کتاب مهارت‌ها و قوانین کسب و کار

کتاب مهارت‌ها و قوانین کسب و کار

کتاب مهارت‌ها و قوانین کسب و کار نوشته‌ی حامد خرسندی نوشهری و زهرا سالاری، نکات مهمی را پیرامون کارآفرینی و اصول، مهارت و قوانین مورد نیاز برای راه‌اندازی، اداره و پیشبرد یک کسب و کار ارائه می‌دهد.

با توجه به نیاز جامعه به کسب اطلاعات در زمینه‌ی ذکر شده، این اثر با زبان ساده، بیان شیوا و روان و در عین حال تخصصی، یکی از کامل‌ترین کتب مرجع دانشگاهی به شمار می‌رود و شما را از کتب مربوط به کسب و کار، کارآفرینی و قوانین مرتبط که همه یک جا در این کتاب آمده‌اند، بی‌نیاز می‌کند.

با توجه به تمرکز این اثر که عمدتاً بر روی شرکت‌های کوچک و متوسط معطوف است، می‌تواند منبع مفیدی برای مدیران، کارشناسان، مشاوران و دانشجویان در حوزه‌های مختلف و خصوصاً رشته‌های مدیریت، امور مالی، حقوق و همچنین کارآفرینان و علاقه‌مندان به مطالعه و ایجاد کسب و کارهای از نوع SME (کسب و کارهای کوچک و متوسط) باشد.

کسب و کار، عبارت است از یک سازمان که برای فراهم کردن کالا، خدمات یا هر دو به مشتری ایجاد می‌شود. کسب و کار در اقتصاد سرمایه‌داری حکم‌ فرماست. بیشتر کسب و کارها که مالک آن‌ها بخش خصوصی هستند برای این ایجاد شده‌اند که سودساز باشند و دارایی صاحب‌شان را بیشتر کنند.

کسب و کارها می‌توانند ناسودبر باشند یا مالک آن‌ها دولت باشد. از کسب و کاری که چندین فرد در دارایی آن شریک باشند با عنوان شرکت یاد برده می‌شود، هر چند که این واژه تعریف دقیق‌تری نیز دارد. پترس و پلومن، از صاحب نظران این حوزه، بر این باورند که هر نوع خرید و فروش کسب و کار نیست، بلکه کسب و کار هر نوع تبادل تکرار شونده و تجدیدپذیر است.

اکثراً کسب و کار در شکل خصوصی آن دیده می‌شود که بر سود یا فروش بیشتر تأکید دارد و سهم بیشتری از بازار را به خود اختصاص می‌دهد. اما در شکل دولتی آن، بیشتر به مشارکت تعداد زیادی از افراد جامعه اهمیت داده می‌شود. نویسندگان مختلف، تعاریف متفاوتی از کسب و کار ارائه کرده‌اند. در لغت‌نامه‌ی آکسفورد، کسب و کار به معنی خرید و فروش و تجارت ترجمه شده است. در واژه‌نامه‌ی لانگ من، کسب و کار به فعالیتی اطلاق می‌شود که پول در آوردن و تجارتی که از آن پول حاصل می‌شود.

با توجه به این معانی اینگونه استنباط می‌شود که کسب و کار با خرید و فروش کالاها، تولید کالاها یا عرضه‌ی خدمات، با هدف به دست آوردن سود، مواجه است. بنابراین فراگیری اصول، مهارت‌ها و قوانین مربوط به آن، کمک قابل توجهی به ایجاد و پیشبرد کسب و کار خواهد نمود.

در بخشی از کتاب مهارت‌ها و قوانین کسب و کار می‌خوانیم:

مدیریت تقاضا، به معنی مدیریت مشتریان است. تقاضاهای شرکت به دو بخش تقسیم می‌شود: تقاضای مشتریان جدید یا تقاضای مشتریان فعلی. نظریه‌ی بازاریابی سنتی، در عمل به جذب مشتریان جدید و فروش متمرکز شده است. امروزه با وجود تغییراتی که در روش‌های بازاریابی به وجود آمده، شرکت‌ها باید به مسائلی فراتر از طراحی محصولات ویژه جهت جذب و حفظ مشتریان و ایجاد روابط مشتری پایدار در معاملات با آن‌ها بیندیشند. چرا به حفظ مشتری تأکید می‌کنیم؟

در گذشته، شرکت‌های در حال رشد، با یک بازاریابی ساده به سرعت می‌توانستند در بازار پیشرفت کنند و محصولات خود را به‌ صورت فراوان در بازارهای هدف عرضه و در اختیار مشتریان قرار دهند. شرکت‌ها می‌توانستند بدون اینکه نگرانی جهت از دست رفتن مشتریان قبلی داشته باشند، مشتریان جدید را جذب کنند؛ اما شرکت‌های امروزی با واقعیت‌های جدیدی در حوزه‌ی بازاریابی روبه‌رو هستند.

تغییر جمعیتی، رشد آهسته‌ی اقتصاد و پیشرفته شدن رقبا به این معنی است که مشتریان جدید، کمتر نسبت به گذشته جذب شرکت‌هایی می‌شوند که در فواصل دور هستند. بسیاری از شرکت‌ها با توجه به فضای رقابتی فشرده در بازارهای تجاری در حالت محو شدن قرار گرفته‌اند. به این ‌ترتیب، هزینه‌های جذب مشتریان جدید، پنج برابر هزینه‌ی نگهداری همان تعداد از مشتریان فعلی است. شرکت‌ها متوجه هستند که از دست دادن یک مشتری، به معنای از دست دادن تمامی جریانی است که یک مشتری می‌تواند در تمام طول عمر خود از شرکت شما خرید و از آن حمایت کند.

فهرست مطالب

درباره‌ی مؤلفان
پیش گفتار مؤلفان
مقدمه
فصل اول: اصول و مبانی کسب و کار
فصل دوم: مهارت‌ها و دانش اولیه‌ی مورد نیاز برای راه‌اندازی و توسعه‌ی کسب و کار
فصل سوم: قوانین کار و بیمه‌ی تأمین اجتماعی
فصل چهارم: قوانین و مقررات مالیاتی
فصل پنجم: قانون تجارت
فصل ششم: قانون امور گمرکی
فصل هفتم: قانون امور بانکی
فصل هشتم: علائم تجاری و طرح‌های صنعتی و نحوه‌ی ثبت آن‌ها
فصل نهم: قانون تجارت الکترونیک
فصل دهم: بیمه و انواع بیمه‌های بازرگانی
فصل یازدهم: مفاهیم بهره وری، کارایی و اثربخشی
منابع

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه