کتاب مهارت‌های ارتباطی موثر

کتاب مهارت‌های ارتباطی موثر

کتاب مهارت‌های ارتباطی موثر ترجمه طوبی مردانی، ملزومات و همچنین رازهای پنهان داشتن یک ارتباط مؤثر را پوشش داده است.

چگونه می‌توان در برقراری ارتباط تسلط پیدا کرد؟ آیا این مهارت را کسب کرده‌اید یا نه؟ آیا با مهارت‌های برجسته ارتباطی به دنیا می‌آیید یا اینکه این مهارت‌ها را می‌توان آموخت؟ در هر صورت، نیاز دارید که یک پیام‌ دهنده مسلط باشید تا در مطالعات خود و در شغل و به‌ طور کلی در زندگی‌تان پیشرفت کنید.

در مطالعه‌ای که در دانشکده کسب‌وکار کاتز در دانشگاه پیتسبرگ اجرا شد، سازمان‌ها مهارت‌های ارتباطی را به‌ عنوان مهم‌ترین عامل مورد استفاده در انتخاب کارمندان مدیریتی خود رتبه‌بندی نمودند. بر اساس یافته‌های این مطالعه مهارت‌های ارتباطی زبانی و نوشتاری در پیش‌بینی موفقیت شغلی دارای اهمیت بودند، همان‌‌طور که توانایی برقراری ارتباط خوب با دیگران در محل کار اهمیت دارد.

مطالعه‌ای در دانشگاه پیتسبرگ به این نتیجه رسید که مهم‌ترین عامل در انتخاب مدیران مهارت‌های ارتباطی است. این موضوع وقتی معنا پیدا می‌کند که در موردش فکر کنید. اگر بتوانید به‌ خوبی ارتباط برقرار کنید، می‌توانید به شیوه‌ای مؤثر پیام خود را به دیگران منتقل کنید و سپس افراد دستورالعمل‌هایی دقیق در اختیار دارند تا کارهای محوله خود را بر اساس‌ آن‌ها کامل کنند. اگر قادر نیستید خوب ارتباط برقرار کنید، پیام‌هایی که ارسال می‌کنید در مسیر انتقال گم می‌شوند. خرابی ارتباط مانع توانایی شما به‌ منظور توسعه حرفه‌ای و فردی است.

هر چند مهارت‌های ارتباطی برای موفقیت در محل کار اهمیت بسیاری دارند، اما افراد بسیاری هستند که این مهارت‌ها را مانعی لغزنده در پیشرفت خود می‌دانند. آن‌ها تلاش می‌کنند تا افکار و ایده‌های خود را به شیوه‌ای دقیق هدایت کنند، کاری که پیشروی را دشوار می‌سازد و رهبری خوب را تقریبا غیرممکن می‌سازد.

در هر حال، برای کسی که برقراری ارتباط را سخت می‌داند همچنان امیدی هست. این مهارت‌ها را می‌توان تمرین کرد و آموخت. این کار نیازمند یادگیری چگونگی کارکرد ارتباط است، چگونه دقیقا همان چیزی را انتقال دهیم که می‌خواهیم بگوییم، چه نوع ارتباطی بهتر است و چه عواملی بر توانایی ارسال و دریافت پیام با فراست تأثیرگذار هستند.

وقتی از شما خواسته شد تا برقراری ارتباط را تعریف کنید، چگونه پاسخ می‌دهید؟ اکثر افراد به اشکال برقراری ارتباط اشاره می‌کنند، صحبت کردن یا گوش دادن. اما برقراری ارتباط فراتر از این‌ها است. برقراری ارتباط شامل دریافت اطلاعات از یک نفر به فرد دیگر می‌شود. باز هم حتی این نیز تعریفی کامل نیست زیرا برقراری ارتباط مؤثر شامل در اختیار داشتن اطلاعات فرستاده شده می‌شود در حالی‌ که همان اطلاعات را در محتوا و متن حفظ می‌کنیم. برقراری ارتباط هنر و فرآیند خلق و به اشتراک گذاشتن ایده‌ها است. ارتباط مؤثر به غنی بودن آن ایده‌ها بستگی دارد.

بنابراین اگر ما به ارتباط از زاویه دیگری نگاه کنیم، شامل ادراک اطلاعات به‌ اندازه انتقال آن‌ها می‌شود. به عبارت دیگر، ما می‌توانیم برقراری ارتباط را به‌ عنوان هنر و فرآیند خلق و به اشتراک‌گذاری ایده‌ها تعریف کنیم. ارتباط مؤثر به غنی بودن آن ایده‌ها بستگی دارد. برای این که در برقراری ارتباط مؤثر باشید، مهارت‌هایی وجود دارد که می‌توانید به آن‌ها تکیه کنید. این که شما کدام مهارت را انتخاب می‌کنید به موقعیت‌تان، گیرنده پیام شما و اطلاعاتی که نیاز دارید انتقال دهید، بستگی دارد.

در بخشی از کتاب مهارت‌های ارتباطی موثر (Effective communication skills) می‌خوانید:

افراد با سبک ارتباطی سرزنده خیلی به تصویر بزرگ علاقه‌مند هستند. آن‌ها رؤیاپردازان، مخترعین و نوآوران گروه هستند. ممکن است ارتباط آن‌ها سرشار از ایده‌های بزرگ و گزاف‌گویی‌هایی باشد که در ابتدا به نظر بسیار متقاعد کننده هستند.

افراد با سبک ارتباطی سرزنده عاشق جان‌بخشی به ایده‌ها، بیان افکار بکر و ناگهانی و صحبت در مورد تصویر بزرگ هستند. تا جایی که این مجال به آن‌ها داده شود، زیاد صحبت می‌کنند.

افراد سرزنده به‌ سختی می‌توانند جزئیات ایده‌های خارق‌العاده خود را بیان کنند. همچنین ممکن است چسبیدن به یک برنامه کاری یا یک موضوع برای آن‌ها دشوار باشد.

در هر حال، آن‌ها همیشه در بحث در خصوص جزئیات یا گام‌های دقیق فرآیند خیلی خوب نیستند. تمایل دارند از خط مماس در مکالمات خود بیرون روند و دوست دارند حکایاتی را به گفت‌وگوی خود تزریق کنند تا نکته‌ای را به نمایش گذارند.

برخی اوقات عمل کردن بر اساس برنامه کاری برای افرادی که سبک ارتباطی سرزنده دارند، مشکل است زیرا مدیریت زمان و متمرکز ماندن برای این گروه مشکل‌ آفرین است. ممکن است ارتباط نوشتاری یا کلامی آن‌ها به سمت نمایشی بودن سوق پیدا کند. در حالی‌ که می‌توانند بسیار سرگرم‌ کننده باشند، اما مجبور کردن آن‌ها برای بیان صریح اطلاعات مربوط به یک موضوع خاص ممکن است یاری فردی دیگر را برای هدایت آن‌ها در طول مکالمه بطلبد.

فهرست مطالب
پیشگفتار
1: مقدمه: مهارت‌های ارتباطی مؤثر
1. 1. اهمیت برقراری ارتباط
1. 2. برقراری ارتباط چیست؟
1. 3. مهارت‌های ارتباطی از چه قرار هستند؟
1. 4. فرآیند برقراری ارتباط
2: چشم‌اندازها در برقراری ارتباط
2. 1. مقدمه
2. 2. ادراک بصری
2. 3. زبان
2. 4. عوامل دیگری که بر چشم‌انداز ما تأثیر می‌گذارند
3: عناصر ارتباط
3. 1. مقدمه
3. 2. ارتباط رو در رو
3. 3. ارتباط فیزیکی
4: سبک‌های ارتباطی
4. 1. مقدمه
4. 2. ماتریس سبک‌های ارتباطی
4. 2. 2. سبک ارتباطی سرزنده
4. 3. نمونه‌هایی از برقراری ارتباط برای هر سبک
5: مهارت‌های اساسی در گوش دادن
5. 1. مقدمه
5. 2. خود آگاهی
5. 3. گوش دادن فعال
5. 3. تبدیل شدن به یک شنونده فعال
5. 4. گوش دادن در موقعیت‌های دشوار
6: ارتباط نوشتاری مؤثر
6. 1. مقدمه
6. 2. چه زمان از ارتباط نوشتاری استفاده کنیم و چه زمان استفاده نکنیم
6. 2. 2. مقدار بحث و گفت‌وگوی مورد نیاز
6. 3. نوشتن مؤثر

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه