کتاب خودشکوفایی (21 اصل کلیدی برای پیشرفت و ارتقای شغلی)

کتاب خودشکوفایی (21 اصل کلیدی برای پیشرفت و ارتقای شغلی)

 

برایان تریسی در کتاب خودشکوفایی (21 اصل کلیدی برای پیشرفت و ارتقای شغلی)، به بررسی نکاتی برای برنامه‌ریزی، تعیین اولویت‌ها در مسیر پیش رو و نیز عوامل مهم دیگری در شکوفاسازی استعدادهای فردی در محیط کار می‌پردازد.

پیشرفت شغلی یکی از جنبه‌های پیشرفت انسانی است که می‌تواند رضایت، درآمد و منزلت اجتماعی بالاتر را برای فرد به همراه داشته باشد. امروزه بسیاری از سازمان‌ها و بنگاه‌های اقتصادی، برنامه‌های گوناگونی را برای ارتقای سطح دانش یا انگیزش کارکنان خود اجرا می‌کنند. با وجود این، بخش قابل توجهی از پیشرفت شغلی هر فرد، امری درونی بوده و به برنامه‌ریزی فردی، مدیریت صحیح استعدادها و توانمندی‌های خود و از همه مهم‌تر عزم و اراده جدی خودِ فرد برای پیشرفت بستگی دارد که در کتاب خودشکوفایی (Personal Success) به آن پرداخته شده است.

برایان تریسی (Brian Tracy)، این کتاب را بر اساس «قانون انباشت» نگاشته است. بر اساس این قانون، وقتی موارد جزئی روی هم قرار می‌گیرند می‌توانند بسیار تعیین‌ کننده و سرنوشت‌ساز باشند. هر کاری که به صورت روزمره انجام می‌دهید، هر تصمیمی که می‌گیرید، هر کاری که موفق به انجامش می‌شوید یا در انجامش ناتوان می‌مانید، طی زمان روی هم انباشته شده و خود را در قالب موفقیت یا ناکامی به شما نشان می‌دهند. به‌ کارگیری پیوسته اصول مطرح شده در این کتاب، شما را به شکلی بسیار سریع‌تر از آنچه می‌اندیشید، به موفقیت‌های بزرگ‌تر می‌رساند.

در بخش از کتاب خودشکوفایی می‌خوانیم:

چه تفاوتی بین یک مرد یا زن شجاع و یک فرد ترسو وجود دارد؟ پاسخ این است که فرد شجاع با ترس خود رویارو می‌شود و به سمت آن می‌رود و موقعیت هراس‌آور را در اختیار خود درمی‌آورد. در مقابل، فرد ترسو از عامل ترس خود دوری کرده، از آن اجتناب می‌کند و امیدوار است که ترس به خودی خود از بین برود.

وقتی به سمت چیزی که از آن می‌ترسید می‌روید، از میزان ابهت و تاثیر آن کاسته شده و در نهایت به جایی می‌رسید که عامل هراس‌انگیز اولیه، هیچ تأثیری بر احساسات شما نخواهد داشت.

اما اگر از ترس خود رویگردان باشید یا از رویارویی با فرد یا موقعیت هراس‌آور اجتناب کنید، این ترس بزرگ و بزرگ‌تر شده و زندگی‌تان را فرا می‌گیرد. هر انسانی چنین حالتی را تجربه کرده است. هرگاه که با هر موقعیت ترسناکی روبه‌رو شدید، با گفتن این عبارت جادویی که «من می‌توانم!» آن را از خود دور کنید.

واقعیت این است که می‌توانید هر کاری را که به آن فکر می‌کنید عملی کنید، البته به شرطی که واقعا از ته دل خواستار آن باشید. هیچ محدودیتی (به جز محدودیت‌هایی که خودتان برای تفکرتان قائل هستید) وجود ندارد. فقط باورهای خود محدود کننده هستند که مانع موفقیتتان می‌شوند؛ که البته این باورها نیز تا حد زیادی تحت اختیارتان قرار دارند.

طوری رفتار کنید که انگار...

یکی از بهترین راه‌ها برای تقویت شهامت و اعتماد به نفس، این است که به گونه‌ای رفتار کنید که گویی شهامت و اعتماد به نفسی را که دوست دارید به دست آورید هم‌اکنون در وجود خود دارید. به گونه‌ای رفتار کنید که انگار هیچ ترسی در دلتان وجود ندارد. وانمود کنید که هیچ ترس و هراسی ندارید. شرایطی که از آن می‌هراسید و نیز خودتان را به گونه‌ای تصور کنید که گویی با هیچ چیز ترس‌آوری روبه‌رو نیستید. از خودتان بپرسید «اگر هیچ ترسی نداشتم؛ چگونه رفتار می‌کردم و چه کارهایی انجام می‌دادم؟»
فهرست مطالب

پیش‌گفتار مترجم
مقدمه
فصل اول: قوانین را بپذیرید
فصل دوم: خواسته خود را به شکل شفاف تعیین کنید
فصل سوم: تقویت عادت شجاعت و اعتماد به نفس
فصل چهارم: حرف و عمل خود را یکی کنید
فصل پنجم: نگرش مثبت خود را تقویت کنید
فصل ششم: به شکل سازنده، ارتباط برقرار کنید
فصل هفتم: عمل‌محور باشید
فصل هشتم: رضایت مهم‌ترین مشتریان را به دست آورید
فصل نهم: سخت‌کوش باشید
فصل دهم: خودتان را وقف یادگیری پیوسته کنید
فصل یازدهم: سخنرانی شایسته شوید
فصل دوازدهم: با افراد خوب همنشین شوید
فصل سیزدهم: دایره ارتباطات خود را گسترش دهید
فصل چهاردهم: به دنبال اطلاعات جدید باشید
فصل پانزدهم: پوششی مناسب داشته باشید
فصل شانزدهم: همواره به فکر پیشتازی باشید
فصل هفدهم: برنامه‌ریزی راهبردی داشته باشید
فصل هجدهم: مسئولیت اقدامات خود را بپذیرید
فصل نوزدهم: عضو تیم باشید
فصل بیستم: خلاقیت خود را تقویت کنید
فصل بیست و یکم: از ثروت به نفع خود استفاده کنید

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه