کتاب لاغری آسان با ضربه تراپی

کتاب لاغری آسان با ضربه تراپی

کتایون بناساز در کتاب لاغری آسان با ضربه تراپی (به شیوه بناساز=BTT)، با فرض اینکه شما از قبل زیر نظر متخصص تغذیه، یک برنامه‌ی غذایی‌ کارآمد در اختیار دارید، تمریناتی را ارائه کرده است تا در اجرا و پیگیری دراز‌ مدت تناسب اندام خود دچار مشکل نشوید.

شاید شما نیز بارها و بارها تجربه‌ی "شکست" در رژیم لاغری خود را داشته‌اید‌! تا آن حد که دیگر کاملاً ناامید شده و قید هر چه رژیم را زده و به همین وضعیت جسمانی ناخوشایند خود رضایت داده‌اید‌! شاید هم افراد زیادی را در اطراف خود می‌شناسید که به علت عدم موفقیت‌های پی در پی در این زمینه، اعتقاد خود را به کارآیی رژیم‌های لاغری به طور کل، از دست داده باشند. راستی علت عدم کارآیی رژیم‌های غذایی چیست؟

یکی از دلایل آن می‌تواند "برنامه‌ی غذایی" نامناسبی باشد که توسط افراد غیر متخصص و گاه خود‌سرانه توسط خود افراد رژیم‌ گیرنده، بکار برده می‌شوند. ولی اگر واقعاً مشکل این باشد، چرا افرادی که زیر نظر متخصصان با تجربه نیز به انجام "رژیم‌ غذایی" مبادرت می‌ورزند غالباً با شکست مواجه می‌شوند و یا به نتایج موقتی دست می‌یابند به طوری که پس از مدتی نه تنها به وزن اولیه‌شان بازمی‌گردند بلکه دچار کمی اضافه وزن هم می‌شوند! بنابراین علی‌رغم اینکه نقش بسیار مهم "برنامه‌ی غذایی‌" مناسبی را که توسط افراد متخصص طراحی شده باشد‌، نمی‌توان نادیده گرفت ولی به نظر می‌رسد مشکل اصلی نه در خود برنامه‌ی غذایی، بلکه در اجرا و پی‌گیری آن‌هاست.

افرادی که احساس خوبی نسبت به خود ندارند رفتارهای زیان بخشی با خود انجام می‌دهند مانند: 1- استفاده ازمواد مخدر 2- مصرف مواد خوراکی زیاد و مختلف 3- وابستگی‌های شدید و بیمارگونه عاطفی (عشق بیمارگونه) 4- سرگرم شدن به کارهایی که بازدهی چندانی ندارند. مشکلات زندگی موجب عدم پذیرش خودشان شده است و این امر یکی از نکات کلیدی نداشتن احساس خوب به خود است.

با انجام ضربه تراپی بر جنبه‌های مختلف عدم پذیرش خود، نه تنها این مشکل برطرف می‌شود بلکه سایر مشکلات هم ناپدید می‌شوند و ما آدم دیگری می‌شویم و زندگی‌مان تغییر می‌کند. جنبه‌های مختلف که در این مورد باید با ضربه تراپی هدف قرار گیرند عبارتند از: 1. خشم از خود 2. قضاوت در مورد خود 3. احساس آدم بدی بودن 4. نپذیرفتن خود در همین شرایط کنونی.

در بخشی از کتاب لاغری آسان با ضربه تراپی می‌خوانیم:

آخرین باری را که قند و شکر مصرف کردم، به یاد ندارم! سال‌هاست که تمایلم به خوردن مستقیم قند و شکر با چای را از دست داده‌ام. به تازگی مصرف چای را نیز "ترک" کرده‌ام! لفظ "‌ترک کردن" را به کار بردم زیرا تمایل زیاد به مصرف برخی خوراکی‌ها نیز همانند مصرف مواد اعتیادآور است و برای کنار گذاشتن مصرف مواد خوراکی چاق‌ کننده نیز باید همان فرآیند "‌ترک‌ کردن‌" را به کار بست! البته شاید بگویید نوشیدن چای که چاق‌ کننده نیست و اشکالی ندارد، نوشیدن چای خالی، بدون مخلفاتی نظیر: قند، شکر، شکلات، خرما و…، بدون ضرر و حتی در شرایطی مفید نیز هست.

ولی من عادت داشتم همراه با چایی که در روز می‌نوشیدم و تعداد آن‌ها هم زیاد و قابل توجه بود و گاه به بیش از ۱۰ لیوان در روز (البته بسیار کم رنگ) می‌رسید، شکلات یا خرما مصرف کنم و مصرف همین مخلفات جانبی به همراه چای می‌توانست موجب اضافه وزن، در من شود. البته من چای را با روش‌های (NLP‌ که تکنیک آن را بعدها خواهم گفت)، و نه با تکنیک‌های BTT، کنار گذاشتم و اکنون تنها یک یا نصف لیوان چای نیمه پررنگ در روز، هنگام صبحانه می‌نوشم و تمایلی هم به مصرف بیش از این مقدار روزانه را ندارم.

اما در مورد میل زیادم به مصرف برنج در وعده‌های غذایی‌ام، و از آن بدتر، تمایل شدیم به مصرف "نمک" با هر چیزی حتی میوه‌های شیرین مانند سیب‌! را زمانی از دست دادم که تنها چند "ست"، BTT را روی این مشکلات (البته هر یک به طور جداگانه)، انجام دادم. ناگفته نماند که در ابتدا‌ی انجام تمرینات ”بی تی تی” در این موارد، حدود یکی دوماه، هیچ اتفاقی نیفتاد، بطوری که تصور کردم در این مورد دچار ”قطبیت معکوس” شده‌ام (در مورد قطبیت معکوس بعدها توضیح خواهم داد) و لازم است تمرینات را به شکل خاصی آن هم به تعداد زیاد تکرار کنم. ولی برایم جالب بود که پس از گذشت این مدت یک روز به طور طبیعی متوجه شدم که دیگر تمایلی به مصرف "نمک" در روزهای اخیر نداشته‌ام! در کمال تعجب فهمیدم که حتی تمایل به پاشیدن نمک روی خیار را هم ندارم در حالی که قبلاً بدون نمک طرف، مصرف خیار هم نمی‌رفتم!

فهرست مطالب
مقدمه
مثال: نقطه کاراته
درس 1: تغییرات در رفتار غذا خوردن
درس 2: مدیریت احساسات
درس 3: ترک کردن اعتیاد به خوراکی‌ها
درس 4: احساس کمبود
علت
تمرین
نقطه‌ی کاراته
تاج ابرو
زیر چشم
بالای لب
زیر لب
گودی زیر گلو
زیر بغل
مچ دست
فرق سر
نقطه‌ی ملتهب
درس 5: اضطراب
علایم اضطراب
درس 6: خشم
تمرین: از بین بردن و خنثی سازی خشم از افراد و رویدادها
درس 7: تنهایی موجب چاقی ‌می‌شود!
تمرین
نقطه‌ی کاراته
نقطه‌ی ملتهب

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه