کتاب فیزیک الکتریسیته

کتاب فیزیک الکتریسیته


کتاب فیزیک الکتریسیته اثر علی اکبر مسلم زاده ولوکلائی، به عنوان درس فیزیک الکتریسیته برای دانشجویان دوره‌های کاردانی و دوره‌ی کارشناسی رشته­‌های فنی و مهندسی که هم­زمان، ریاضیات آن را نیز می‌خوانند تدوین شده است.

در کتاب فیزیک الکتریسیته تلاش شده است که از نظر ریاضیات، دانشجویان را به پایه‌ای مناسب در زمینه اصول فیزیک کلاسیک و حل مسائل مربوط به آن برسانیم.

با توجه به این که منابعی که برای دانشجویان دوره‌های مختلف کاردانی و یا کارشناسی رشته‌های فنی و مهندسی معرفی می‌گردد، به گونه‌ای می‌باشند که یا سطح مطالب ارائه شده در آن‌ها، از سطح علمی دانشجویان بالاتر است و یا حجم آن‌ها خیلی زیاد می‌باشند، لذا در کتاب فیزیک الکتریسیته، سعی شده است مطالب درسی، به گونه‌ای ارائه گردند که علاوه بر رعایت شدن سرفصل‌هایی که از طرف وزارت علوم تعیین شده است، سادگی مطالب و پیوستگی موضوعات درسی، به نحوی مطلوب حفظ گردد و از نظر حجم مطالب نیز آن‌چنان ناخوشایند و نگران کننده نباشد. برای این که مفاهیم مختلف فیزیک، برای دانشجویان قابل درک و فهم باشد، تلاش شده است تا تمامی مفاهیم درسی، به صورت بسیار ساده و روان معرفی گردد، طوری که علاوه بر گنجاندن بخش‌های معرفی مفاهیم و توضیحات مربوط به آن، مثال‌های متعددی را در سرتاسر هر فصل آورده شده و در انتهای هر فصل نیز، مسائلی جالب معرفی و حل گردیده تا مطالب درسی به صورت کامل، برای دانشجویان قابل تحلیل باشد. همچنین در انتهای هر فصل، تعدادی مسئله آورده شده که حل آن‌ها به عهده دانشجو گذاشته شده است.

یکی از اهداف مهمی که در تألیف این کتاب، منظور گردیده است، آشنایی دانشجویان با مفاهیم و قوانین فیزیک کلاسیک در زمینه فیزیک الکتریسیته و مغناطیس است که این عمل با معرفی بار الکتریکی و میدان الکتریکی در فصل‌های آغازین کتاب شروع می‌شود و در پی ­آن، در فصول بعدی با ارائه قانون گاوس و پتانسیل الکتریکی ادامه می­‌یابد. سپس با معرفی خازن‌ها و مقاومت‌های الکتریکی به عنوان ادواتی که در الکتریسیته استفاده می­‌شوند، مطالب را ادامه می‌دهیم و با بحث در زمینه جریان الکتریکی، مفاهیم الکتریسیته را خاتمه می‌دهیم.

در بحث فیزیک مغناطیس نیز پس از معرفی میدان مغناطیسی، به مفاهیمی در مورد قوانین آمپر و لنز و پدیده‌های فیزیکی مربوط به آن می‌پردازیم و در پی آن‌ها قانون بیو – ساوار و قانون القای فارادی را معرفی و سپس بحث القائیدگی را ارائه نمودیم. در انتها نیز در مورد خواص مغناطیسی مواد نیز مباحثی را در میان گذاشتیم.

فهرست مطالب
فصل اول: بردار
فصل دوم: بار الکتریکی
فصل سوم: میدان الکتریکی
فصل چهارم: قانون گاوس
فصل پنجم: پتانسیل الکتریکی
فصل ششم: ظرفیت و خازن­ ها
فصل هفتم: جریان و مقاومت الکتریکی
فصل هشتم: نیروی محرکه الکتریکی و مدارها
فصل نهم: میدان مغناطیسی و قانون آمپر
فصل دهم: القای الکترومغناطیسی
فصل یازدهم: القاییدگی
فصل دوازدهم: خواص مغناطیسی مواد
پیوست
منابع

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه