کتاب برنامه جامع تحول در اقتصاد دستگاهی

کتاب برنامه جامع تحول در اقتصاد دستگاهی

محسن لاسمی در کتاب برنامه جامع تحول در اقتصاد دستگاهی، شما را با چرخه‌ای از روابط موجود در بین یازده ابزار مختلف برنامه‌ریزی و توسعه بهره‌وری آشنا کرده و سپس محصول تحقیقات خود را بر پایه این روابط در یک ساختار منظم ارائه می‌دهد.

بزرگترین دستاورد علمی بشر، توانمندی روزافزون انسان برای کشف حقیقت و واقعیت پدیده‌ها از طریق به کارگیری روش‌های شناخت ساختار و کارکرد خود علم است. ماهیت علم برای بشر، دانایی و دانش آفرینی است که به نسبت کوشش‌های فکری و علمی او تولید، عرضه و مورد بررسی قرار می‌گیرد و تولید و بازآفرینی آن نیز مستلزم به کارگیری روش‌های هوشمندانه‌ای است که نحوه رسیدن به آن را «روش‌شناسی علم» معرفی می‌کند؛ بنابراین دستاوردهای کوچک و بزرگ علمی در جهان مدیون تلاش‌ها و خردورزی‌های انسان در به کارگیری روش‌های علمی برای تولید دانایی است.

امروزه دیگر اهمیت تقویت نگرش علمی و آگاهی از روش‌های علمی برای پیدا کردن حقیقت و واقعیت پدیده‌های مختلفی که او را احاطه کرده‌اند، به لحاظ کمی و کیفی بر کسی پوشیده نیست و رقابت بین جوامع جهانی بر پایه گرایش علمی و دانش و دانایی محوری قرار گرفته است. به طوری که مقایسه پیشرفت‌های علمی و ارزیابی دستاوردهای آن از یکصد سال و ده سال و سالیانه به روز و ساعت و دقیقه رسیده است و شاخص اصلی توسعه و پیشرفت‌های فردی و اجتماعی بر مبنای برخورداری از دانش پیشرفته و توانایی در تولیدات علمی متکی بر سهم برتر منابع انسانی و سرمایه‌ای اجتماعی در تولید ملی است. به بیان دقیق‌تر، دستیابی بشر به کشف حقایق و واقعیت پدیده‌های جهان هستی، تغییرات مهمی را در شیوه زندگی انسان به وجود آورده است.

در جهان امروز، جامعه مدیریت، تنها به جامعه‌ای گفته نمی‌شود که دارای تعداد زیادی مدیر است، بلکه جامعه‌ای است که دانش مدیریت در فعالیت‌های کمی و کیفی آن‌ها نفوذ کرده و چارچوب‌های ساختار و کارکردهای دانایی محوری آن در سازمان‌ها و نهادهای آن، آشکار، ملموس و ارزشمند است. در این جوامع، هرچه دانش مدیریت گسترده‌تر، بازار مبادله دانایی داغ‌تر خواهد بود و هر چه هزینه دانایی بالاتر، کیفیت دانش مدیریت نیز افزون‌تر خواهد شد.

در بخشی از کتاب برنامه جامع تحول در اقتصاد دستگاهی می‌خوانیم:

مدل برنامه‌ریزی استراتژیک و مدیریت عملکرد ORISE به عنوان یک ابزار نوین توانمندسازی سازمانی، از جمله ابزارهایی می‌باشد که در برنامه جامع تحول در اقتصاد دستگاهی دارای نقشی زیرساختی (بنیادی) می‌باشد. نقشی که در آن ضمن طراحی و تجهیز زیرساختارهای تخصصی این مدل در 7 لایه به اقدامات سازمان در طراحی و ایجاد مدل برنامه‌ریزی استراتژیک و مدیریت عملکرد ORISE به عنوان یک ابزار اصلی می‌پردازد.

ابزاری که ضمن اصلاح شیوه‌های برنامه‌ریزی استراتژیک، ارزیابی، تحلیل و مدیریت عملکرد در سازمان به آماده‌سازی الگوهای بنیادی طراحی و تجهیز ابزارهای تکمیلی در حوزه توانمندسازی سازمان می‌پردازد. یازده ابزار بهره‌بردار از مدل زیرساختی مدل برنامه‌ریزی استراتژیک و مدیریت عملکرد ORISE که به عنوان یک توانمندساز زیرساختی موجبات بهره‌برداری از ابزارهای نوین توانمندسازی سازمانی در سازمان‌های بهره‌بردار فراهم می‌آورد.

ابزاری نوین با رویکرد طراحی و ایجاد یک سامانه هوشمند تعالی سازمانی که ضمن تعیین مأموریت و اهداف استراتژیک عملکرد سازمان را به بهره‌برداری از شیوه‌های نوین برنامه ریزی عملکرد فرد، تیم و سازمان با استفاده از مدل توزیع آبشاری اهداف به برنامه‌های سازمان و فرم شناسنامه الکترونیکی عملکرد دعوت می‌نماید. این ابزار، با گذر از برنامه ریزی عملکرد کارکنان در اول دوره و با استفاده از فرم شناسنامه الکترونیکی عملکرد کارکنان، سازمان بهره‌بردار را بر ثبت صحه‌گذاری و تصدیق اطلاعات درج شده در فرم‌های مزبور ترغیب می‌نماید. اطلاعاتی که با بهره‌برداری از شاخص‌های کلیدی عملکرد بر دقت کارکنان در ثبت اطلاعات می‌افزاید.

فهرست مطالب
سخن ناشر: برخی موفقیت‌های مولف کتاب در ارائه آثار با جاذبه‌های بین‌المللی
فصل اول: نمایی از سند راهبردی تحول و ویژگی‌های آن در برنامه‌ی توسعه بهره‌وری
فصل دوم: توسعه نظام آموزشی و نقش آن در توسعه بهره‌وری سازمان
فصل سوم: فرهنگ و نقش آن در برنامه‌ریزی و توسعه بهره‌وری
فصل چهارم: خودباوری سرمایه انسانی و نقش آن در توسعه بهره‌وری سازمان
فصل پنجم: برنامه‌ریزی استراتژیک و مدیریت عملکرد ORISE و نقش آن در برنامه‌ریزی و توسعه بهره‌وری
فصل ششم: طراحی و ایجاد مرکز ارزیابی و پرورش استعدادها و نقش آن در توسعه بهره‌وری
فصل هفتم: توزیع پاداش انگیزش در سازمان و نقش آن در توسعه بهره‌وری
فصل هشتم: برنامه‌ریزی جانشینی و نقش آن در توسعه بهره‌وری سازمان
فصل نهم: طراحی مسیر رشد شغلی کارکنان و نقش آن در توسعه بهره‌وری سازمان
فصل دهم: مهندسی ابداعات و نقش آن در توسعه بهره‌وری سازمان
فصل یازدهم کلینیک حل مسئله و نقش آن در توسعه بهره‌وری سازمان
فصل دوازدهم: مدیریت دانش و اطلاعات و نقش آن در توسعه بهره‌وری سازمان
فصل سیزدهم: توسعه بهره‌وری سازمان و نقش ابزارهای توسعه در تحقق اهداف آن
فصل چهاردهم: توانمندسازهای سازمانی و الزامات پیش‌نویس استاندارد بین‌المللی ISO9001: 2015
فصل پانزدهم: توسعه بهره‌وری سازمان و پژوهش‌های میدانی به عمل آمده بر الگوهای موفق

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه