کتاب معرفی مهارت‌های ضروری زندگی

کتاب معرفی مهارت‌های ضروری زندگی


در کتاب معرفی مهارت‎های ضروری زندگی، تالیف دکتر فوزیه سبزیان، به مهارت‌هایی از زندگی پرداخته می‌شود، که پرورش و آموزش آن‌ها موجب افزایش آگاهی نسبت به خود و نیز بهبود روابط با دیگران می‌شود. از جمله این مهارت‌ها، تعلیم و تربیت درست است.

تحقیقات در زمینه مهارت‌های زندگی نشان می‌دهد که برنامه‌های مختلفی که بر اساس آموزش مهارت‌ها در زمینه ارتقاء سلامت افراد اجرا شده است مشتمل بر چند مهارت اصلی و اساسی هستند که عبارتند از: «توانایی تصمیم‌گیری، توانایی حل مسئله، توانایی تفکر خلاق، توانایی تفکر نقادانه، توانایی برقراری روابط مؤثر، توانایی برقراری روابط بین فردی سازگارانه، توانایی آگاهی از خود، توانایی همدلی با دیگران، توانایی مقابله با هیجان‌ها و فشارهای روانی توانایی مقابله با استرس و توانایی استقلال فردی و قبول مسئولیت».

سازمان اجتماعی جوامع، بر پایه نهادهای گوناگونی استوار است. این نهادهای اجتماعی بسته به نقشی که در جامعه ایفا می‌کنند، بر شئونات مختلف زندگی اجتماعیِ انسان، تسلط می‌یابند. با آگاهی از این نقش‌های خاص و مهم می‌توان بر اقتدار آنها افزود. یکی از نهادهای مهمی که توجه خاص و دقیقی را می‌طلبد، آموزش و پرورش است.

با توجه به این که مهم‌ترین محور توسعه آموزش و پرورش، انسان است و از طرفی، سرمایه گذاری بر منابع انسانی، بازده چشمگیری دارد، بنابراین در طول سالیان متمادی، این سرمایه گذاری، نتایج مثبت اجتماعی بسیاری به بار خواهد آورد.

در کتاب معرفی مهارت‎های ضروری زندگی می‌خوانیم که تعلیم و تربیت صحیح و کارآمد از ارکان مهم و اساسی رشد و شکوفایی نیروها و استعدادهای بالقوه تک تک افراد برای رشد و پیشرفت همه جانبه در راه رسیدن به کمال مطلوب است. بدون شک جامعه پویا نیاز به تحول زیر بنایی دارد و این مهم با به کارگیری برنامه‌های علمی، عملی و فنی باید تحقق پیدا کند.

برنامه مهارت‌های زندگی بر این اصل استوار است که کودکان و نوجوانان حق دارند توانمند شوند و نیاز دارند که بتوانند از خودشان و علایقشان در برابر موقعیت‌های سخت زندگی دفاع کنند. اهمیت به این مسئله در قرن حاضر، قرنی که انسان در شتاب تکنولوژی آنچنان پیشرفته که از خود باز مانده است، عصری که فقر حرکتی و عدم تحرک، و نیز افراطِ در استفاده از فضای مجازی، حاصلی جز فراموشی و غفلت از دنیای واقعی و پیرامون بشر را به دنبال نداشته و ندارد. از طرفی، پیامدِ این خمودی و نخوت، انزوای جهانی را به ارمغان آورده است.

در واقع، این انزوا و سکون، به معنی حرکت به سوی نابودی و نیستی است. این در حالی است که می‌دانیم، بی‌تردید، تربیت افرادی موفق، با اراده، شجاع، کاردان و تندرست، تضمین کننده حال و آینده ملتی است که همواره در طول تاریخ، الگو و سرمشق بسیاری از ملل متمدن جهان بوده و هست.

فهرست مطالب
پیشگفتار
مقدمه
ضرورت مهارت‌های اجتماعی
آموزش و پرورش و ضرورت آن
چالش بین جهانی شدن و بومی ماندن
بحران سلامتی و تغذیه
دگرگونی های فناوری و شرایط حرفه‌ای
اثرات فناوری نوین ارتباطی بر مهارت‌های اجتماعی و اخلاقیات
ظرفیت روان شناختی
مهارت‌های زندگی
انواع مهارت‌‌های زندگی
مهارت تصمیم‌گیری
مهارت حل مسئله
مهارت هدف گذاری
مهارت تفکر خلاق
مهارت تفکر انتقادی
مهارت روابط اجتماعی مؤثر
مهارت خودافشایی
مهارت ارتباط
مهارت خودشناسی
مهارت گشودگی
مهارت حمایت گری
مهارت مثبت گرایی
مهارت تساوی در شخصیت
مهارت همدلی
مهارت کنار آمدن با هیجان‌ها و فشارهای روانی
مهارت‌های شنیدن و گوش دادن
مهارت اجتناب از خشونت
مهارت بهداشت و سلامتی
مهارت احترام به ارزش‌های شخصی، خانوادگی و اجتماعی
مهارت‌های رفتار با فرزندان
روش‌های آموزش و مهارت های اجتماعی
مهارت در استقلال فردی

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه