کتاب تجارت الکترونیکی و توسعه صادرات

کتاب تجارت الکترونیکی و توسعه صادرات


کتاب تجارت الکترونیکی و توسعه صادرات، ضمن شرح این تجارت به بررسی اهمیت و تاثیر استفاده از فناوری اطلاعات بر توسعه صادرات کشور در بخش توریسم، ترانزیت، بیمه، و فنی مهندسی پرداخته و مباحثی نظیر خدمات و جایگاه آن در صادرات و تجارت جهانی و... را مطرح کرده است.

فناوری اطلاعات در بازارهای کنونی تأثیر چشم‌گیری دارند، در بازارهای نوین ورود فناوری اطلاعات سبب تغییرات قابل توجهی در فعالیت‌های تجاری به ویژه کارهای مرتبط با بازاریابی، ارتباطات و توزیع شده است. به ویژه آنکه بهره‌گیری از اینترنت در مفهوم تجاری آن سازمان‌ها را به سوی بازارهای جهانی نوین سوق داده است، به طوری که بنگاه‌ها و مصرف کنندگان نه فقط برای مبادله اطلاعات بلکه برای مبادله کلیه کالاها و خدمات فرصت‌های نوینی به دست آورده‌اند.

در این فضا تفاوت ناچیزی میان بازارهای داخلی و خارجی موجود است. کشورها و به تبع آن‌ها شرکت‌ها در حال توجه به این مسئله هستند که باید بر توسعه و تولید خدماتی تأکید کنند که برای به دست آوردن سهم بزرگ‌تری از بازارهای مناسب ایجاد شده طراحی شده‌اند. آن‌ها همچنین در حال سرمایه‌گذاری برای ایجاد مناطق تجاری بزرگ هستند. ماهیت نیازهای مشتریان به شکل فزاینده‌ای در حال جهانی شدن است و فناوری‌هایی مثل اینترنت به آن‌ها این مجوز را می‌دهد که در سطح جهانی به «خرید مقایسه‌ای» بپردازند.

در طی ده سال اخیر تجارت خدمات، حدود 20 درصد کل تجارت جهانی کالا و خدمات را به خود اختصاص داده است. کل صادرات ممالک توسعه یافته اروپایی 2 برابر کل صادرات کشورهای در حال توسعه بوده و از سوی دیگر کشورهای در حال توسعه مهم‌ترین بازار واردات خدمات‌اند.

باید دانست که تجارت خدمات روز به روز نقش پر اهمیت‌تری در عملکرد اقتصادی کشورهای در حال توسعه ایجاد می‌کنند. کتاب تجارت الکترونیکی و توسعه صادرات (electronic commerce and export promotion) این نکته را که خیلی از کالاهایی که در صدر کالاهای وارداتی کشورهای در حال توسعه قرار دارند، به اقتصاد خدماتی بسیار مرتبط‌‌‌ هستند را بسیار پراهمیت می‌داند. بنابراین باید پذیرفت که خدمات، فعالیتی جانبی و فرعی نیستند بلکه اجزای اصلی جامعه محسوب می‌شوند. بدون شک خدمات از ملزومات، حیات، بقا و سلامت اقتصادی است.

در بخشی از کتاب تجارت الکترونیکی و توسعه صادرات می‌خوانیم:

امروزه این مصرف کنندگان جدید هستند که سرعت و جهت تغییر در صنعت را به عهده دارند. «توریست‌های جدید» مسافران با تجربه‌ای هستند. تغییر در رفتار مصرف کنندگان و ارزش‌های آن‌ها نیروی اصلی تغییر در صنعت توریسم جدید می‌باشند. افزایش سطح تجربه سفر انعطاف پذیری و هویت مستقل توریست‌های جدید، نیاز به کیفیت بهتر، ارزش بیشتر در قبال پول و انعطاف پذیری بیشتر را طلب می‌کند. همچنین مصرف کنندگان جدید، ویژگی‌های دموگرافیک متفاوتی دارند: جمعیت بیشتر می‌شود، اندازه خانواده‌ها کوچک‌تر می‌گردد و سهم درآمد قابل مصرف خانواده‌ها افزایش می‌یابد.

تغییر سبک و روش زندگی توریست جدید، نیاز به مشتری‌مدار بودن و هدفمندتر بودن بازارها را بیش‌تر می‌کند. چندین نوع سبک زندگی نظیر خانواده‌ها، خانواده‌های تک سرپرست، زوج‌های بدون بچه (برای مثال زوج‌هایی که بچه‌هایشان را در خانه گذاشته‌اند)، خانواده‌های دو حقوقه بدون بچه در توریسم رایج هستند و این امر بازاریابی توریسم با روش متمایزتری را دیکته می‌کند. ارزش‌های متغیر نیاز به هوشیاری محیطی و التفات ماهیت تعطیلات را بیشتر می‌کند. در نتیجه فراهم کنندگان باید نسبت به گذشته بیشتر به روش فکر کردن، حس کردن و رفتار کردن مردم توجه کنند.

فهرست مطالب
مقدمه
فصل اول: کلیات
فصل دوم: آشنایی با نقش تجارت الکترونیکی در توسعه صادرات
فصل سوم: تجزیه و تحلیل اطلاعات
فصل چهارم : توصیه های سیاستی و جمع بندی
منابع

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه