کتاب داستان بخوانیم و بنویسیم

کتاب داستان بخوانیم و بنویسیم

کتاب داستان بخوانیم و بنویسیم نوشته فریده ترقی، راه و رسم نویسندگی و داستان‌نویسی را به شما می‌آموزد. اگر رویای نویسنده شدن در سر دارید، این کتاب به شما کمک می‌کند تا به رویای خود دست یابید!

نوشتن ابزاری پررمز و راز و تواناست. می‌تواند به راحتی دست شما را از گوشه اتاقی ساکت بگیرد و در دنیاهای متفاوت بچرخاند. بخنداند، بگریاند، متأثر کند. جملات و تصاویری بسازد که برای همیشه در ذهن و روحتان ماندگار شود.

خواندن کتاب‌های خوب از نویسندگان مطرح کمک بسیار زیادی به نوشتن شما می‌کند تا بسیاری از تکنیک‌های نوشتن را ناخودآگاه به کار ببرید. نویسندگی یک فرایند مهارتی است و مانند همه مهارت‌ها قابلیت آموزش و یادگیری دارد.

نوشتن تنها فنی است که قبل از آموختن تکنیک‌های آن باید انجامش داد. برخلاف فنون دیگر که در وهله اول باید آن را یاد گرفت و بعد شروع کرد در نویسندگی باید اول نوشت و بعد از اینکه دستتان در نوشتن راه افتاد به یادگیری پرداخت.

هنر نوشتن مثل همه هنرها نیازمند ممارست و تمرین است. یک راه تمرین نویسندگی این است که کتابی را که نخوانده‌اید باز کنید و یک یا چند جمله اول آن را بنویسید. کتاب را ببندید و حالا سعی کنید دنباله داستان را با تخیل خودتان پیش ببرید.

به یاد داشته باشید تنها راه تبدیل شدن به یک نویسنده ماهر، نوشتن روزانه است. هر روز حتی شده نیم ساعت یا چند سطر بنویسید.

در بخشی از کتاب داستان بخوانیم و بنویسیم می‌خوانیم:

همواره بنویسید. هر زمان فرصت کردید مطالبی را روی کاغذ بیاورید از هر بهانه‌ای برای نوشتن استفاده کنید.

هر وقت چیز جالبی دیدید یا به ذهنتان رسید حتی اگر امکان و وقت کافی برای نوشتن نداشتید در حد چند کلمه از آنچه توجه‌تان را جلب کرده یادداشت بردارید.

همیشه یک دفترچه همراه داشته باشید. در خانه، کوچه خیابان، مغازه، هر نکته یا حرف جالبی شنیدید ثبت کنید. بخصوص از گونه‌های متفاوت و لهجه‌های خاص.

توجه داشته باشید که خواننده‌ها از غافلگیر شدن لذت می‌برند از اینکه هیجان‌زده بشوند و احساس کنند شخصیت‌های داستان در غفلت به سر برده‌اند. اگر در طرح داستان خود یک یا چند غافلگیری بگذارید به شدت بر جاذبه آن افزوده می‌شود.

طوری بنویسید که خواننده نتواند انتهای داستان را حدس بزند. یکی از راه‌های ایجاد تعلیق این است که خواننده نتواند حوادث بعدی را حدس بزند. داستان‌های خطی و ساده به راحتی قابل پیش‌بینی هستند از شخصیت‌های پیچیده استفاده کنید برای شخصیت‌های داستان‌تان نیت‌های پنهانی در نظر بگیرید.

فهرست مطالب
مقدمه
اول بنویسید بعد یاد بگیرید!
تعریف زبان و زبان داستان
زبان داستان
ویژگی‌های زبان گفتاری
ویژگی‌های زبان نوشتاری
زبان معیار
ادبیات داستانی و انواع داستان
انواع داستان
داستان‌های تخیلی و داستان‌های رئال
ابزارهای نویسندگی
روایت
تلخیص
عناصر داستان‌نویسی
لحن
کنش
ایده یا فکر اولیه
پیرنگ
پیش‌آگاهی
مقدمه‌چینی
کنش صعودی
کنش نزولی
نقطه اوج
کشمکش
تعریف شخصیت در داستان
شخصیت‌پردازی
شیوه‌های پرداخت شخصیت
درون‌مایه یا تم
سبک
ترتیب زمانی در پیرنگ داستان
روند عادی گذر زمان
بازگشت به گذشته یا فلش بک
ورود به آینده
گفتگو یا مکالمه
انواع گفتمان
ویژگی‌های دیالوگ
زاویه دید
زاویه دید دوم‌شخص
زاویه دید سوم شخص
فوت‌وفن نویسندگی
فرق تیپ با شخصیت
پایان داستان
خاتمه
چند نمونه داستانی
خاک‌سپاری
برش کیک
این هم برای مورچه‌ها
هدیه تولد
گردنبند
منابع

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه