کتاب در مسیر ثروت

کتاب در مسیر ثروت

 

کتاب در مسیر ثروت به قلم محمود محمدی ارمندی، رهاوردی است از مباحث و روایاتی که مورد مطالعه و تحقیق قرار گرفته و مشتاقان به کار اقتصادی را به کار و تلاش تشویق کرده است.

در نظام ارزش‌گذاری اسلام، کار و تولید، نه امری صرفا مادّی، بلکه عبادتی بزرگ و دارای ارزشی ذاتی است؛ از این رو، انسان در عین توانگری و بی‌نیازی، موظّف به کار و تلاش است. به شرط فکر نو به خرج دادن.

قطعا اندیشه‌های ثروتمند و غنیّ؛ موجب خلق آثار معنوی و هنری، و نیز باعث خلق پیشه‌های نو و خلق اختراعات و اکتشافات و ساخت و ساز می‌شود. و حتما افکار فقیر گونه (جاهل و بی‌سواد) نمی‌توانند نوآوری ایجاد کنند و همیشه به دنبال بهانه‌سازی‌ها و تنبلی هستند. اما در این بین کسانی که تلاش و ایده و تولید را احیاء کنند هر چند به خیال خود، کار را پیچیده فرض کرده و به نوعی دور از ذهن می‌پندارند، اما در اندیشه خود میلی عظیم در عرصه پیشرفت دارند.

در بخشی از کتاب در مسیر ثروت می‌خوانیم:

سلیمان بن قرم می‌گوید: ابو جعفر محمد بن علی (امام باقر (ع)) پانصد تا ششصد هزار درهم [حدود سه میلیارد تومان] به ما صله و انعام می‌داد، و از صله دادن به برادران و ملاقات کنندگانش و کسانی که به امید و آرزوی کمکی نزد او می‌آمدند خسته نمی‌شد. (الارشاد، مفید، ص 266؛ به نقل از میزان الحکمه 2 جلدی، ص 85) - سلمی کنیز امام باقر (ع) می‌گوید: همواره برادران دینی‌اش بر او وارد می‌شدند و از نزد او نمی‌رفتند مگر آنکه آنان را به پاکیزه‌ترین غذا پذیرایی می‌کرد و لباسی نیکو می‌پوشانید و درهم‌هایی به آنان می‌بخشید! من به حضرت می‌گفتم: به سبب این دست و دل بازی تهیدست می‌شوی.

حضرت پاسخ می‌گفت:‌ای سلمی! نیکی و حسنه دنیا جز صله به برادران دینی و کارهای پسندیده نیست. (کشف الغمه، ج 2، ص 118) - یاران امام محمد باقر (ع) می‌گویند: آن حضرت میان پانصد تا ششصد هزار درهم به ما اجازه می‌دادند که کمک کنیم و هرگز از صله به برادران و آرزومندان و امیدوارانش ملول و خسته نمی‌شدند. (الارشاد، ج 2، ص167)

امام صادق (ع) نیز گاهی لباسی گران‌بها از جنس خز می‌پوشید. ابوجعفر خثعمی می‌گوید: امام صادق (ع) یک کیسه زر به من داد و فرمود آن را به فلان مرد از تیره بنی هاشم برسان و از اینکه من آن را برای او فرستاده‌ام خبر نکن. ابوجعفر گوید: کسیه زر را به آن مرد فرستادم؛ گفت: خدا دهنده این زر را خیر دهد، هر ساله این پول را برای من می‌فرستد و من تا سال آینده با آن زندگی می‌کنم ولی جعفر صادق با دارایی فراوانش به من کمکی نمی‌دهد. (المناقب، ج 4، ص273) ایشان علاوه بر کشاورزی، از راه مضاربه هم ثروت حلال کسب می‌کرده است.

فهرست مطالب

پیشگفتار
ثروت اهل بیت (علیهم السلام)
نکوهش فقر
اقسام فقر
اول- فقر مذموم و انواع آن
دوم- فقر ممدوح و انواع آن
سوم- فقر عفیف
درمان فقر
عوامل تقویت کننده فقر
دعوت به تلاش واقعی در طلب معیشت و رزق و روزی
رزق لا یحتسب (بی حساب)
تشویق‌ها، سفارش‌ها و مشاغل پر روزی
راهبرد‌های تقویت، حفظ و مصرف ثروت
اذکار تقویت ثروت
توضیح سیستمی- تفاوت باور فقرا و ثروتمندان در چیست؟
منابع

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه