کتاب سایۀ جسم لطیف: اشعار مولوی و عکس‌های ارویت

کتاب سایۀ جسم لطیف: اشعار مولوی و عکس‌های ارویت


کتاب سایۀ جسم لطیف: اشعار مولوی و عکس‌های ارویت نوشتۀ پدرام حکیم زاده، شامل اشعاری از مولانا جلال‌الدین محمد بلخی مشهور به مولوی، همراه با عکس‌هایی از الیوت ارویت، عکاس فرانسوی است.

کلمه و تصویر از دیرباز دو نوع ابزار بیانی برای ارتباط میان انسان‌ها بوده است. از یک سو در هنرهایی مانند نقاشی، گرافیک و سینما بیشتر از تصویر و در هنرهایی مانند شعر، رمان و نمایش بیشتر از کلمه استفاده می‌شود. از سوی دیگر در سرزمین‌های مختلف از نظر پیشینهٔ هنری هنرهای کلامی و در سرزمین‌های دیگر هنرهای تصویری رواج و ارزش بیشتری داشته است. در سرزمین‌های شرق و به ویژه ایران، شاعران با ذوق و قریحه، کلمه را با سعدی، فردوسی، حافظ، مولوی و... به اوج رساندند.

در سرزمین‌های غربی و به ویژه اروپا، نقاشان غربی با مکتب‌ها و سبک‌های مختلف هنری، ارزش‌های تصویری متعالی را به جهان عرضه داشتند. از هم‌نشینی دو نوع وسیله بیانی از دو سرزمین با فرسنگ‌ها فاصله و از دو تاریخ با فاصله چند قرن، ارزش‌های هنری جدیدی خلق خواهد شد مانند تلاقی دو دریا (مجمع البحرین) در تعبیر قرآنی آن و یا دو بی‌نهایت که انسان را به درک جدیدی از هستی می‌رسانند.

الیوت ارویت (Elliott Erwitt) عکاس اهل فرانسه است که در سال ۱۹۲۸ از پدر و مادری روس در پاریس به دنیا آمد. 10 سال اول زندگی خود را در میلان ایتالیا گذراند و دوباره به پاریس بازگشت. در سال ۱۹۳۹ در پی مهاجرت والدین‌اش به ایالات متحده آمریکا رفت و در سال ۱۹۴۷ تبعه آمریکا شد. او در لوس آنجلس عکاسی خواند و قبل از این که در نیویورک به تحصیل در رشته فیلم‌سازی مشغول شود به عنوان دستیار عکاسی در ارتش آمریکا کار کرد. در سال ۱۹۵۰ با رابرت کاپا و ادوارد جین استایکن ملاقات کرد. او هم‌چنین همراه روی استرایکر در پروژه عکاسی‌ای به نام Standard Oil شرکت کرد. هم‌چنین الیوت ارویت برای چند مجله از جمله Life و Collier به صورت آزاد عکاسی می‌کرد و بعضی از عکس‌هایش در نمایشگاه بزرگ استایکن با عنوان The family of man به نمایش در آمد.

الیوت ارویت در سال ۱۹۵۳ به دعوت رابرت کاپا همکاری خود را با گروه مگنوم شروع کرد و گزارش‌هایی تصویری از اروپا و آمریکا برای این آژانس تهیه کرد تا این که در سال ۱۹۶۸ برای سه دوره نماینده مگنوم در نیویورک شد. چند سال بعد از آن تعدادی از عکاسان مگنوم چند کار تجاری و تبلیغاتی انجام دادند که سبب شد ارویت استعدادش را در زمینه فیلم سازی نشان دهد. او دهه 70 را به تولید و ساخت تعدادی فیلم بلند، مستند و آگهی تجاری گذراند.

ارویت استعداد درخشانی در شکار صحنه‌های جذاب دارد و شوخ طبعی‌اش را می‌توان در اغلب عکس‌هایش دید. از وی تعدادی کتاب منتشر شده که از آن میان می‌توان به مجموعه‌ای از عکس‌هایش از سگ‌ها و هم‌چنین عکس‌هایی که در ساحل گرفته اشاره کرد.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه