کتاب سلوک آسمانی 1 (داستان بندگی)

کتاب سلوک آسمانی 1 (داستان بندگی)


رضا مهدوی در کتاب سلوک آسمانی 1 (داستان بندگی)، داستان‌هایی را با زبانی روان به تصویر می‌کشد که شما را با مسائل اخلاقی و معارف اسلامی آشنا می‌کند.

متن این کتاب برای هر کسی که قصد خودسازی و بندگی را دارد کاملا روان و گویا است و علاوه بر آن مباحث با سیر دقیق بحث شده است که شما با این کتاب اولا بتوانید خودسازی را شروع کنید، ثانیا گناهان مبتلاء به را به آسانی فرا بگیرید و ثالثا راه از بین بردن گناهان و مباحث پیرامون آن را به خوبی یاد بگیرید.

این کتاب دارای ویژگی‌ها و امتیازاتی است که دانستن آن‌ها شرایط را برای بهره بردن از کتاب آماده می‌کند. برخی از این موارد عبارتند از:

- این کتاب نوشته‌ای خیالی و ساخته ذهن نویسنده نیست، بلکه تصویری نزدیک از مشکلاتی است که سال‌ها پیش برای یکی از طلبه‌ها پیش آمده بود. پس داستان ریشه‌ای حقیقی دارد و نویسنده تنها برای فهم بیشتر مطالب، به داستان پر و بال داده.

- یکی از امتیازات عمده این کتاب، متن داستانی و محاوره‌ای است که به صورت گفتگو بین مهدی و علی دو شخصیت خیالی داستان صورت گرفته است. در حال حاضر کتاب‌هایی که در ایران با این سبک نوشته می‌شوند، اکثرا متن رمان‌ها و داستان‌های عاشقانه و... است و شاید بتوان ادعا کرد که متن داستانی و محاوره‌ای، با موضوع خودسازی برای اولین بار نوشته شده است. این ویژگی سبب می‌شود که بتوانید خود را در نقش شخصیت علی قرار دهید و با این کار در متن داستان قرار بگیرد و براساس سوال و جواب‌های مهمی که انجام شده است، با کتاب پیش بروید.

- در این کتاب، اهتمام فراوانی به مسئله ترک گناه به هر نوعی که باشد چه کبیره و چه صغیره؛ چه گناه تکلیفی و چه گناه اخلاقی شده است. در جای جای این کتاب ترک گناه شرط اصلی رشد و بالندگی در معنویات معرفی شده است، تا سالک هم و غم خود را بر روی این مسئله بگذارد. متاسفانه دیده شده است افرادی که می‌خواهند خودسازی را شروع کنند، به این مسئله اهمیت کافی نمی‌دهند؛ در حالی که اهمیت دادن به این مسئله، برکات را سرازیر می‌کند.

- علم به ریزه کاری‌های خودسازی، یکی از ارکان خودسازی و بندگی است که بدون آن سالکی نمی‌تواند در بندگی موفق شود. در این کتاب ریزه‌کاری‌های بسیاری از سلوک و بندگی مورد بحث قرار گرفته است. مثلا در بحث صدق در محاسبه، به دو نکته اساسی که در محاسبه باید رعایت کرد اشاره شده که ندانستن آن دو نکته، کار را برای سالک سخت می‌کند.

در بخشی از کتاب سلوک آسمانی 1 (داستان بندگی) می‌خوانیم:

آقا مهدی بحث‌ها را به علت تسلطی که روی مباحث اخلاقی و آیات و روایات داشت، بدون داشتن کتاب و یا جزوه‌ای توضیح می‌داد. اما این جلسه، برگه‌ای بیرون آورد تا مبحث جدید را از روی آن برگه بخواند. وقتی برگه را دیدم گفتم: آقا مهدی چه عجب! این بار از روی برگه می‌خواهید بخونید؟ گفت: چون قبلا این بحث رو واسه نه بیشتر خودم یادداشت کرده بودم، خواستم همه نکات مهم و مثالاش رو براتون به طور دقیق بخونم.

شروع به خواندن کرد: خدای متعال واسه ما انسانا هادیانی قرار داده و فرموده که به حرف این بزرگواران گوش بدیم تا به رستگاری برسیم. تا حالا به وسایل برقی دقت کردی؟ هر کدومشون یه دفترچه راهنما دارن. چرا هر وسیله‌ای به دفترچه راهنما داره؟ چون سازنده هر وسیله‌ای، آشناتر از هر کسی به اون وسیله هست. چون می‌دونه که راه درست استفاده کردن از اون وسیله چیه. می‌دونه که چطور باید از اون وسیله استفاده کرد؛ تا مدت بیشتری ازش استفاده کنیم و زود نسوزه.

خالق حکیم ما هم دقیقا آشنا به اسرار وجودی ماست و راه هدایت و چاه ضلالت مخلوقاتش رو می‌دونه و واسمون مشخص کرده و از طریق راهنمایانی، این مطالب رو به ما رسونده، یکی از این راهنمایان، در کنار قرآن، اهل بیت هستن؛ که همه اسرار وجودی انسان رو میدونن. این بزرگواران همه مشکلات اخلاقی ما رو می‌دونن و راه خروج رو هم به ما فرمودن.

پس کسی موفق می‌شه و به فلاح می‌رسه که توی همه آمورش، خودش رو به این افراد ارجاع بده و هر چی رو که امر کردن، بدون ذره‌ای تردید انجام بده و هر چی رو که نهی کردن، انجام نده. به بیانی دیگه، سالک باید راه رستگاری رو از دفترچه راهنمای اهل بیت و قرآن اخذ کنه.

فهرست مطالب
مقدمه
جلسه اول: علیکم انفسکم
جلسه دوم: هدایت برتر
جلسه سوم: احیاء قلب
جلسه چهارم: تعبّد
جلسه پنجم: صدق در محاسبه
جلسه ششم: شرایط استغفار
جلسه هفتم: هدایت خداوند
جلسه هشتم: گناهان گذشته
جلسه نهم: گناهان گذشته 2
جلسه دهم: انجام واجب و ترک حرام اولین مرحله ذکر
جلسه یازدهم: فایدۀ مراقبه درست و اصولی
جلسه دوازدهم: فواید مراقبه درست و اصولی 2
جلسه سیزدهم: مجاهده و جهاد یعنی بذل وسع
جلسه چهاردهم: خشوع قلب
جلسه پانزدهم: استقامت در انجام واجبات و ترک محرمات
جلسه شانزدهم: فهم صحیح از قرآن
جلسه هفدهم: مراتب خودسازی
جلسه هجدهم: مباحثی در باب ایمان
جلسه نوزدهم: مباحثی در باب ایمان 2
جلسه بیستم: مباحثی در باب ایمان 3
منابع

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه