کتاب تعلیم و تربیت هوشیارانه فرزندان

کتاب تعلیم و تربیت هوشیارانه فرزندان


کتاب تعلیم و تربیت هوشیارانه فرزندان نوشته‌ی سوزان استیفلمن، به شما کمک می‌کند وقتی با چالش‌هایی روبه‌رو می‌شوید که فرزندانتان فرا روی شما قرار می‌گیرند، متوجه خطای رفتاری خودتان بشوید و آن‌ها را برطرف کنید.

در گذشته، تعلیم و تربیت کاملاً با اقتدار و خیلی جدی انجام می‌شد، اما در جامعه‌ی امروز ما بسیاری از والدین نمی‌دانند چگونه با فرزندان خود رفتار کنند و چگونه آن‌ها را تربیت کنند. معمولاً در محیط خانواده هیچ شالوده و چهارچوب مناسبی وجود ندارد. والدین نمی‌دانند همان‌طور که کشتی به ناخدا نیاز دارد، فرزندان آن‌ها نیز به حضور آن‌ها همچون ناخدا نیاز دارند، البته ناخدایی که برای هدایت کشتی به علم و دانش روز آگاه باشد.

به‌ طور یقین، فرزندان ما به ما کمک می‌کنند انسان‌هایی بالغ‌تر شویم. کودکان در بلوغ والدین نقش دارند؛ اما مهم‌تر از آن این است که کتاب تعلیم و تربیت هوشیارانه فرزندان (Parenting with presence) به شما نشان می‌دهد کودکان، چگونه والدینی هوشیار پرورش می‌دهند.

سوزان استیفلمن (Susan Stiffelman)، در این کتاب به والدین می‌آموزد چگونه تعلیم و تربیت را با نگاه معنویت‌گرا پی بگیرند. در رابطه با تعلیم و تربیت فرزندان کتاب‌های زیادی نوشته شده است؛ اما کمتر کتابی در مورد هوشیاری والدین و تعلیم و تربیت هوشیارانه و آگاهانه سخن گفته است. این کتاب در هر دو زمینه‌ی ذکر شده رهنمودهای خوبی به شما ارائه می‌کند.

در بخشی از کتاب تعلیم و تربیت هوشیارانه فرزندان می‌خوانیم:

مشکلات رفتاری کودکان ما زمانی بروز می‌کنند که از آن‌ها برای نشان‌ دادن عزت‌ نفس و شخصیت خودمان استفاده کنیم، یعنی به آن‌ها نگاه کنیم تا حس خوبی به خودمان پیدا کنیم. ممکن است وقتی فرزندمان موفقیتی کسب می‌کند، او را تحسین کنیم تا نگاه دیگران را متوجه خود کنیم. تا اینجای کار اشکالی ندارد؛ اما بچه‌ها کاملاً با احساسات ما آشنا هستند؛ آن‌ها برای موفقیت به تأیید ما نیاز دارند؛ اما وقتی می‌خواهیم آن‌ها کاری کنند تا ما حس خوبی پیدا کنیم،‌ داریم به آن‌ها آسیب می‌زنیم، زیرا برای علاقه به آن‌ها و پذیرش آن‌ها، شرط تعیین می‌کنیم.

اگر فرزندانمان را همان‌گونه که هستند بپذیریم، باعث خواهد شد متوجه این نکته اساسی بشویم که آن‌ها غیر از خود ما هستند و توانمندی‌ها و چالش‌های خودشان را دارند. پذیرفتن آن‌ها به این معنا نیست که آن‌ها نگرانی‌ها و نقاط ضعف ما را برطرف کنند. قرار نیست آن‌ها مسئول احساسات ما باشند. پذیرفتن آن‌ها به ما کمک می‌کند نقاط ضعف آن‌ها را بپذیریم و کاری هم نداشته باشیم دیگران در مورد موفقیت‌های فرزندان ما چه فکر می‌کنند. این نکات باعث می‌شود اسیر هوای نفس نشویم و بتوانیم فرزندانمان را هوشیارانه تربیت کنیم.

اگر کودکانمان را همان‌گونه که هستند بپذیریم، متوجه خواهیم شد که هریک از آن‌ها انسانی منحصربه‌فرد، با توانایی‌ها و مسائل خاص خود هستند. قرار نیست آن‌ها به دلیل تزلزل و فقدان اعتمادبه‌نفس ما آسیب ببینند و پاسخگوی احساسات ما باشند.

فهرست مطالب
مقدمه مترجم
مقدمه اکهارت تول
مقدمه نویسنده
فصل 1: شما با بهترین معلم خود زندگی می‌کنید
فصل 2: والدین هم‌زمان با تعلیم و تربیت فرزندانشان، خودشان هم تربیت می‌شوند
فصل 3: در تعلیم و تربیت فرزندان واقع‌گرا باشید
فصل 4: ما والدین بچه‌داری نمی‌کنیم، بلکه انسان‌های بالغ تربیت می‌کنیم
فصل 5: تربیت فرزندان و معضلات فناوری‌های نوین
فصل 6: الگوی مناسبی برای ارتباط گرفتن فرزندانتان با دیگران باشید
فصل 7: آموزش راست‌گویی، صداقت و پذیرش خطا به کودکان
فصل 8: تقویت مهربانی و همدلی در کودکان
فصل 9: کاهش استرس کودکان
فصل 10: به کودکان بیاموزیم خوشبختی احساسی درونی است
فصل 11: پاسخ به سؤالات معنوی کودکان
سخن آخر

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه