کتاب تاثیر عوامل سازمانی بر مدیریت دانش
کتاب تاثیر عوامل سازمانی بر مدیریت دانش، تالیف اکبر جهاندیده، حاصل پژوهشی است ارزشنمد جهت بررسی تأثیر ساختار، فرهنگ و تکنولوژی عوامل سازمانی، بر مدیریت دانش، که به صورت مطالعهی موردی در دانشکده فنی دانشگاه تهران انجام شده است.
رشد روز افزون دانش در دنیای جدید و پیشرو بودن آن در توسعهی بشری کتمان ناپذیر است. بر اساس همین رشد بینظیر در تاریخ جهان و شکلگیری بنگاهها و اقتصادهای دانش محور که با دانش به عنوان یک کالای ذیقیمت مواجه شدهاند، مبحث «مدیریت دانش» در جهت مسلط سازی سازمانها بر این سرمایهی بیبدیل و نیز افزایش شتابدار آن طرح شده است. امروزه شرایط و فضای رقابتی سازمانها بیش از پیش پیچیده و متغیر شده است. این فضا به سرعت در حال تغییر است به گونهای که برای بیشتر سازمانها این سرعت به مراتب بیش از سرعت پاسخگویی و توان تطبیق آنهاست.
در کتاب تاثیر عوامل سازمانی بر مدیریت دانش میخوانیم که تغییرات مستمر دانش نیز وضعیت عدم تعادل جدیدی برای سازمانها بوجود آورده است. جریان بیپایان دانش، بازارها را در حالت تغییر مداوم قرار داده که این امر سازمانها را ملزم به تغییرات مستمر میکند. مهمترین نقشی که در این زمینه میتوان به مدیریت دانش نسبت داد این است که آن را به عنوان متدولوژی تغییر در نظر گرفت. مدیریت دانش از یک طرف با جذب دانشهای جدید به درون سیستم و از طرفی دیگر با ادارهی مؤثر آن دانشها میتواند مهمترین عامل تغییر یک سازمان باشد.
میتوان گفت که از صدها سال پیش که صاحبان شرکتهای خانوادگی، تجار، کشاورزان و پیشهوران مهارتهای مورد نیاز را به فرزندان و شاگردان خود انتقال میدادهاند، مدیریت دانش وجود داشته است. با این وجود مطالعات و بررسیهای مدیریت دانش در دهههای اخیر بطور جدی مورد توجه قرار گرفته است.
مطالعات صاحبنظران مختلف مانند «ایلکاتومی» و «وینوگراد» نشان میدهد که از اوایل دههی 1970 میلادی بطور پراکنده در مورد مدیریت دانش مطالبی ارائه شده است اما علیرغم بحثهای پراکندهای که در زمینههای مدیریت دانش صورت گرفته است عملاً تا دههی 1990 شاهد تحقیقات عمدهای در زمینه پیشرفت دانش نبودیم. عمدتاً مقالات و تحقیقات و بررسیهای انجام شده در زمینهی مدیریتدانش از سال 1991 به بعد منتشر شدهاند.
بطور کلی در این کتاب قابل مشاهده است که، از اواخر دههی 1990 مدیریت دانش بهعنوان روش نوین مدیریتی بحث داغ متون مدیریت و دیگر حوزههای وابسته بود. سازمانهای موفق دریافتهاند که دانش مهمترین دارایی آنهاست و برخی اصول اساسی مدیریت دانش در سازمان وجود دارد و آنان به مدیریت دانش بهعنوان عامل کلیدی موفقیت سازمان مینگرند. به عبارت دیگر مدیریت دانش راز موفقیت سازمانها در قرن 21 است.
در فصل اول کتاب تاثیر عوامل سازمانی بر مدیریت دانش به معرفی مدیریت دانش پرداخته شده، در فصل دوم سه عامل سازمانی مهم یعنی ساختار، فرهنگ و تکنولوژی مورد بررسی قرار گرفته شده است و در نهایت در فصل سوم تأثیر عوامل سازمانی بر مدیریت دانش بهصورت عملی و با استفاده از تجزیه و تحلیل دادههای ناشی از مطالعهی موردی در دانشکده فنی تهران مورد بررسی قرار گرفته است.
در بخشی از کتاب تاثیر عوامل سازمانی بر مدیریت دانش میخوانیم:
مدیریت دانش از اواخر دهه 1970 مطرح گردید. در اواسط دهه 1980 و آشکار شدن جایگاه دانش و تاثیر آن بر قدرت رقابت در بازارهای اقتصادی اهمیت آن مضاعف شد. در این دهه نظامهای مبتنی بر هوش مصنوعی و نظامهای هوشمند برای مدیریت دانش به کار گرفته شد و مفاهیمی چون فراهم آوری دانش، مهندسی دانش، نظامهای دانش مدار و مانند آن رواج یافت، در اواخر دهه 80 سیر صعودی انتشار مقالات مربوط به مدیریت دانش را در مجلات حوزههای مدیریت، تجارت و علوم کتابداری و اطلاعرسانی میتوان مشاهده کرد.
در همین دوران اولین کتابهای مربوط به این حوزه منتشر شدند. در آغاز دهه 1990 فعالیت گستردهی شرکتهای آمریکایی، اروپایی و ژاپنی در حوزهی مدیریت دانش به نحو چشمگیری افزایش یافت. ظهور وب جهانی در اواسط دهه 1990 تحرک تازهای به حوزهی مدیریت دانش بخشید. شبکهی بینالمللی مدیریت دانش در اروپا، مجمع مدیریت دانش ایالت متحده فعالیتهای خود را در اینترنت گسترش دادند. در سال 1995، اتحادیه اروپا طی برنامهای به نام اسپریت بودجهی قابل ملاحظهای را برای اجرای طرحهای مدیریت دانش اختصاص داد.
به تدریج شرکتهای بزرگی مانند ارنست و یانگ بوزآلن و همیلتون و دهها شرکت دیگر به شکل تجاری وارد عرصه مدیریت دانش شدند. اکنون مدیریت دانش در سالهای آغازین قرن 21 برای بسیاری از کشورهای پیشرفته بهعنوان نماد رقابت و عامل دستیابی به قدرت و توسعه است. شرکتهای بزرگ اروپایی از سال 2000 به بعد حدود 55% درآمد خود را به مدیریت دانش اختصاص دادهاند. جدول آورده شده گاهشمار مدیریت دانش را بهطور خلاصه نشان میدهد.
فهرست مطالب
مقدمه
فصل اول: مدیریت دانش
فصل دوم: عوامل سازمانی
فصل سوم: مطالعه موردی
پیوستها
«منابع فارسی»
منابع انگلیسی
مطالب مرتبط
تگها
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- کتاب پیوند زخم خورده
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری