کتاب سلوک آسمانی 2 (داستان بندگی)

کتاب سلوک آسمانی 2 (داستان بندگی)


کتاب سلوک آسمانی 2 (داستان بندگی) به قلم رضا مهدوی، که در ادامه‌ی جلد اول به رشته‌ی تحریر درآمده، مراقبات عملی و ریزه‌کاری‌هایی که نقش حیاتی برای سالک دارند و اساتید معرفت به آن‌ها عنایت دارند، گردآوری شده تا اهل حقیقت بتوانند بدان‌ها عمل کنند.

مراقبات عملی یا همان اعمال عبادی‌ای که سالک الی‌الله باید انجام دهد، از امور مهم و تاثیرگذاری است که انتظار می‌رود طالبین خدا در کنار ترک گناه، آن‌ها را انجام دهند تا بتوانند به لقای خدا که آرزوی‌شان می‌باشد، رنگ واقعیت بدهند. به عبارت دقیق‌تر مراقبات عملی جزء لاینفکّ سلوک هستند به نحوی که نبود آن‌ها لطمه‌ای اساسی به بندگی سالک می‌زنند و این لطمه مساوی با عدم صعود به سوی خداوند است.

این کتاب دارای نکاتی است که در زیر به چند مورد از آن‌ها اشاره می‌شود:

- در بیان مراقبات عملی سعی شده چند مورد کنار هم قرار گیرد تا شما بتوانید با آمادگی کامل به مجاهدات عملی بپردازید. به بیان دیگر در هر بحثی سعی شده است از آیات، روایات و بیانات بزرگان در تحلیل و توضیح مبحث استفاده شود، زیرا مهم‌ترین عاملی که سبب استفاده عملی سالکین می‌گردد، تحلیل معارف به نحو روان و قابل فهم می‌باشد.

- در مباحث عملی سعی شده است مراقبات برای فرد مبتدی به نحوی بیان شود تا بعد از مدتی بتواند به همه اعمال و مراقبات عملی عامل شود. در حقیقت این مباحث به صورت تدریجی بیان شده تا سنگین بودن اعمال عبادی مانع انجامشان نگردد.

- در کنار مراقبات عملی سعی شده است، نکات مهمی که تاثیر اعمال عبادی را بالا می‌برد نیز بیان شود. مثلا ملاک مستحبات که یکی از مهم‌ترین مسائل در تاثیرگذاری اعمال می‌باشد را با استفاده از روایات و بیان بزرگان توضیح داده شده است تا سالک در انجام مجاهدات عملی خود دچار افراط که نتیجه آن زدگی از خودسازی و بندگی است نگردد.

در بخشی از کتاب سلوک آسمانی 2 (داستان بندگی) می‌خوانیم:

وقتی به گناه و مفهوم آن و مضراتی که در روایات برای آن ذکر شده است نگاه می‌کردم می‌فهمیدم که بسیاری از معارف ناب و عمیقی که خیلی از طالبین خدا به دنبال آن‌ها هستند بعد از عبور از گناه برای انسان حاصل می‌شود. فهمیدم گناه سد محکمی در برابر آب حیاتی است که تشنگی انسان را برطرف می‌کند و تا این سد را برنداریم آبی بر باطن ما ریخته نمی‌شود.
فهمیدم گناه، محاربه و دشمنی و اعلان جنگ با خدای متعال است.

تعجبم از این است که چرا ما انسان‌ها برای ترک گناه برنامه خاصی نداریم! تعجبم از این است که چرا عصیان خدایی که همه خوبی‌ها از اوست را به راحتی انجام می‌دهیم ولی گناهان پی در پی را نامردی و بی معرفتی به حساب نمی‌آوریم؟ واقعا اگر خدا بخواهد جلوی نعمت‌هایش را بگیرد چه کسی می‌تواند مانع شود؟ عجب و هزار عجب از اینکه در وقت اضطرار خوب خدا خدا می‌کنیم ولی در وقت آسایش او را به راحتی فراموش می‌کنیم.

اول جلسه گفتم: آقا مهدی چرا ما انسانا اینقدر راحت گناه می‌کنیم؟ در جوابم با کشیدن آهی بسیار سوزناک که خبر از ناراحتی شدیدشان بود، گفتند: امان از غفلت و دلبستگی به جایی که باید به زودی از اون کوچ کنیم. ما غفلت شدیدی از خدا و قیامت و معاد داریم، اگه الآن شایعه بشه که قراره زلزله بیاد، همه بدون اینکه تحقیق کنن پا به فرار میذارن، چون زندگی واسشون خیلی مهمه ولی جای تعجب داره که معاد و قیامت رو دست میندازن و باورش نمی‌کنن.

از تاریخ خلقت تا الآن این همه افراد صادق و درستکار اومدن و گفتن: مردم، قیامت است، ولی باور نمی‌کنن! اگه ذرهای احتمال بدن قیامت با اون عذابای فوق تصور وجود داره، قطعا سمت گناه نمیرن. اما چه کنیم که حاضر نیستیم لحظه‌ای خلوت کنیم و در مورد معاد تفکر کنیم.

فهرست مطالب
مقدمه
بازگشت رفیق راه
جلسه بیست و یکم: سحرخیزی
جلسه بیست و دوم: سحرخیزی 1
جلسه بیست و سوم: نوافل
جلسه بیست و چهارم: نوافل 1
جلسه بیست و پنجم: حضور قلب
جلسه بیست و ششم: حضور قلب 1
جلسه بیست و هفتم: ملاک مستحبات
جلسه بیست و هشتم: دوام عمل
جلسه بیست و نهم: اربعین موسوی
جلسه سی ام: دوام طهارت
جلسه سی و یکم: دوام طهارت
جلسه سی و دوم: فرصت جوانی
جلسه سی و سوم: یوم الصیام
جلسه سی و چهارم: قرائت قرآن
جلسه سی و پنجم: شاکله قرآنی
جلسه سی و ششم: معارف قرانی 1
جلسه سی و هفتم: معارف قرآنی 2
جلسه سی و هشتم: معارف قرآنی 3
جلسه سی و نهم: معارف قرآنی 4
جلسه چهلم: معارف قرآنی

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه