کتاب "گل بوته‌های بوستان ایثار"، شرحی بر زندگانی شهدای فریدن

کتاب "گل بوته‌های بوستان ایثار"، شرحی بر زندگانی شهدای فریدن

کتاب "گل بوته‌های بوستان ایثار" روایتی است از زندگانی ۲۲۵ شهید سرافراز خطه فریدن که از دورافتاده‌ترین روستاها تا کوچه و گذر شهرها در طول سال‌ها بزنگاه و میدان نبرد برای دفاع از این مرز و بوم جانفشانی کرده‌اند.

فریدن با تقدیم ۲۲۵ شهید، وجود ۵۱۴ جانباز، ۴۲ آزاده و ۹ جانباز بالای ۷۰ درصد جایگاه شاخصی از نظر ایثارگری در استان اصفهان دارد.

نگارنده این کتاب که زندگینامه، وصیتنامه و آثار شهدای شهرستان فریدن در آن گردآوری شده، حسین محمد صالحی دارانی است. این گنجینه پرفروغ از سوی بنیاد شهید این شهرستان در اسفند ۱۳۹۷ در شمارگان هزار جلد به چاپ رسید.

در این کتاب، پس از مقدمه‌ای کوتاه به قلم محمد زمان میرزایی، رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان فریدن معرفی شهدا آغاز می‌شود.

به طور میانگین یک تا ۲ صفحه برای شرح زندگانی هر شهید اختصاص داده شده که در آن جزییات ولادت و شهادت، تحصیل، ازدواج، آغاز مبارزات، شرح چگونگی حضور در جبهه‌ها و خاطرات و رخدادهای مربوط به آن شهید با بیانی شیوا روایت می‌شود.

در بین شهدا، بسیاری در روستاها زاده شده‌اند که با مطالعه شرح زندگانی آنان، می‌توان دریافت چگونه عشق به وطن از عمق محرومیت‌ها جوشش آغاز می‌کند تا حماسه همچنان بهانه‌ای برای خلق شدن بیابد.

در لابه لای صفحات کتاب همچنین شرح زندگانی شهدایی به چشم می‌آید که در زمان مبارزات منتهی به انقلاب به پای آرمان بلند خویش ایستادگی کردند.

هر صفحه از کتاب که ورق می‌خورد گویی براستی گل بوته ای معطر در بوستان ایثار می‌شکفد، چهره پرصلابت شهیدان که یکی پس از دیگری تا انتهای کتاب پیش چشم مخاطب هویدا می‌شود دنیایی رمز آلود از وارستگی و عشق به معبود را به تصویر می‌کشد.

در این کتاب، زندگینامه چند تن از شهدای عملیات کربلای پنج نیز به چشم می‌آِید. فرزندانی که در یازدهم بهمن ماه سال ۱۳۶۵ در میان سیل خروشان اهالی فریدن تشییع و به خاک سپرده شدند. عملیات کربلای پنج نام عملیاتی نظامی در دوران جنگ تحمیلی است که در ۱۹ دی سال ۱۳۶۵ توسط نیروهای ایرانی با رمز "یا زهرا (س)" در محور شلمچه - کانال ماهی آغاز شد.

پس از آن در سال ۱۳۹۳ ، این روز برای همیشه به عنوان روز حماسه و ایثار شهرستان فریدن نامگذاری شد و همه ساله برنامه‌های ویژه‌ای برای پاسداشت آن در این منطقه به اجرا در می‌آید. شهیدان هوشنگ شمس، حسین خلیلی، سید بهنام عبداللهی، محمد ناصر احمدی، مهدی شریعتی ، قدرت‌الله موسوی، مرتضی عباسی، عروجعلی جعفری، مجتبی صدیقی، سید جابر موسوی، هادی شیخ محمدی، رادعلی استکی، نیازعلی سلیمانی، علی بهبودی و شمس الله گشول از چهارشهرستان فریدن، فریدونشهر، چادگان و بوئین میاندشت در این روز در شهر' داران'، بخش مرکزی فریدن تشییع شدند.

در فصل‌های میانی کتاب در بخشی از وصیتنامه شهید علی مهدوی زاده روستای ننادگان که در سال ۱۳۶۶ در جبهه‌های غرب کشور شربن شهادت نوشید آمده است: من از تمامی رنگها رنگ سرخ و از میان مرگ‌ها شهادت و از میان گل‌ها لاله را برگزیدم و از خدا می‌خواهم مرگ سرخ در یاری رهبر نصیبم گرداند تا در بستر به مرگ طبیعی نمیرم.

از هویزه، آبادان، خرمشهر،قصر شیرین، شلمچه تا ترکش،خمپاره، تانک و گلوله همه سطرها و واژه های این کتاب، تجلی سال‌های حماسه و ایستادگی است، روزگارانی که جبهه ها قیامت عشق بود و قلب‌ها از سینه ها کنده شد تا کیلومترها دورتر در میان آتش و خون شعر دلدادگی بسراید.

۲۲۵ شهید گلگون کفن از خطه فریدن، که خون سرخشان همیشه در کالبد سرزمینشان جاری و جوشان است در سطر به سطر این کتاب هر یک فصلی نو و جاودان می آفرینند تا باز هم به باورها بنشیند «زمان ما را با خود برده است و شهدا مانده اند.»

فریدن با ۲ شهر، ۲۸ روستا وجمعیت بیش از ۴۹ هزار نفر در ۱۴۰ کیلومتری غرب استان واقع است.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه