کتاب مینیمال‌هایی در طبیعت

کتاب مینیمال‌هایی در طبیعت


کتاب مینیمال‌هایی در طبیعت نوشته‌ی سید علی طباطبایی نظری، شما را با مهم‌ترین ژانرهای عکاسی به روش مینیمالیست یا ساده‌گرایی آشنا می‌کند و به معرفی تکنیک‌ها و روش‌های عکاسی از مناظر طبیعی به سبک و سیاق عکاسی مینیمال یا ساده گرایانه می‌پردازد.

کتاب مینیمال‌هایی در طبیعت دومین اثر از مجموعه 9 جلدی عکاسی مینیمال است. طبیعت، زیباترین جالب‌ترین و متنوع‌ترین مخلوق خداوند است. مخلوقی که بسیاری از آفریده‌های دیگر را در خود جای داده و همواره الهام‌بخش هنرمندان مختلف برای خلق آثار بی‌نظیر خود بوده است.

در میان هنرهای تصویری که به بیان زیبایی‌های طبیعت می‌پردازند، علم و هنر عکاسی داستان دیگری است. هنری که با استفاده از فناوری دقیق ثبت تصاویر توانسته است زیبایی‌های طبیعت را به بهترین شیوه ممکن به علاقمندان آن ارئه دهد. در این میان چه بسیار هنرمندانی که به سبک و شیوه خاص خود به بیان این زیبایی‌ها می‌پردازند و عکاس مینیمال همواره سعی در هرچه ساده‌تر نشان دادن زیبایی‌های بی‌شمار عظیم‌ترین مخلوق خداوند است. کاری که فقط از نوع بشر بر می‌آید و آن تسلط به کل جهان هستی است زیرا همه چیز را ساده‌تر از اصل و نهاد روح خود که همان روح ازلی است می‌پندارد.

عکاسی طبیعت به دو رشته یا ژانر جداگانه و بسیار نزدیک تقسیم می‌شود. بسیار نزدیک از نظر موضوعی که همواره منظور و سوژه هنرمند، طبیعت و آنچه در آن وجود دارد، است و جداگانه از نظر تکنیکی که به دو دسته طبیعت بکر یا همان عکاسی طبیعت و عکاسی از مناظر طبیعی تقسیم می‌شود که در عکاسی طبیعت فقط مناظر و موقعیت‌هایی مد نظر است که اصطلاحا بکر بوده و پای انسان به آنجا نرسیده باشد و حتی آثار انسانی در آنجا دیده نشود که در این صورت جز مناطقی خاص و البته بسیار کمیاب در جهان، یافتن اینگونه سوژه‌ها اگر غیرممکن نباشد، بسیار سخت و دشوار خواهد بود.

اما رشته یا ژانر دوم که شاید 99 درصد عکس‌هایی موسوم به عکس طبیعت را تشکیل می‌دهد در واقع تصاویری از مناظر طبیعی بوده که شامل: طبیعت آزاد مانند: جنگل‌ها، بیابان‌ها وکوه‌ها است که مخلوق انسان نبوده ولی آثار انسانی در آن دیده می‌شود و بخش دوم یا تحت کنترل انسان که مناظر طبیعی ساخته شده توسط انسان است، مانند: پارک‌ها و بوستان‌ها و باغات کشاورزی و غیره.

مجموعه کتاب‌های عکاس مینیمال علاوه بر شیوه خاص و منحصر به فرد خود در عکاسی ساده‌گرایانه، در نگارش و ارائه مطالب، ویراستاری و حتی چاپ و تولید اثر همواره بر شیوه ساده‌گرایی یا مینیمالیست تاکید داشته و این موضوع خود می‌تواند چراغی پرفروغ باشد در راه کسانی که علاوه بر هنر عکاسی مینیمال، می‌خواهند جنبه‌های دیگری از سبک‌های مختلف هنری را تجربه کنند.

سید علی طباطبایی نظری را بیشتر بشناسیم:

سید علی طباطبایی نظری متولد شهریور 1350 تهران است و دانش آموخته دانشگاه تربیت معلم، باشگاه خبرنگاران جوان، جهاد دانشگاهی دانشگاه هنر دانشگاه تهران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در رشته‌های عکاسی حرفه‌ای با گرایش طبیعت، عکاسی آتلیه، فوتوشاپ و نرم افزارهای عکاسی می‌باشد.

در بخشی از کتاب مینیمال‌هایی در طبیعت می‌خوانیم:

نوردهی‌های طولانی ابرها را در آسمان کشیده و نرم کرده، قطرات ریز آب را به مه نرم تقلیل ‌می‌دهند، و یک پس زمینه ملایم ایجاد می‌کنند که باعث می‌شود تمرکز هرچه قوی‌تر روی سوژه اصلی قرار گیرد. فیلترهای کاهنده نور (ND) از شدت نور ورودی کاسته، بنابراین شما می‌توانید یک تصویر را حتی طولانی‌تر نوردهی کنید. یک فیلتر پلاریزه نیز به کاهش نور تا سه پله (stop) کمک می‌کند، اما شما همیشه می توانید تا هنگام غروب صبر کنید تا سرعت شاتر را به طور طبیعی آهسته‌تر انتخاب کنید. روشنایی شدید آسمان را می‌توان به راحتی با استفاده از یک فیلتر کاهنده نور تدریجی (GND)، یا با براکتینگ نوردهی کاهش داد (ثبت چند نوردهی مختلف و ترکیب آن ها به یک عکس با نوردهی مطلوب. فیلتر ND تدریجی ندارید؟ در حالیکه نوردهی می‌کنید، یک کارت یا پارچه سیاه مات را در جلوی لنز قرار دهید. آن را در حدود نیمی از زمانی که طول می‌کشد تا دوربین شما تصویر را ثبت کند، به بالا و پایین روشن‌ترین بخش تصویر حرکت دهید. این تکنیک مسدود کردن نور، که تحت عنوان تکنیک کارت (یا پارچه) سیاه شناخته شده است، تقریبا به اندازه خود عکاسی قدمت دارد و جایگزین خوبی برای ترکیب نوردهی‌های متعدد یا پرداخت پول برای فیلترهای تدریجی است.

این تکنیک با کاهش نور حتی بیشتر در روشن‌ترین بخش تصویر کار می‌کند، زمانی که dynamic range یا محدوده دینامیکی صحنه (سایه‌ها به هایلایت‌ها) برای دوربین زیادتر از آن باشد که بتواند به درستی برای آن نوردهی کند. و این راه سرگرم کننده‌ای برای مشغول نگه داشتن خودتان در طول یک نوردهی است که چند دقیقه طول می‌کشد!

فهرست مطالب
پیشگفتاری در خصوص مجموعه کتاب‌های عکاس ‌مینیمال (شاتر2)
مقدمه
حرکت عمدی دوربین
شروع به عکاسی طبیعت به سبک مینیمال
سیاه و سفید عکاسی کنید
کاهش اجزاء به‌جای کارپستال کلیشه‌ای
حرکت عمدی دوربین
فضای منفی
ذهن خود را خالی کنید
شور و هیجان با استفاده از فیلترها
کشش زمان
هر چه لنز بلندتر باشد
استفاده از ترکیب بندی‌های عمودی و افقی‌ در ایجاد معانی شعرگونه و بوجود آوردن حال و هوای افسردگی
به صورت مربعی عکس بگیرید
عکاسی سورئال
عکاسی عارفانه
نشانه
آهنگ تصویر چیست؟
نسبت طلایی و ساختار پایه
کمترین هم بسیار است – تقلیل و تاکید
ساختارهای خیال‌انگیز
منظره صبورتر است
منابع

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه