کتاب داروسازی گیاهی

کتاب داروسازی گیاهی

 

کتاب داروسازی گیاهی نوشته شهره جهانشاهی، مروری بر استخراج، تجزیه، شناسایی مواد موثره، روش‌های نوین در افزایش مواد موثره، فرآوری و عمل آوری گیاهان دارویی، اهلی کردن و اصلاح گونه‌ها، مطالعه اثرات دارویی و استفاده‌های دارویی با تاکید بر لزوم و اهمیت استفاده از گیاهان دارویی به همراه روش‌های نوین درمانی است.

گیاهان دارویی به دلیل ماهیت طبیعی و وجود ترکیبات همولوگ دارویی در کنار هم، سازگاری بهتری را با بدن نشان می‌دهند به این دلیل می‌توانند به عنوان مکمل دارویی مناسبی به همراه داروهای شیمیایی و یا حتی در برخی موارد جایگزین مصرف، محسوب شوند. بدیهی است رعایت استانداردهای تولید محصولات دارویی به منظور استقبال عموم از مصرف گیاهان دارویی امری ضروری است. استفاده از گیاهان دارویی به طرق امروزی و بقای این علم ارزشمند در فرهنگ عموم مستلزم توجه محققین، پزشکان، داروسازان، صنعتگران، متخصصین شیمی و مهندسان کشاورزی است.

باید متذکر شد که هر چند گیاهان دارویی کل سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر قرار می‌‌دهند لیکن توجه به این نکته که هر گیاه دارویی، تنها چند مرکز اثر دارد بسیار ضروری است. دنیای امروز محل تاثیر را تنها بر اساس تجربیات و عقاید عامیانه نمی‌پذیرد پس لازم است خواص درمان بر پایه‌ی مستندات مکتوب و تحقیقات علمی بیان شود تا در طول زمان اعتقاد به این دانش مهم بیش از پیش افزایش یابد و آثار این تربیت در نسل‌های بعد به یادگار گذاشته شود. کتاب داروسازی گیاهی (Medical herbs) می‌تواند مورد استفاده‌ی دانشجویان، کارآموزان کار و دانش و کلیه‌ی علاقمندان به مبحث گیاهان دارویی قرار گیرد.

در بخشی از کتاب داروسازی گیاهی می‌خوانید:

صنعت داروسازی یکی از صنایع پر سود جهان به شمار می‌آید. با گسترش روز افزون صنایع، افزایش حساسیت نسبت به کیفیت بیش از حساسیت نسبت به قیمت خواهد بود کسانی که اعتماد خریدار را به کیفیت تولیدات خود جلب کنند می‌توانند تولیدات خود را به قیمت فروش بهتر نیز بفروشند. شعار اصلی و رسالت اقتصادی سازمان تجارت جهانی عبارتند از "بهره‌گیری مناسب از امکانات موجود در کشورها برای تولید محصول با کیفیت بالا و قیمت مناسب" در واقع توجه به کیفیت اساس تجارت آینده جهان خواهد بود. در واژه‌نامه استاندارد تعریف کنترل کیفیت چنین آمده است: "کنترل کیفیت مجموعه‌ایی از فعالیت‌ها و تکنیک‌های اجرایی است که برای دستیابی به مشخصات کیفیت تعیین شده مورد استفاده قرار گرفته است و برای رفع علل عملکرد غیر رضایت بخش در تمامی مراحل چرخه کیفیت به منظور نیل به کارآیی اقتصادی انجام می‌گیرد" کنترل کیفیت باید در تمامی مراحل کار از شروع انتخاب گونه برای تکثیر تا پایان کار یعنی تولید محصول نهایی مد نظر باشد. یک گیاه دارویی از اولین مرحله تولید تا فرمولاسیون محصول نهایی مراحلی را طی می‌کند. همچنین مراحل مختلفی به منظور کنترل کیفیت در گیاهان دارویی انجام می‌گیرد.

مباحث کلیدی در زمینه‌ی فرآوری گیاهان دارویی، تعاریف علمی از اسانس‌ها و ترکیبات تشکیل دهنده آن‌ها، بیوسنتز ترکیبات اسانسی در گیاهان، تئوری و عمل تقطیر، روش‌های استخراج اسانس‌ها در سطوح آزمایشگاهی و صنعتی، پارامترهای تاثیرگذار بر بازده و کیفیت اسانس‌ها، دستگاه‌های صنعتی استخراج، روش‌های بهبود کیفیت اسانس‌ها، مشکلات، معایب و مزایای روش‌های مختلف تقطیر و همچنین ارائه راهکارهای مناسب برای حل این مشکلات است. همچنین روش‌های صنعتی تهیه کانکریت و ابسولوت از گیاهان معطر باعث بهبود کیفیت اسانس‌های تولیدی آن‌ها و در نتیجه افزایش بها و قابل رقابت بودن در بازارهای جهانی خواهد شد.

فهرست مطالب

فصل اول: کلیات
فصل دوم: مواد موثره گیاهان دارویی
فصل سوم: استخراج مواد موثره
فصل چهارم: استاندارد کردن و کنترل کیفی
فصل پنجم: ازگیاه تا دارو

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه