رکتاب اقتصاد مالی: مقدمه‌ای بر مالیه کلاسیک و رفتاری

رکتاب اقتصاد مالی: مقدمه‌ای بر مالیه کلاسیک و رفتاری

کتاب اقتصاد مالی: مقدمه‌ای بر مالیه کلاسیک و رفتاری اثر تانس هنس و ماک اولیوا ریگا، رویکردهای قدیمی و رفتاری اقتصاد مالی را ادغام و شامل جدیدترین برآیندها و یافته‌ها در حوزه اقتصاد مالی است.

بی‌شک از کتاب اقتصاد مالی: مقدمه‌ای بر مالیه کلاسیک و رفتاری (Financial economics: a concise introduction to classical and behavioral finance‬) می‌توان به‌ عنوان خلاصه‌ای از مطالب درسی دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری اقتصاد استفاده کرد. برخی از فصول کتاب هم برای سطح پیشرفته دوره کارشناسی مناسب و زبان متوازن اثر، آن را از درس‌نامه‌های دشوار، متمایز کرده است و آن را به منبعی برای مطالعه عمومی درباره اقتصاد تبدیل کرده است.

تا همین اواخر بیشتر مردم توجه زیادی به بازارهای مالی نداشتند. قطعاً این امر با بروز بحران مالی دستخوش تغییر واقع شد. برای مدتی طولانی مردم بر این باور بودند که می‌توانند پولی را از بانک قرض بگیرند یا از سپرده‌های خود بهره‌ای مطمئن دریافت کنند، ولی همه این باورهای اساسی به دنبال بروز بحران مالی متزلزل شدند.

اکنون خوشبختانه در سال‌های اخیر نظریه اقتصاد مالی جنبه‌های بسیاری را دربرگرفته است به‌ طوری‌ که برای درک بسیاری از پدیده‌های عجیب‌ و غریب بازار که در طول دوران بحران مالی قابل‌ مشاهده بود، می‌توان از آن کمک گرفت.

تاستن هنس (Thorsten Hens) و ماک اولیوا ریگا (Marc Oliver Rieger) در جای جای این اثر برای مخاطب توضیح می‌دهند که برای عبور از هر فصل و ورود به فصل بعدی، خواندن چه مطالبی ضروری است و چه مطالبی مختص مطالعات پیشرفته و تخصصی است. همچنین برای دانشجویان توضیح داده شده که فصول مناسب برای ترم‌های مختلف دانشگاهی کدام است.

اقتصاد مالی با آن‌ که حوزه جدیدی در علم اقتصاد نیست اما ورود آن به برنامه آموزشی دانشکده‌های اقتصاد ایران بسیار با تأخیر صورت گرفته و اکنون نیز در معدود دانشکده‌هایی به‌ صورت تک‌ درس یا گرایش تنها به دانشجویان تحصیلات تکمیلی ارائه می‌گردد و بعضاً حتی شناخت کافی از این شاخه در جامعه علمی کشور وجود ندارد. محتملاً یکی از دلایل این امر کمبود منابع آموزشی روزآمد به زبان فارسی است.

کتاب اقتصاد مالی در کنار مباحث نظری به‌ مطالعات موردی و پژوهش‌های تجربی سال‌های اخیر نیز می‌پردازد که ایده‌های خوبی برای پژوهش در حوزه مالیه به خواننده ارائه می‌دهد. همچنین مثال‌هایی از بحران‌های مالی اخیر برای توضیح مفاهیم ارائه داده و تمرین‌ها و حل‌المسائل خوبی برای درک و یادگیری مفاهیم در اختیار شما گذاشته است.

در بخشی از کتاب اقتصاد مالی: مقدمه‌ای بر مالیه کلاسیک و رفتاری می‌خوانیم:

چگونه باید تصمیم بگیریم و چگونه تصمیم می‌گیریم؟ این‌ها دو پرسش اصلی نظریه تصمیم‌گیری هستند: در رویکرد تجویزی (عقلایی) می‌پرسیم که چگونه تصمیمات عقلایی باید اتخاذ شوند و در رویکرد توصیفی (رفتاری) تصمیمات واقعی اتخاذ شده توسط افراد را مدل‌سازی می‌کنیم. درحالی‌که مطالعه تصمیمات عقلایی مبحثی کلاسیک است، نظریه‌های رفتاری از اواخر دهه 1970 معرفی شده‌اند و برخی از نتایج بسیار جدید این حوزه، از مباحث اصلی ما در این کتاب است. در فصول بعدی خواهیم دید که هر دو رویکرد گاهی اوقات می‌توانند دست در دست هم مورد استفاده قرار گیرند، برای مثال ناهنجاری‌های بازار می‌تواند به وسیله رویکرد توصیفی (رفتاری) توضیح داده شود و سپس این ناهنجاری‌ها می‌توانند توسط استراتژی‌های صندوق‌های پوششی مورد بهره‌برداری قرار گیرند که مبتنی بر معیار تصمیم‌گیری عقلایی هستند.

در این کتاب تمرکز ما بر بخشی از نظریه تصمیم‌گیری است که انتخاب‌های میان جایگزین‌های شامل ریسک و نااطمینانی را مطالعه می‌کند. ریسک اینجا به این معناست که یک تصمیم منجر به نتیجه‌ای شود که دقیقاً قابل پیش‌بینی نیست، اما از یک توزیع شناخته شده تبعیت می‌کند. مثال کلاسیک آن می‌تواند تصمیم به خرید بلیت بخت‌آزمایی باشد. نااطمینانی یا ابهام به معنای آن است که این توزیع احتمال حداقل به طور جزئی برای تصمیم گیرنده ناشناخته است.

فهرست مطالب
فصل اول: مقدمه
فصل دوم: نظریه تصمیم‌گیری
فصل سوم: مدل دو دورهای: رویکرد میانگین-واریانس
فصل چهارم: مدل دو دورهای: رویکرد حالت-ترجیح
فصل پنجم: مدل چند دورهای
فصل ششم: نظریه بنگاه
فصل هفتم: نامتقارنی‌های اطلاعاتی در بازارهای مالی
فصل هشتم: مدل زمان-پیوسته

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه