کتاب «نگاهی به گویش‌های مامونیه و زرندیه» کتابی با آرایه‌های زبانشناختی

کتاب «نگاهی به گویش‌های مامونیه و زرندیه» کتابی با آرایه‌های زبانشناختی

 «نگاهی به گویش‌های مامونیه و زرندیه» کتابی است که به قلم «محمدابراهیم مطیع» نگاشته شده و در آن به معرفی آرایه‌های زبان‌شناسی و گویش بخشی از استان مرکزی پرداخته شده است.

این کتاب ۱۲۸ صفحه‌ای با شمارگان یک‌هزار نسخه از سوی نشر «آتریسا» به چاپ رسیده و راهی بازار کتاب شده است.

قیمت هر جلد از این تازه نشر برای اهالی مطالعه ۲۰ هزار تومان است.

در بخش نخست این کتاب پیرامون اصطلاحات و گویش‌ها در مامونیه، زرندیه توضیحاتی داده شده و نقش حروف مختلف در ترکیب واژگانی به کار رفته به بحث و نظر گذاشته شده است.

نویسنده در بخش دوم به تحلیل محتوایی ضرب‌المثل‌ها، متل‌ها ‌و به ارایه کلماتی با بار معنایی دعا و نفرین در شاکله گویش رایج در مامونیه و زرندیه پرداخته است.

در فصلی از این کتاب به نوعی کلیات گویش رایج در حوزه مشاغل به بحث و نظر گذاشته شده و در فصل دیگر نام بازی‌های محلی و باور ها و اعتقادات فولکوریک ساکنان مامومونیه و زرندیه شرح داده شده است.

بخش دیگر این کتاب به داستان‌ها و اشعاری اختصاص دارد که به گویش مامونیه وزرندیه ارایه شده و تلاش مضاعفی به کار گرفته شده تا ترانه‌های محلی که در معرض فراموشی هستند گردآوری و ارایه شود.

بخش انتهایی کتاب به ارایه لالایی‌های محلی ، نواها و واژگان آیین‌های غم پرداخته شده و نویسنده کوشیده‌ است که به سهم خود این پیوندهای فرهنگی را از طریق ارتباط کلامی به شرح بکشاند.

در مقدمه این کتاب آمده است: گویش‌های ساوه، مامونیه و امیرآباد و زرند کهنه در یک مجموعه زبانی است که با تلفیق اندکی از گویش‌های کردی، لری، اصفهانی، یزدی و اصطلاحات ترکی- عربی درآمیخته و به همراه پایه زبانی قدیم و بومی این خطه کاربرد دارد.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه