کتاب حقوق یار: حقوق ثبت اسناد و املاک (مخصوص داوطلبان آزمون سردفتری)

 کتاب حقوق یار: حقوق ثبت اسناد و املاک (مخصوص داوطلبان آزمون سردفتری)

 

کتاب حقوق یار: حقوق ثبت اسناد و املاک (مخصوص داوطلبان آزمون سردفتری) نوشته اکبر راوند، به بررسی تشکیلات اداری ثبت، ثبت عمومی، ثبت اسناد، دفاتر اسناد رسمی و اجرای مفاد اسناد رسمی می‌پردازد.

این کتاب کامل‌ترین و جامع‌ترین اثر در رابطه با قوانین و مقررات ثبتی است و با مطالعه گرچه یک بار این اثر تک جلدی می‌توان بر قوانین و مقررات ثبتی، آیین‌نامه‌های اجرایی، بخش‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های ثبتی و... تسلط کامل پیدا کرد. چرا که در راستای تالیف تمامی نکات مرتبط با هر ماده به همراه نظرات مشورتی و آراء وحدت رویه و تمامی تست‌های مرتبط با هر ماده که در آزمون های ادوار گذشته مورد توجه طراحان سوال قرار گرفته بود به صورت نمودار و جدول‌کشی‌های مخصوصی بیان گردیده است که خود نشان از توانمندی این حقوق‌دانان عزیز و پر بار علمی کشور عزیزمان ایران است.

در بخشی از کتاب حقوق یار: حقوق ثبت اسناد و املاک می‌خوانید:

ماده ۴۱- بازداشت اموال متعهد به تقاضای متعهدله صورت می‌گیرد و مأمور اجرا با حضور نماینده دادستان و در صورت لزوم با حضور مأمور نیروی انتظامی و با معرفی متعهدله اقدام به بازداشت اموال متعلق به متعهد می‌نماید و حاضر نبودن متعهد یا بستگان و خادمینش و نیز بسته بودن محلی که مال در آن است مانع بازداشت مال نیست.

ماده ۴۲- در صورتی که دین و متفرعات تا سی میلیون ریال ارزش داشته باشد و مال معرفی شده حسب الظاهر بیش از مبلغ مزبور به تشخیص مأمور اجرا ارزش نداشته باشد، بدون نظر کارشناس از اموال مدیون بازداشت خواهدکرد. در غیر این صورت مأمور اجرا در موقع بازداشت اموال نظر کارشناس رسمی را جلب خواهد کرد و از اموال متعهد معادل طلب و یک تا دو عشر اضافه بازداشت می‌کند اگر مال مورد بازداشت غیرقابل تجزیه و بیش از میزان مذکور فوق باشد تمام آن بازداشت می‌شود. تبصره چنانچه مأمور اجرا نتواند ارزش مال را تعیین نماید از خبره محلی استفاده می‌شود.

ماده ۴۳- اموالی که باید بازداشت شود در همان جایی که هست بازداشت می‌شود در صورت لزوم به جای محفوظی نقل می‌گردد. در هر حال باید مال بازداشت شده به حافظ سپرده شود، در صورت عدم توافق متعهدله در انتخاب حافظ انتخاب او با مأمور اجراء است.

فهرست مطالب

مقدمه
باب اول: تشکیلات اداری ثبت (از ماده 1 الی 8)
باب دوم: ثبت عمومی (از ماده 9 الی 45)
باب سوم: ثبت اسناد (از ماده 46 الی 80)
باب چهارم: دفاتر اسناد رسمی (از ماده 81 الی 91)
باب پنجم: اجراء مفاد اسناد رسمی (از ماده 92 الی 99)
باب ششم: جرایم و مجازات (از ماده 100 الی 117)
باب هفتم: تعرفه و خارج ثبت اسناد و املاک (از ماده 118 الی 136)
باب هشتم: مواد مخصوصه (از ماده 137 الی 157)
متن آیین‌نامه اجرای اسناد رسمی لازم‌الاجرا مصوب 1387 با اصلاحات 1388
متن قانون جدید حدنگار (کاداستر) مصوب 1393
منابع و مأخذ

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه