کتاب فانوس نویسنده

کتاب فانوس نویسنده

کتاب فانوس نویسنده نوشته سعید تارم، مخصوص کسانی است که می‌خواهند برای اولین بار بنویسند؛ اما نمی‌دانند نوشتن را باید از کجا آغاز کنند؛ کسانی که به نوشتن علاقه دارند، و حاضر نیستند هیچ چیزی، مانع تحقق رویاهایشان شود.

وقتی حرفه نویسندگی، از دست‌ گرمی و ذوق‌ آزمایی صِرف، به انتخابی سرنوشت‌ساز برای ادامه مسیر زندگی تبدیل می‌شود، نگرانی‌ها و دودلی‌ها از راه می‌رسند.

اگر از ورود به دنیای حرفه‌ای نوشتن واهمه دارید، و یا مدت‌هاست که در هزارتوی رازآلود نویسندگی گم شده‌اید، و یا از وادی نوشتن، به هر دلیل، مهاجرت کرده‌اید، اما همچنان دل در گرو خاطرات آن دارید، فانوس نویسنده، در این مسیر پیچاپیچ، چراغ راه شماست.

کتاب فانوس نویسنده به سه سوال اساسی پاسخ می‌دهد:
- چرا بنویسیم؟
- از چه بنویسیم؟
- برای که بنویسیم؟

علاوه بر این، در فصل ششم، مراحل نگارش مقاله، گام به گام، همراه با مثال‌های متعدد به زبانی ساده و گویا توضیح داده شده است.

امتیاز بزرگ فانوس نویسنده در آن است که قبل از تجویز هر گونه الگویی برای نوشتن، ابتدا چیستی نوشتن و چرایی آن را بیان می‌کند. نویسنده‌های نوقلم، بیش از هر چیز به اعتماد به نفس نیاز دارند. این اعتماد به نفس، تا اندازه‌ای قابل ملاحظه، از طریق آگاهی‌بخشی تامین می‌شود.

امتیاز دیگر فانوس نویسنده در آن است که قبل از ارائه نکات آموزشی، مسیر ناشناخته‌ی پیش روی نویسنده نوقلم را روشن می‌کند. در این حال، او آسان‌تر می‌تواند تصمیم بگیرد تا فراگیری فنون نوشتن را از کجا شروع کند و در نهایت، مهم‌ترین حسن کتاب، همدلی با نویسنده نوقلم است. بسیاری از ما، قبل از فراگیری مهارت نوشتن، نگران هستیم که آیا واقعا مطالب آموزشی را یاد می‌گیریم؟ آیا می‌توانیم در این مسیر موفق شویم؟

کتاب فانوس نویسنده نوشتن را از قدم صفر آموزش می‌دهد. حتی کسانی که تاکنون، جز از سر اجبار و اکراه دست به قلم نشده‌اند، می‌توانند از مطالب آن نهایت بهره را ببرند.

برای نویسنده شدن چاره‌ای ندارید؛ مگر این که قلم در دست بگیرید و بنویسید، موانع نوشتن را بشناسید و سعی کنید با روش صحیح بر آن‌ها غلبه کنید؛ پس حتما تمرینات پایان فصل را نه یک بار که چندین با انجام بدهید.

در حل تمرینات، اگر از نتیجه حاصل، به اندازه کافی راضی نبودید، به خودتان تلقین نکنید که کند ذهن و بی‌استعداد هستید. نوشته‌هایتان را به هر کسی نشان ندهید یا تا وقت کسب تجربه بیشتر، از انتشار آن خودداری کنید.

در ضمن، خودتان را با دیگران به طرز نامعقول مقایسه نکنید. کافی است که اراده کنید و دست به قلم شوید، و با دست‌یابی به هر نتیجه‌ای، به تلاش خود ادامه دهید. در نهایت موفقیت از آن شما خواهد بود.

در بخشی از کتاب فانوس نویسنده می‌خوانید:

تعهدات شفاهی ممکن است فراموش، پس و پیش، و حتی انکار شوند. اما آنچه میان دو سوی یک تعهد نوشته می‌شود، غیر قابل حاشاست.

به یاد بیاورید وقتی از یک فروشگاه خرید می‌کنید به شما یک فاکتور دست‌نویس یا چاپی داده می‌شود. وقتی خانه یا مغازه‌ای را می‌خرید یا اجاره می‌کنید نوشته‌ای با عنوان سند، اجاره‌نامه، قول‌نامه و... با ثبت و ضبط مشخصات طرفین قرارداد، تهیه و تنظیم می‌شود. اهمیت این مطلب در سایر اسناد اداری و قانونی نیز به وضوح مشهود است؛ طوری که در صورت ضرورت، به جای کمک گرفتن از حافظه، می‌توان به بایگانی این پرونده‌ها مراجعه کرد.

در این زمینه به نمونه‌ای جالب، در صدر اسلام اشاره می‌کنم: پس از هجرت مسلمانان به حبشه، سران قریش متفق‌القول هم‌پیمان شدند تا «محمد (ص) و بنی هاشم را در فشار اقتصادی قرار دهند. بدین جهت، عهدنامه‌ای نوشتند که از این پس نباید کسی به فرزندان هاشم و عبدالمطلب زن دهد یا از آنان زنی بخواهد. نباید چیزی به آنان بفروشد و چیزی از آنان بخرد. سپس این عهدنامه را در خانه کعبه آویختند. از این پس بنی هاشم و بنی عبدالمطلب ناچار در دره‌ای که شعب ابی یوسف نام و به شعب ابی طالب معروف گشت، محاصره شدند.

محاصره بنی هاشم دو یا سه سال طول کشید... ابوطالب به انجمن قریش رفت و گفت: برادرزاده‌ام می‌گوید موریانه پیمان‌نامه‌ای را که نوشته‌اید خورده و تنها نام خدا را باقی گذاشته؛ ببینید اگر سخن او راست است محاصره ما را بشکنید و اگر دروغ می‌گوید او را به شما خواهم سپرد. چون به سر وقت‌نامه رفتند دیدند موریانه همه آن را جز نامه خدا خورده است. بدین ترتیب پیمان محاصره بنی هاشم شکسته شد و آنان از شعب (دره) ابوطالب بیرون آمدند.»

این قرارداد به مواردی اشاره داشت که اگر به صورت شفاهی منعقد می‌شد احتمال داشت تحریف، دیگرگون و یا به دست فراموشی سپرده و حتی حاشا شود؛ اما نوشتن آن، جلوه‌ای رسمی و جدی به آن بخشید؛ طوری که از بین رفتن آن، پیمان میان سران قریش را از اعتبار ساقط کرد.

فهرست مطالب
پیش‌گفتار
داستان تلاش من
موانع ظاهر می‌شوند
روش پیشنهادی برای عبور از موانع
قانون طلایی موفقیت
راهنمای مطالعه فانوس نویسنده
فصل اول: هزارتوی نوشتن
نویسنده کیست؟ نویسندگی چیست؟
چگونه می‌توان نویسنده را از نانویسنده تشخیص داد؟
چرا بنویسم؟
از چه چیزی بنویسم؟
برای که بنویسم؟
چرا به مخاطب نیاز دارم؟
اولین مخاطب کیست؟
آیا واقعا ما مخاطب را انتخاب می‌کنیم؟
جذب مخاطب چه مراتبی دارد؟
فصل دوم: نوشتن در آیین این و آن
اهمیت نوشتن در متون دینی و در کلام پیشوایان مذهبی
نکوداشت نوشتن از زبان شاعران
اهمیت نوشتن از نظر بزرگان ادبیات ملل
فصل سوم: کارکردهای فردی نوشتن
تبدیل ذهنیت به عینیت
رسانه‌ای برای بیان ذهنیات
ایجاد پل ارتباطی
تاثیر مستقیم بر خلاقیت
کمک به تخلیه زباله‌های ذهن
دارویی برای درمان دردها
رشد و ارتقاء سطح تفکر
پیشرفت در عرصه تحصیل، شغل، خانواده و...
موفقیت در ارتباطات بین فردی
ارتباط با خویشتن
امرار معاش
مستند کردن قول و قرارها
فصل چهارم: کارکردهای اجتماعی نوشتن
ثبت و انتشار معتقدات ملی، آیینی و...
اعلام نابرابری‌های اجتماعی
ثبت تجربیات و انتقال آن‌ها به نسل‌های بعد
ده فرمان این فصل
فصل پنجم: قالب‌های نوشتن
مقاله
انواع مقاله
دسته‌بندی موضوعی مقالات
مراتب نگارش مقاله
معرفی منابع
داستان
تفاوت داستان با قصه
انواع داستان
انواع داستان از نظر گونه
انواع داستان از نظر رده سنی مخاطب
عناصر داستان
معرفی منابع
فیلمنامه
تفاوت فیلمنامه با داستان
معرفی یکی از روش‌های فیلمنامه نویسی
معرفی منابع
خاطره
کارکردهای خاطره نویسی
معرفی منابع
یادداشت
انواع یادداشت
تفاوت یادداشت با مقاله
تفاوت یادداشت با خاطره
کارکردهای یادداشت نویسی
معرفی منابع
نامه
انواع نامه
نامه اداری
نکات کلیدی در نامه نگاری اداری
نامه خصوصی
نکات کلیدی در نامه نگاری خصوصی
معرفی منابع
ده فرمان این فصل
فصل ششم: تمرین نوشتن
تقسیم بندی نوشته‌ها
نوشتن متن غیرداستانی
نکات مهم در طرح پرسش
افتتاحیه با قصه
نگارش چند بعدی
ایده پردازی
تخمین تعداد مخاطب
انتخاب ابزار پیام رسانی
ده فرمان این فصل
سخن پایانی
منابع

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه