ژنتیک
مقالات تربیتی
آیا والدین مسئول شخصیت فرزندشان هستند؟
وقتی به نهان شخصیت هر فرد نگاه میکنیم، به ردپایی از دوران کودکی و تأثیر رفتار والدین با کودک میرسیم؛ اما رفتار والدین چگونه شخصیت کودک را شکل میدهد؟
مقالات کشاورزی
ویرایش ژنتیکی محصولات زراعی
سرعتگرفتن تغییرات اقلیمی و اثرات آن از جمله خشکسالی موجب شده است فشارها به اتحادیه اروپا به منظور تسهیل قوانین ویرایش ژنوم گیاهان زراعی افزایش یابد.
مقالات تغذیه و سلامت
این پنج صبحانه به افزایش قد کودکتان کمک میکند
تصور خیلی از ما این است که شاخص رشد قد فقط و فقط در مسئله ژنتیک خلاصه میشود. البته این تصور چندان غلط نیست. ژنتیک نخستین عامل در رشد قد به حساب میآید اما در کنارآن عوامل دیگری نیز هستند که باعث میشوند کودک رشد قدی خوب یا ضعیفی داشته
پژوهش های جدید پزشکی
افزایش شیوع سرطان سینه در زنان
شیوع سرطان سینه در همه کشورهای جهان ازجمله ایران در بین زنان رو به افزایش است و بیشتر بیماران مبتلا به این بیماری، جوان هستند.
مقالات پزشکی
عوامل موثر بر یائسگی زودرس و راههای جلوگیری
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره اصلی ترین دلایل بروز یائسگی زودرس در زنان، گفت: ژنتیک، استرس های محیطی، سبک زندگی و غیرفعال شدن تخمدان ها از مهمترین علت های یائسگی زودرس است.
پژوهش های جدید پزشکی
هوش مصنوعی و تشخیص و پیش بینی عود سرطان سینه
محققان با استفاده از هوش مصنوعی در نمونههای بافت سینه، نشانگرهای زیستی را شناسایی کرده اند که امکان پیشبینی عود سرطان سینه را پس از تکمیل دوره درمان فراهم میکند. همچنین این نشانگرها امکان تشخیص بیماری را در مراحل اولیه سرطان در اختی
پژوهش های جدید پزشکی
جلوگیری از کاهش بینایی ناشی از گلوکوم با ژندرمانی
مطالعات جدید نشان میدهد نوعی ژندرمانی از سلولهای عصبی محافظت میکند و قادر به حفظ بینایی در مدلهای حیوانی مبتلا به گلوکوم است.
مقالات روانشناسی
سندرم آسپرگر چیست و چگونه درمان می شود؟
سندرم آسپرگر یک نوع اختلال طیف اوتیسم است که از راه عیب در برقراری روابط اجتماعی و الگوهای مکرر و محدود رفتار، علاقه ها و فعالیتها شناخته میشود. در این مطلب با ما همراه باشید تا با نشانه های آسپرگر و درمان آسپرگر و دلایل ا
مقالات پزشکی و سلامت
عدم تعادل هورمونی ناشی از کدام عوامل خطر است؟
عدم تعادل هورمونی نقش مهمی در بوجود آمدن مشکلات عمده بهداشتی دارد. هورمون ها پیام رسان های شیمیایی هستند که برای بسیاری از جنبه های سلامتی نقش مهمی دارند و توسط غدد و اندام های مختلف از جمله تیروئید، آدرنال، هیپوفیز، تخمدان، بیضه ها و پانکرانس ترشح م
پژوهش های جدید پزشکی
داروهای نازایی، خطر سرطان سینه را افزایش نمیدهند
محققان دریافتند داروهایی که برای درمان نازایی مورد استفاده قرار میگیرند، موجب افزایش احتمال ابتلا به سرطان سینه نمیشوند.
پژوهشهای پزشکی
ژنتیک و مقاومت بدنی در برابر کرونا
بر اساس مطالعات، تحقیقات و تجربیات به دست آمده علمی و پزشکی در فضای بین الملل، ژنتیک هر انسان میتواند تعیین کننده احتمال مرگ یا مقاومت بدنی او در مقابل هر ویروس عفونی به خصوص کرونا باشد.
فناوری های نوین پزشکی
تشخیص بیماریهای پوستی با حسگر الکتروشیمیایی
گروهی از محققان دانشگاه سیتی هنگ کنگ یک حسگر الکتروشیمیایی نرم ابداع کردند که امکان تشخیص بیماریهای عمیق پوستی را فراهم میکند.
معرفی کتب انتشارات فاطمی
کتاب مبانی فیزیولوژی جانوری
یکی از مهمترین ویژگیهای این کتاب که ذکر آن حائز اهمیت است توجه به مبانی سلولی و مولکولی فیزیولوژی جانوری در ردههای مختلف جانوری است.
پژوهشهای پزشکی جدید
رشد سلول انسانی در جنین میمون و احیای بحثهای اخلاقی
محققان برای اولین بار جنین های میمون حاوی سلول های انسانی را پرورش داده اند که نقطه عطف تازه ای در این حوزه در حال پیشرفت به شمار می رود و سوالات اخلاقی زیادی را مطرح کرده است.
مقالات ویروس کرونا
گروه های خونی و ابتلا به کرونا
نتیجه یک مطالعه جدید نشان می دهد که گروه خونی افراد تاثیری در موارد ابتلا به کرونا یا شدت این بیماری ندارد. این مطالعه یافتههای مطالعات قبلی را رد می کند.
مقالات پزشکی و سلامت
شناسایی ۱۳ ژن موثر در بروز آلزایمر
محققان آمریکایی موفق به شناسایی ۱۳ ژن جدید شدند که در بروز آلزایمر یا بیماری فراموشی نقش دارند.
مقالات تغذیه و سلامت
بی اشتهایی عصبی چیست؟
بیاشتهایی عصبی یک اختلال عصبی و تغذیهای خطرناک حتی مرگ آفرین است که به واسطه دشواری در تشخیص و درمان و از سوی دیگر قدرت گرفتن عامل تبلیغات و مد در شکل گیری آن، نیازمند توجه ویژه است.
علم ژنتیک و تشخیص استعدادها
بهرهگیری از یافتههای روزافزون علم به نسبت جوان "ژنتیک" برای شکوفایی استعدادهای ذاتی و ارتقای کیفیت زندگی، چند سالی است از حوزه آزمایشگاهی خارج شده و در حال تبدیل شدن به کالایی برای عرضه به همگان است.
اختلالات اضطرابی ریشه ژنتیکی دارند
نتایج بزرگترین مطالعه ژنتیکی که تا به امروز در مورد اضطراب انجام شده است از ارتباط بخشهایی از ژنوم انسان با افزایش خطر بروز اختلالات اضطرابی پرده برداشت.
به گزارش پایگاه اینترنتی «ساینس فوکس»، میلیونها نفر در جهان از اخ
ابداع روشی برای انتقال مستقیم ژن به کلیه
محققان کلینیک مایو واقع در آمریکا رویکرد جدیدی را ابداع کردند که امکان انتقال مستقیم حاملهای ژن درمانی به درون کلیه را فراهم میکند. در آزمایشات اولیه محققان توانستند سه حامل ژندرمانی را به طور مستقیم و به صورت وریدی به کلیه موش&zwnj