کتاب راهنمای نگارش مقاله علمی: از چکیده تا نتیجه

کتاب راهنمای نگارش مقاله علمی: از چکیده تا نتیجه

در کتاب راهنمای نگارش مقاله علمی: از چکیده تا نتیجه، تالیف مریم اسدی، ساختار یک مقاله (از عنوان و چکیده تا نتیجه) با نمونه و مثال‌های متعدد تشریح شده است و شما، گام به گام با مراحل نگارش یک مقاله آشنا می‌شوید.

امروزه بسیاری از دانشجویان و متخصصان، به چاپ و نشر نتایج علمی خود در مجلات و همایش‌های علمی علاقه‌مند هستند، ولی معمولاً با ساختار یک مقاله علمی و نحوه نگارش آن آشنایی کمتری دارند. کتاب راهنمای نگارش مقاله علمی بر اساس همین نیاز و برای آموزش مفاهیم و فرآیندهای نگارش یک مقاله علمی است و برای دانشجویان رشته‌های مختلف نیز می‌تواند مفید باشد.

کتاب Writing A Scientific Research Article: From Abstract To Conclusion اثر نریمان قدرتی از دانشگاه مدیترانه شرقی، مبنای تدوین محتوای این اثر بوده است. مثال‌های فارسی به نمونه‌های انگلیسی اضافه شده تا برای تدوین مقاله در هر دو زبان، مفید و کافی باشد. سعی شد تمام مثال‌ها با دقت تجزیه و تحلیل شود، و نکته‌های ضروری بیان شود. از منابع دیگر نیز در حد ضرورت استفاده شد. عبارت‌های پرکاربرد انگلیسی نیز در هر بخش اضافه شد. این عبارت‌ها برای تدوین یک مقاله حرفه‌ای، بسیار راهگشاست.

محتوای کتاب راهنمای نگارش مقاله علمی در 10 فصل، به شرح زیر تنظیم و تدوین شده است: فصل اول: عنوان و کلیدواژه‌ها؛ فصل دوم: چکیده؛ فصل سوم: مقدمه؛ فصل چهارم: پیشینه پژوهش؛ فصل پنجم: روش‌شناسی و تحلیل داده‌ها؛ فصل ششم: بحث و نتیجه‌گیری؛ فصل هفتم: جدول و شکل؛ فصل هشتم: مراجع؛ فصل نهم: سپاسگزاری، و فصل دهم: سرقت محتوایی.

در بخشی از کتاب راهنمای نگارش مقاله علمی می‌خوانیم:

چکیده در یک مقاله پژوهشی حاوی خلاصه‌ای از کل محتوای یک مقاله است، معمولاً سعی می‌شود در چکیده مطالب فنی کمتری نسبت به خود مقاله ارائه شود تا متن و هدف مقاله به‌خوبی برای خواننده قابل درک باشد و وی را از ادامه خواندن دلسرد نکند. چکیده اغلب فقط متن است، از این رو سعی شود از علائم اختصاری، اعداد و استنادها در چکیده استفاده شود. چکیده بهتر است بدون زیرنویس (پانویس) باشد. مقدار چکیده به سیاست‌های ناشر و همینطور به خود مقاله بستگی دارد اما بهتر است یک یا دو پاراگراف 150 تا 200 کلمه‌ای باشد. ضمناً چکیده باید مستقل از متن باشد و اطلاعات لازم را بدون نیاز به متن اصلی ارائه کند.

چکیده از نظر ساختار به دو نوع چکیده ساختاریافته ساختارنیافته تقسیم می‌شود. چکیده ساختارنیافته بدون ساختار از پیش‌ تعیین شده و در یک یا چند پاراگراف ارائه می‌شود. بخش‌های مختلف این نوع چکیده، عنوان مستقلی ندارد، اما محتوای چکیده ساختار یافته دارای ساختار از پیش‌ تعیین شده و اغلب منعکس‌ کننده ساختار خود مقاله است. معمولا این نوع چکیده‌ به بخش‌های جداگانه مانند مقدمه، ابزار و روش‌، یافته‌ها و نتیجه‌ گیری و غیره تقسیم می‌شود.

فهرست مطالب
پیش‌گفتار
فصل 1: عنوان مقاله و کلیدواژه
فصل 2: چکیده
فصل 3: مقدمه
فصل 4: پیشینه پژوهش
فصل 5: روش‌شناسی
فصل 6: یافته‌ها، بحث و نتیجه‌ گیری
فصل 7: جدول و شکل
فصل 8: مراجع یا فهرست منابع/ مآخذ
فصل 9: سپاس و قدردانی
فصل 10: سرقت محتوایی

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه