کتاب ادب و اخلاق در آشپزی

کتاب ادب و اخلاق در آشپزی


سید محسن پاک نهاد در کتاب ادب و اخلاق در آشپزی، با تکیه بر آیات و احادیث و روایات موجود در زمینه آشپزی، علاوه بر نشان دادن قداست آن، آشپزی به عنوان یک شغل و ابزار کسب درآمد مورد بررسی قرار داده و بر همین اساس آداب و اخلاق آن را بیان کرده و باید و نبایدهای آن را هم عنوان کرده است.

آنچه که کتاب ادب و اخلاق در آشپزی به دنبال آن است، نیل به صحت عمل در تولید و توزیع غذا و کسب درآمد حلال و مباح از این طریق و نیز اجتناب از اقدامات ناشایست و ناپسند در این چرخه است.

مقصود از «آشپزی» در این کتاب نوشتۀ سید محسن پاک نهاد، فراهم نمودن غذا و تبدیل غذای خام به پخته و آماده نمودن غذای غیر قابل خوردن به قابل خوردن است؛ فرقی نمی کند که از جنس پلو و خورشت باشد و یا از جنس نان و آبگوشت. و همچنین فرقی نمی کند که مصرف آن در صبحانه باشد و یا در نهار و شام.

آشپزی یک حرفه مقدس است و در منابع دینی نیز از آشپز و آشپزی با تعابیر گوناگون تمجید شده و برای آن آداب خاصی ارائه، و باید‌ها و نبایدهایی هم تعریف گردیده است.

اگرچه آشپزی در گذشته یک کار شخصی و در محدوده محیط خانه بود و تنها در مهمانی‌ها اندکی مورد توجه قرار می‌گرفت، اما امروزه آشپزی در درجه اول، به عنوان یک هنر و در درجه دوم به عنوان یک شغل و ابزار کسب درآمد مطرح می‌شود. به طوری که ملیون‌ها نفر از این طریق اِمرار معاش می‌کنند و پیشرفت آن به عنوان یک حرفه در سطحی است که برای کار در این حوزه نیاز به ابزار و ادوات ویژه و افراد ماهر و آموزش دیده و مکان‌های خاص است.

امروزه رستوران‌ها وآشپزخانه‌های بزرگ با آشپز و خدمه‌های بسیار، برای هزاران و بلکه ده‌ها هزار نفر غذا پخت کرده و غذای متنوع وگوناگون تهیه و در اختیار گذارده و از این طریق کسب درآمد می‌نمایند.

فهرست مطالب
پیش گفتار
فصل اول: آشپزی و جایگاه آن
1- تعریف آشپز و آشپزی
2- حرفه آشپزی
3- جایگاه آشپزی
4- آشپزی و کسب
5- غذا فروشی
6- حساسیت شغل آشپزی
فصل دوم: دانستن چند نکته مهم
1- سلامت غذا
2- غذای مباح و حلال
3- آشپزی و لقمه
4- غذای گوارا و نا گوار
5- تولید غذا
6- تنوع در غذا
7- غذای خام یا پخته
فصل سوم: باید و نباید های آشپزی
1- بهداشت و تمیز
2- پایبندی به مقررات
3- عمل به وعده
4- خوش مرامی
5- آشنایی با احکام شرعی آشپزی
6- آئین پذیرایی
نبایدها
1- اسراف
2- گرانفروشی
3- تزیین یا تدلیس
4- آشپزی و احتکار
5- قسم خوردن
فصل چهارم: آداب آشپزی
1- شروع کار با نام خدا
2- تکریم نعمت
3- پوشاندن ظرف غذا وآب
4- پرهیز از نگهداشتن خاکروبه در آشپزخانه
5- چشیدن غذا در حالت روزه داری
6- جداسازی چاه آشپزخانه و توالت
فهرست منابع

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه