهه‌ پردازان و مشککان و مخالفان را دفع نموده و آموزه‌های این باور را نشر داده و به تحکیم ارتباط اعتقادی مردم در این زمینه پرداخته‌اند. اگر تلاش‌های مرزبانانى چون صدوق و نعمانى و طوسی و مفید در قرون اولیه غیبت و بعد تلاش‌های مرزبانانى چون ایشان در قرون بعدی تا زمان ما نمی‌بود، مسلماً آن باور این چنین استوار باقى نمانده و چه بسا به ضعف و خمود گراییده بود.

امروز نیز تربیت و تکثیر مرزبانان و مدافعان اندیشه مهدوی به‌ ویژه با شرایط خاص زمان ما، امری الزامى و ضروری است تا در حوزه‌های آموزشی و رسانه‌اى، کسانى باشند که این مأموریت را به‌ عهده گیرند و سربلند از آن بیرون آیند. روی سخن با نسل برومند شیعه است که در مجالس و محافل دینى اصول اولیه و دانش‌های عمومى را آموخته و اکنون آماده پذیرش مسئولیت برای خدمت‌گزاری و مرزبانى است.

دکتر عبدالحسین فخاری محقق، نویسنده، فعال و ایده‌پرداز فرهنگی هنری، موسس نهادهای اقتصادی بین‌المللی مانند برند جهانی حلال در ایران در قالب سازمان همکاری‌های اسلامی (OIC)، دبیرکل کنونی «موسسه بین‌المللی حلال جهانی» و مدیر مسئول پایگاه خبری حلال جهانی و فصلنامه «حلال نشان برین» و اولین مدیر مرکز تحقیقات و اطلاعات اتاق اسلامی و عضو هیأت مدیره (ایکریک icric)، سرپرست چند رسانه و پایگاه خبری و نشریه و پدیدآور نوشته‌های مختلف تألیفی و صدها مقاله در زمینه ادبیات، اقتصاد، معارف اسلامی و مهدویت است.

در بخشی از کتاب یاوری مهدوی - مرزبانی مهدوی 5 می‌خوانیم:

انسان، اجتماعى است و از طریق تعامل و داد و ستد و مذاکره با همنوعان، امور خود را پیش می‌برد. آشنایی و تسلط به فنون مذاکره، انسان‌ها را به این توانایی مجهز می‌کند که در جریان ارتباطات با دیگران، در هر سطحی، به توافقی معقول، منطقی، منصفانه، قابل دوام و سریع دست یابند. مذاکره معمولاً بین افراد جامعه، سازمان‌ها و شرکت‌ها صورت می‌پذیرد و وسیله‌ای برای برقراری ارتباط سازمان یافته میان اشخاص حقیقی و حقوقی به‌ منظور نیل به توافق است.

مذاکره یک سلسله فرایندهای شفاهی، کتبی و ارتباطی میان افراد دارای منافع مشترک یا مغایر با هم است که با وجود پیشینه فرهنگی متفاوت سعی می‌کنند تا با همکاری یکدیگر در جهت رسیدن به اهداف خود بکوشند و این مهم را که گویای استقلال متقابل آن‌هاست، به صورت ضوابط و شرایط قراردادی در آورند.

مذاکره ممکن است در زمینه مسائل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی یا اندیشگى بوده و ماهیت و شکل متنوعی داشته باشد، اما می‌توان آن را در یک تقسیم‌بندی به دو دسته رسمی و غیر رسمی تفکیک کرد. وقتى مذاکره کنندگان به کمک برنامه اجرایی دقیق به‌صورت فردی یا گروهی برای نیل به توافق در جلسات متعدد به بحث و تبادل نظر می‌پردازند و حاصل گفتگو در چارچوب صورت‌جلسات و قرارداد تنظیم و مبادله می‌گردد، مذاکرات رسمى است و به‌ جز آن، غیر رسمى است؛ اما در هر دو، قدرت مذاکره و سنگینى منطق و برنامه و نقشه راهِ خوب است که مذاکره‌کنندگان را به توفیق می‌رساند.

فهرست مطالب

مقدمه
مقدمه
مرزبانی و مهارت‌ها
ارتقای فهم دینى
ارتقای مهارت‌ها
مهارت بیان
مهارت قلم
مهارت مدیریت
مهارت مشارکت
مهارت هنر
مهارت زمان‌شناسى
مهارت دشمن‌شناسى
مهارت فناورى‌های نوین
مهارت ارتباط مؤثر
مهارت زبان دوم
مهارت اِن اِل پى
مهارت مناظره
مهارت مذاکره
مهارت مدیریت زمان
مهارت حقوقى
مهارت تنظیمات مالى
مهارت زندگى شهرى
مهارت ورزش و سلامت
مهارت کار تیمى
نکات آموزشی و تربیتى
مهارت مهاجرت
اهمیت علم و علم‌آموزى
شکوفایی فطرت‌ها
رشد شخصیت اخلاقى
دوگانه علم و عمل
اهتمام به هدایت
درک زمان و شرایط
تفاوت‌های فردى
تربیت مربیان روز
روش‌های نوین
ارزشیابى مستمر
نکات علمى پژوهشى
اندیشه‌ورزى
پژوهش و تحقیق
مخاطب‌شناسى
امانت‌دارى
نظم ساختارى
ادبیات وزین
مرجعیت علمى
ویراستارى
تواضع و ابتکار
نظر‌سنجى
نکات هدایتى تبلیغى
تداوم هدایت
نرمى و مهربانى
رعایت حکمت
موعظه نیکو
انواع بیان
هدایت فردى
هدایت جمعى
آزمون استدراج
ابزارهای روز
مناظره
رسانه
کفالت
مجالس
هیأت
مقابله
سفر تبلیغى
مناسبت‌ها
مهمانى‌ها
محیط شغلى
نکات تشکیلاتى مدیریتى
مسئول یا رئیس
فعالیت داوطلبانه
برنامه و پایش
نیروى انسانى
کار گروهى و تیمى
ساختار
منابع مالى
مشارکت
روزآمدى
جانشین‌پرورى
تکریم خادمان
علمى عملى
تقسیم کار
ارتباطات
شورا
نام‌گریزى
مرید‌گریزى
نقد‌پذیرى
تعصب گروهى
نکات تحصیلى و شغلى
توسل و تمسک
علم و مهارت
انتخاب شغل
اصول کسب و کار
کسب مدارج
مسئولیت اجتماعى
تشکل‌هاى شغلى
تأثیرات شغلى
فعالیت‌هاى دانشجویی
نکات فراملى و بین المللى
نگاه جهانى
شناخت غرب
حفظ هویت
مجامع همسو
تبلیغ در غرب
با دیگر ادیان
با دیگر مذاهب
راه‌یافتگان
الگوى عملى
نقش‌های آکادمیک
همایش‌ها
بر محور حلال
اقلیت و اکثریت
تشکل‌ها
کپى رایت
فرصت‌سازى
نسل دوم
تبلیغات مهدوى
نکات خانوادگی و همسردارى
انتخاب همسر
آیین همسردارى
خانه و کاشانه
تربیت فرزندان
ورزش و تفریحات
دوستى و معاشرت
صله ارحام
تکریم والدین
زیارت اهل قبور
میراث علمى و خدمتى
وصیت‌ها و سفارش‌ها

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه