کتاب طراحی سیستم‌های تحمل‌پذیر خطا

کتاب طراحی سیستم‌های تحمل‌پذیر خطا


کتاب طراحی سیستم‌های تحمل‌پذیر خطا نوشتۀ النا دوبرووا، به‌ عنوان مقدمه‌ای برای تحمل خطا به کار می‌رود و برای دانشجویان کارشناسی، دانشجویان تحصیلات تکمیلی و مهندسینی که نیاز به یک مرور کلی در این زمینه دارند، مناسب است.

خوانندگان با کمک واژگان قابلیت اطمینان، در دسترس بودن، ایمنی مهارت‌هایی در مدل‌سازی و ارزیابی معماری سیستم‌های تحمل‌پذیر خطا کسب خواهند کرد. آن‌ها درک کاملی از محاسبات قابل‌ تحمل خطا ازنظر تئوری و عملی کسب می‌کنند. در زمینه تئوری می‌توان به نحوه دستیابی چنین سیستمی از طریق افزونگی سخت‌افزاری، نرم‌افزاری اطلاعات و زمان و در زمینه عملی به دانش طراحی سیستم‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری با قابلیت تحمل خطا اشاره کرد.

کتاب طراحی سیستم‌های تحمل‌پذیر خطا (Fault Tolerant Design) شامل 8 فصل بوده و مباحث ذیل را دربر می‌گیرد.

- فصل 1 مقدمه و اهمیت تحمل‌پذیر بودن خطا در توسعه یک سیستم قابل‌ اطمینان را شرح می‌دهد.

- فصل 2، سه ویژگی اساسی قابلیت اطمینان نظیر: خصلت‌ها، عوامل اختلال و روش‌ها را شرح می‌دهد.

- فصل 3، روش‌های ارزیابی قابلیت اطمینان، در دسترس بودن و مدل‌های قابلیت اطمینان نظیر بلوک دیاگرام و یا زنجیرهای مارکف را شرح می‌دهد.

- فصل 4، روش‌های مورد استفاده برای طراحی سیستم‌های سخت‌افزاری تحمل‌پذیر نظیر افزونگی ماژولار سه‌تایی، افزونگی آماده‌ به‌ کار و افزونگی خود پالاینده را شرح داده و تأثیر آن‌ها را بر قابلیت اطمینان سیستم‌ ارزیابی می‌کند.

- فصل 5، نحوه استفاده از کدینگ برای حصول تحمل خطا را نشان می‌دهد. در این فصل خانواده مهمی از کدها نظیر: توازن، خطی، چرخشی، بدون ترتیب و کدهای ریاضی مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

- فصل 6، افزونگی زمانی برای آشکار کردن خطاهای گذرا و دائم را شرح می‌دهد.

- فصل 7، روش‌های اصلی برای طراحی سیستم‌های نرم‌افزاری تحمل‌پذیر خطا نظیر: نقاط چک، شروع مجدد، بلوک‌های بازیابی، برنامه‌نویسی N نسخه‌ای و برنامه‌نویسی N خودآزمون را شرح می‌دهد.

- فصل 8، نتیجه‌گیری کتاب محسوب می‌شود.

النا دوبرووا (Elena Dubrova) محتویات کتاب را به‌ گونه‌ای طراحی‌ کرده تا به‌ راحتی قابل‌دسترس باشند، برای مثال می‌توان به مثال‌های متعدد و مسائلی که برای تقویت مطالب آموخته‌ شده و به کار می‌روند اشاره کرد. جواب مسائل و اسلایدهای پاورپوینت را می‌توان از نویسنده درخواست و تهیه نمود.

فهرست مطالب
فصل اول: مقدمه
فصل دوم: مبانی قابلیت اطمینان
فصل سوم: تکنیک‌های ارزیابی قابلیت اعتماد
فصل چهارم: افزونگی سخت افزار
فصل پنجم: افزونگی اطلاعات
فصل ششم: افزونگی زمانی
فصل هفتم: افزونگی زمانی
فصل هشتم: نتیجه گیری

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه