کتاب انتخاب رشته هوشمندانه: گروه علوم تجربی

کتاب انتخاب رشته هوشمندانه: گروه علوم تجربی


کتاب انتخاب رشته هوشمندانه: گروه علوم تجربی به قلم عباس شادلو، به بررسی مراحل امتحان ورودی دانشگاه‌ها در رشته علوم تجربی می‌پردازد و شما را برای یک انتخاب رشته‌ی ثمربخش راهنمایی می‌کند.

بدون تردید می‌توان گفت انتخاب رشته صحیح جزء دو یا سه انتخاب تعیین ‌کننده در طول زندگی‌تان است. شاید انتخاب رشته تحصیلی و در واقع انتخاب شغل، انتخاب همسر و انتخاب محل زندگی‌ را بتوان جزء اساسی‌ترین انتخاب‌های بشر دانست که انتخاب شغل به دلایل زیادی اهمیت ویژه دارد.

اول اینکه درآمد و اقتصاد شخصی و خانواده را نوع شغل مشخص می‌کند، دوم آنکه پرستیژ و پایگاه اجتماعی فردی و خانوادگی را نوع شغل مشخص می‌کند، سوم اینکه سبک زندگی تا حدود زیادی به درآمد و نوع شغل بستگی دارد، چهارم آنکه وسعت دید انسان و نوع نگاهش به جهان وابستگی مستقیم به نوع انتخاب رشته تحصیلی، میزان تحصیلات و نوع شغل شما دارد.

حساسیت انتخاب رشته آنچنان است که کوچک‌ترین اشتباه می‌تواند آرزوهای داوطلب حتی درسخوان‌ترین آن‌ها را بر باد دهد و جز پشیمانی یا عقب افتادن از دیگران دست کم به مدت یک سال هیچ چاره‌ای نخواهد بود. بنابراین نگاه دقیق به انتخاب رشته و رجوع به افراد دارای صلاحیت و صاحب‌ نظر و طرف مشورت قرار دادن آن‌ها خالی از فایده نیست.

شغل شما بستگی به یک تصمیم یا یک انتخاب دارد و آن هم انتخاب رشته تحصیلی شماست که باید در مقطع زمانی کوتاه پس از اخذ دیپلم و قبل از ورود به دانشگاه با قاطعیت و البته با چشم باز و اطلاعات کافی انجام شود. مهم‌ترین عامل تفاوت‌‌گذاری بین افراد نوع انتخاب آن‌ها است. این نوع انتخاب افراد است که آن‌ها را به مسیرهای مختلف می‌کشاند و سرنوشت جداگانه‌ای را برای آن‌ها رقم می‌زند.

انتخاب رشته تحصیلی در کنکور چون دیگر انتخاب‌ها شما را به مسیرهای مختلفی هدایت می‌کند، و شما با حق انتخاب باید سعی و تلاش خود را مصروف انتخابی صحیح کنید تا در اولین مرحله که در واقع‌ مهم‌ترین مرحله زندگی است در مسیری صحیح که تضمین ‌کننده آینده شما است، قرار بگیرید.

این کتاب سعی دارد به شما در این تصمیم‌گیری کمک کند. بخش‌های مختلف کتاب به طور مبسوط شما را با قوانین گزینش دانشجو و نحوه امتحان ورودی دانشگاه، نوع سوالات، درصد و ضریب‌ها و سهمیه‌ها و نحوه پاسخگویی داوطلبان در سال‌های گذشته و رتبه و درصدهای لازم برای رسیدن به رشته‌های پرطرفدار آشنا می‌کند و در نهایت به معرفی پرطرفدارترین رشته‌ها و پرطرفدارترین دانشگاه‌ها می‌پردازد.

در بخشی از کتاب انتخاب رشته هوشمندانه می‌خوانیم:

به علایق خود و آینده رشته و خواسته‌های خود توجه کنید اگر در آینده به درآمد حاصل از شغل‌تان متکی نیستند می‌توانید به سهولت هر رشته مورد علاقه خود را برای ادامه تحصیل انتخاب کنید زیرا درآمد دائمی که از منابع دیگری برای شما تأمین می‌شود به شما اجازه خواهد داد تا به رشته مورد علاقه خود بپردازید و تا مقاطع بالاتر با انگیزه کافی جلو بروید.

نوع دیگر آن است که شما هم به علاقه و هم به درآمد حاصل از شغلتان توجه می‌کنید در این صورت شما با محدودیت مواجه هستید. متأسفانه رشته‌های پول‌ساز و نیمه پول‌ساز در ایران رشته‌های زیادی را در برنمی‌گیرد و لذا ممکن است رشته مورد علاقه شما آینده کاری مناسب در بازار کار پیدا نکند.

در این موارد با انعکاس علایق، روحیات، شرایط خانوادگی و وضعیت مالی به مشاور تحصیلی از او بخواهید رشته‌ای که با روحیات شما تناسب دارد را به شما معرفی کند. همچنین رشته‌های دیگری که به آن رشته نزدیک است می‌تواند مدنظر شما قرار گیرد. اطلاعات کافی را از طریق اینترنت یا فارغ‌التحصیلان یا دانشجویان آن رشته و یا مشاور تحصیلی بدست آورید. با سبک، سنگین کردن مزایا و معایب هر رشته تصمیم آخر را خودتان بگیرد.

شما گستره انتخاب زیادی خواهید داشت. حق انتخاب 150 رشته دست شما را باز می‌گذارد که هوشمندانه انتخاب کنید. توجه داشته باشید تقدم و تأخر رشته با نظر خود شما باشد و تنها براساس اولویت خود شما رشته‌ها مرتب شود. اشتباه بسیاری در گذشته جابجاکردن اولویت‌های شان برای بالا بردن شانس قبولی بود که این تصور از اساس غلط است.

نکته دیگر اینکه باید با توجه به تقسیم‌بندی رشته‌ها بصورت ناحیه‌ای، قطبی و کشوری و ظرفیت تخصیص یافته به هر ناحیه یا قطب شانس قبولی خود را مشخص کنید.

فهرست مطالب
پیشگفتار
تحصیلات دانشگاهی آری یا خیر
دانشگاه وسیله یا هدف
حذف کنکور!
چرا انتخاب رشته می‌کنیم؟
دانشگاه‌تان را درست انتخاب کنید
کدام بهتر است؟
دانشگاه سرزمین آرزوها نیست
از همین حالا تصمیم‌گیری کنید
درآمد یا بازار کار کدام یک؟
تصمیم آخر با خود شماست!
نقاط قوت خود را شناسایی کنید.
الف) عوامل موثر بر انتخاب رشته- عوامل فردی و خانوادگی
ب) عوامل موثر بر انتخاب رشته- عوامل جبری
شرایط شرکت در کنکور
سهمیه‌ مناطق
استان، ناحیه، قطب
تقسیم بندی نواحی در انتخاب رشته
تغییر رشته تحصیلی
تذکرات مهم
انواع مؤسسات دانشگاهی
نکته‌های مهم
انتقال و تعویض رشته
سهمیه‌ها
پاسخ به سوالات مهم انتخاب رشته
کدام رشته‌ها با بیکاری مواجهند
طبقه‌بندی رشته‌ها پیش از انتخاب
نمره خام و نمره تراز
نمره تراز
آمار شرکت کنندگان
هزینه دوره‌های آموزشی
رشته علوم تجربی
میانگین نمرات سال‌های گذشته
انتخاب رشته
بهترین رشته‌های علوم تجربی از لحاظ بازار کار
رشته‌های ویژه
معتبرترین دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه