کتاب بازار تخم مرغ

کتاب بازار تخم مرغ

کتاب بازار تخم مرغ به تأثیر سیاست‌های تنظیم بازار دولت، بررسی سیاست‌های تنظیم بازار در کشورهای منتخب و ایران و بررسی بازار جهانی و بازار داخلی تخم مرغ می‌پردازد.

بخش کشاورزی از جمله زیربخش دام و طیور همواره شاهد دخالت دولت در آن بوده و این امر به ماهیت خاص تولید در این بخش برمی‌گردد. تولید در بخش کشاورزی بر خلاف تولیدات سایر بخش‌ها، از جمله بخش صنعت، تابع شرایط آب و هوایی است و همین تأثیرپذیری موجب ایجاد سیکل‌های تولید در این بخش شده است. از سوی دیگر نوسانات فصلی تقاضا (تقاضا در فصل گرم کاهش می‌یابد و در ایام خاص با افزایش مواجه می‌گردد) نیز شوک‌های دیگری به طرف عرضه محصول وارد می‌کنند که موجب ناپایداری در بازار می‌شوند. اما زیر بخش دام و طیور به لحاظ تأمین پروتئین مورد نیاز جامعه و ایجاد امنیت غذایی و همچنین جایگاه آن‌ها در اقتصاد کشور از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و همین امر نیز موجب دخالت فراوان دولت در بازار محصولات این زیر بخش شده است.

تخم مرغ از جمله محصولات پروتئینی است که نقش مهمی در جیره غذایی خانوارها دارد. بنابراین تأمین این کالا یکی از اولویت‌های مهم دولت می‌باشد. از سوی دیگر ایران به لحاظ تولید محصول در جهان از جایگاه مناسبی برخوردار است و قیمت تمام شده تخم مرغ نیز قابل رقابت با کشورهای عمده تولید کننده در جهان است. از سوی دیگر بررسی وضعیت کشورهای منطقه و همسایه ایران بیانگر آن است که این کشورها وارد کننده خالص تخم مرغ بوده و به دلیل شرایط خاص حمل و نقل و نگهداری این کشورها بازارهای مناسبی برای صادرات ایران به شمار می‌روند. با توجه به موارد اشاره شده بررسی بازار تخم مرغ و تأثیر سیاست‌های تنظیم بازار دولت در این بازار حائز اهمیت است. بر این اساس موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی در راستای وظایف پژوهشی خود اقدام به بررسی بازار تخم مرغ نموده است.

در بخشی از کتاب بازار تخم مرغ (The Egg Market) بخوانیم:

در دنیا شیوه‌های مختلف تولید تخم مرغ وجود دارد که در 5 دسته تولید خانگی، تولید مزرعه‌ای، تولید تجاری، تولید تخصصی و تولید یکپارچه قرار می‌گیرند. معمولاً، دوره تولید مرغ تخم گذار 56-52 هفته می‌باشد. در خلال دوره تولید، چند عامل تولید را تحت تأثیر قرار می‌دهند. بنابراین دوره تولید باید به طور موثر و کارا به منظور بالاترین تولید و سودآوری مدیریت شود. عوامل زیر تولید تخم مرغ را تحت تأثیر قرار می‌دهند:

نژاد: تولید تخم مرغ به نژاد مرغ تخم‌گذار بستگی دارد.

نرخ مرگ و میر: نرخ مرگ و میر ممکن است در اثر بیماری، انگل‌ها و دمای بالا افزایش یابد. نرخ مرگ و میر در جوجه‌های کوچک (تا 8 هفته) حدود 4 درصد، در طول دوره رشد (بین 8 تا 20 هفته) حدود 15 درصد و در مرحله تخم‌گذاری (بین 20 تا 72 هفته) حدود 12 درصد است. متوسط نرخ مرگ و میر 20 تا 25 درصد می‌باشد.

فهرست مطالب

فصل اول: بررسی بازار جهانی، تولید، مصرف، تجارت و ساختار بازار تخم مرغ
فصل دوم: بررسی بازار داخلی، تولید، مصرف، قیمت، ساختار بازار، نظام توزیع، نظام نظارت...
فصل سوم: آثار سیاست‌های اقتصادی بر محصول، کالاها و فعالیت‌های مرتبط
فصل چهارم: بسته سیاستی کاربردی در زمینه‌های سرمایه گذاری و تولید، تنظیم بازار...

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه