کتاب مدیریت دانش: اشتراک دانش در عمل

کتاب مدیریت دانش: اشتراک دانش در عمل


کتاب مدیریت دانش: اشتراک دانش در عمل به قلم پیمان اخوان، پس از مرور کلی مضامین اشتراک دانش، به روش‌های اشتراک آن پرداخته و پس از آن جایگاه ابزارهای فناورانه را مورد بررسی قرار می‌دهد.

رقابت در دنیای امروز بر مبنای معیار دانش سنجیده شده و حفظ بقا، سودآوری و توسعه پایدار سازمان‌ها، در گرو تولید محصولات و خدمات جذاب برای مشتریان است. کسب مزیت رقابتی به عنوان یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مدیران بوده و منجر به تلاش آن‌ها برای دستیابی به راهکارهای کسب آن شده است.

مهم‌ترین ویژگی منابع انسانی، بهره‌بردار بودن آن‌ها از دانش است. پس از سال‌ها تحقیق محققان پی برده‌اند که داشتن کارکنان دانشی، به تنهایی سبب ایجاد مزیت رقابتی در محصول نمی‌شود. بلکه آنچه این مزیت را برای سازمان ایجاد می‌کند، اشتراک دانش میان آن‌ها است. به همین علت تبادل و اشتراک دانش به عنوان یکی از مهم‌ترین فرایند‌های مدیریت دانش شناخته شده است.

موانع، تسهیل کننده‌های مدیریت دانش و نقش انگیزه در اشتراک دانش از مواردی است که در کتاب مدیریت دانش (Knowledge Management Knowledge Sharing In Practice) به آن پرداخته می‌شود

در بخشی از کتاب مدیریت دانش می‌خوانیم:

امروزه بسیاری از روش‌های مستندسازی و تعاملی اشتراک دانش، از طریق سامانه‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات، در بستر شبکه‌های اینترنت و اینترانت قابل استفاده و به‌کارگیری هستند. انواع وبلاگ‌ها، سایت‌های اینترنتی، رایانامه، ویدئو کنفرانس، چت، آموزش مجازی، نرم‌افزارهای مدیریت دانش، سامانه‌های خبره و شبکه‌های تعامل اجتماعی نمونه‌هایی از کاربرد فناوری اطلاعات در ایجاد تعامل بین افراد در راستای اشتراک دانش می‌باشند.

در گذشته اشتراک‌گذاری دانش شاید کمی سخت به نظر می‌رسید ولی اکنون با فناوری‌های روز، این امکان وجود دارد که سطح گسترده‌ای از دانش حتی در مرزهای جغرافیایی دور به اشتراک گذارده شود. با اینکه تمرکز اصلی روی روابط بشری است، زیرساخت‌های فناوری می‌تواند این روابط را تحت تأثیر خود قرار دهد. طبق نظریه اندیشمندان، بهره‌برداری و کسب مزایای بیش‌تر، تنها از طریق کسب دانش دست اول و آن هم در بستر فناوری‌های نوین اجتماعی به وجود می‌آید.

با توجه به روند رو به رشد فناوری‌های دانشی، شاهد پیشرفت‌های زیادی در زمینه‌های ارتباطی بوده‌ایم و انواع دانش با سرعت بیش‌تری تولید و مبادله شده‌اند و سازمان‌ها و نهادهای مختلف این را به عنوان راهکاری جهت نیل به موفقیت‌های خود پذیرفته‌ و به‌ کار گرفته‌اند.

در سال‌های اخیر آموزش‌های مجازی و دانشگاه‌های الکترونیکی گامی موثر در امر تسهیل آموزش و ارتباطات برداشته‌اند و با توجه به اینکه در دانشگاه‌ها برای به‌وجود آوردن دانش‌های جدید نیاز به پردازش دانش‌های موجود داریم، فرایند به اشتراک‌گذاری دانش امری مهم و ضروری تلقی می‌شود.

فهرست مطالب
فصل نخست: مبانی اشتراک دانش
فصل دوم: اهمیت، ضرورت و مزایای اشتراک دانش
فصل سوم: روش‌های اشتراک دانش
فصل چهارم: ابزارهای اشتراک دانش تحت شبکه
فصل پنجم: موانع و تسهیل کننده‌های اشتراک دانش
فصل ششم: بررسی نقش انگیزه‌ها در اشتراک دانش
مراجع
واژه نامه

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه