کتاب هنر بحث و مناظره: راهکارها و عبارات کلیدی در اقناع مخاطب

کتاب هنر بحث و مناظره: راهکارها و عبارات کلیدی در اقناع مخاطب

کتاب هنر بحث و مناظره: راهکارها و عبارات کلیدی در اقناع مخاطب نوشتۀ ژرار وینیه، در واقع تلاشی برای آموزش مدیریت کلام در گفتگو، مذاکره، سخنرانی و مناظره است.

در بسیاری از موقعیت‌های زندگی روزمره برای تصمیم‌گیری و توافق با دیگران نیاز جدی به ارتباط، گفتگو، سخنرانی، مصاحبه، مذاکره یا حتی مناظره است. در این موقعیت‌ها، لازم می‌آید تا طی روندی خاص و با رعایت آداب و ترتیب منطقی، مجموعه‌ی افکار خود را در معرض قضاوت دیگران قرار دهیم.

در مجالس، گردهمایی‌ها، کنفرانس‌های کلاسی، مناقشات سیاسی، گفتگوهای صنفی، جلسات اداری با همکاران، مذاکرات بازرگانی و بسیاری موارد دیگر، روابطی برقرار می‌شود که مستلزم رعایت اصول و آداب کلامی است. البته در برخی از این موارد، فاکتورهای جانبی، از قبیل ظواهر و شخصیت خود فرد، استفاده از نقشه، تصویر و فیلم، سطح فهم مخاطبان و غیره نیز اهمیت شایانی در موفقیت گوینده دارند، اما عناصر کلامی همچنان رکن اصلی فرآیند اقناع مخاطب است. در این راستا، روان‌شناسی، منطق، دستور زبان و صنایع کلامی در کنار همدیگر به شکل‌گیری نظم و سازماندهی مجموعه اندیشه‌ها کمک می‌کند.

ژرار وینیه (Gerard Vigner) در کتاب هنر بحث و مناظره: راهکارها و عبارات کلیدی در اقناع مخاطب (Parler et convaincre) با بررسی نمونه‌هایی از گفتگوهای محترمانه‌ی رسمی، مهارت‌های کلامی لازم را برای این کار مشخص نموده، عبارات و کلمات کلیدی را برجسته‌نویسی می‌کند.

در پایان هر گفتگو، مذاکره‌ی رسمی یا عامیانه، جلسه‌ی سخنرانی، کنفرانس علمی، یا حتی پس از مطالعه‌ی یک کتاب و خواندن یک مقاله، جزئیات به فراموشی سپرده می‌شوند و آنچه می‌ماند، قضاوت مخاطب با دو کلمه است، قبول یا غیر قابل قبول؟ درست یا غلط؟ این قضاوت تا اندازه‌ی زیادی به میزان موفقیت ما در مهندسی سازمان کلام بستگی دارد.

فهرست مطالب
مقدمه مترجم
بخش 1: سازماندهی کلام
1– شیوه‌ی طرح مسئله
2– توضیح منظور 1
3– توضیح منظور 2
4– شرح و تفضیل
5– مثال زدن
بخش 2: رفتارهای کلامی
1– اظهار نظر
2– حق دادن به دیگران
3– کوچک شمردن (کم اهمیت جلوه دادن)
4– حاشا و انکار
5– متقاعد کردن
6– اطمینان دادن
7– توضیح تفاوت‌ها (فرق گذاشتن)
8– طرح احتمالات
9– مداخله در بحث
بخش 3: مهارت‌های راهبردی
1– بحث و مناظره
2– تاثیرگذاری، ترغیب و تشویق
3– منصرف کردن (تغییر تصمیم مخاطب)

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه