کتاب اصول نگارش پروپوزال‌های علمی

کتاب اصول نگارش پروپوزال‌های علمی


کتاب اصول نگارش پروپوزال‌های علمی نوشته سعید جوی زاده، الهام شمس آبادی و عطرین ابراهیمی، سعی دارد تا اصول نگارش صحیح پروپوزال را به دانشجویان مقاطع مختلف تحصیلات تکمیلی آموزش دهد.

طرح تحقیق (Proposal)، مهم‌ترین و اصلی‌ترین بخش یک کار تحقیقی و پژوهشی است. طرح تحقیق اصل تحقیق نیست، بلکه طرح اولیه و طرح پیشنهادی تحقیق است، طرح تحقیق در واقع شبیه طرح اولیه و پیشنهادی یک ساختمان است که توسط ارشیتکت (پژوهشگر یا محقق) ارکان اصلی آن طراحی و محاسبه شده و به صورت نقشه و ماکت ساختمان در آمده است و چنانچه یک مهندس خبره (استاد راهنما) به آن نگاه کند، بتواند ساختمانی را که بر اساس این نقشه شکل می‌گیرد، از قبل برای خود تجسم کند.

پژوهشگری که قصد تحقیق دارد، ابتدا باید برای پژوهش مورد نظر خود طرح تحقیق بنویسد. طرح تحقیق در واقع نقشه انجام تحقیق است و راهنمای محقق برای عملیاتی کردن و اجرای تحقیق است. هر چند انتخاب موضوع و فرآیند تهیه و تکمیل یک پروپوزال به راحتی و در مدت زمانی کوتاه انجام می‌شود، ولی باید توجه داشت که پروپوزال در واقع پیشنهاد یک تحقیق بوده و به منزله نقشه‌های محاسباتی ساختمان است، لذا چنانچه با دقت و با محاسبات دقیق طراحی گردد، پژوهشگر در انجام مراحل بعدی با مشکل اساسی روبرو نخواهد شد. به عبارت دیگر چنانچه دانشجویی عنوان پژوهش خود را درست انتخاب کرده باشد و تمامی ارکان و اجزاء پروپوزال به ویژه طرح مسئله، اهمیت و ارزش تحقیق، تاریخچه مطالعات، اهداف، سؤالات، فرضیه‌ها و روش و مراحل انجام تحقیق را به طور دقیق و کامل تهیه کرده باشد، در انجام پژوهش با مشکلاتی از جمله سردرگمی و ابهام روبرو نخواهد شد، به طوری که گفته می‌شود پژوهشگری که طرح تحقیق خود را به طور دقیق، روشن و کامل نوشته، به نظر می‌رسد بیش از 50 درصد رساله یا پایان‌نامه خود را تهیه کرده است.

کتاب اصول نگارش پروپوزال‌های علمی (The principles of academic proposal writing) در 6 فصل گردآوری شده است که در فصل اول به واژگان و اصطلاحات مهم در پروپوزال نویسی اشاره شده است. از آنجایی که انتخاب موضوع تحقیق، مهم‌ترین و اساسی‌ترین گام در نگارش پروپوزال و سپس پایان‌نامه است در فصل دوم کتاب به روش‌های مختلف انتخاب موضوع اشاره شده است.

در فصل سوم به طور مفصل به اجزای پروپوزال اشاره شده و مثال‌هایی از هر بخش نیز آورده شده است. در فصل چهارم به موضوع شیوه‌های رفرنس دهی به سبک APA پرداخته شده است. در فصل پنجم پایگاه‌های اطلاعاتی مهم جهت دانلود مقالات علمی معرفی و نحوه دانلود مقالات از آن‌ها به طور کامل تشریح شده است. در فصل ششم کتاب نیز چند نمونه فرم پروپوزال لاتین و فارسی آورده شده است.

فهرست مطالب
فصل اول: مفاهیم و اصطلاحات
فصل دوم: انتخاب موضوع
فصل سوم: ارکان پروپوزال
فصل چهارم: شیوه‌های استناد به سبک APA
فصل پنجم: آشنایی با پایگاه‌های اطلاعاتی مهم در پروپوزال‌نویسی
فصل ششم: نمونه‌های پروپوزال فارسی و لاتین

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه