درباره ماری استوارت؛ زنی دو چهره

درباره ماری استوارت؛ زنی دو چهره

کتاب «ماری استوارت» را محمدعلی شیشه چی به زبان فارسی برگردانده است و نشر ثالث آن را به چاپ رسانده است.

برای خواندن کتاب «ماری استوارت» نوشته شیلر همین بس که زمان شروع نوشتن کتاب نامه‌ای به گوته می‌نویسد. در آن نامه می‌گوید: «من امروز چهارم ژوئن آغاز به نگارش این اثر هنری کرده‌ام و امیدوارم که در همین ماه قسمت اعظم پیش درآمد آن را پشت سر بگذارم.»

کتاب «ماری استوارت» را محمدعلی شیشه چی به زبان فارسی برگردانده است و نشر ثالث آن را به چاپ رسانده است.

پایان غم انگیز زندگی ماری استوارت ملکه اسکاتلند سال های متمادی تئاتر و ادبیات اروپا را به خود مشغول داشته است. از دو چهره ارائه شده از ماریای تاریخی، یکی فریبنده و پرشور که تا مرز همسر کشی به پیش می‌رود و دیگری مقاوم و استوار در مبارزه برای دستیابی به اهداف سیاسی و حقوق متداول، این چهره دوم اوست که توجه افکار عمومی و نمایشنامه نویسان را به خود جلب کرده است.

 

شیلر کنار گوته

یوهان کریستوف فریدریش فون شیلر شاعر، نمایشنامه‌نویس، فیلسوف، پزشک و مورخ آلمانی بود. او نامدارترین نمایشنامه‌نویس آلمانی به‌شمار می‌رود و در کنار گوته، به‌عنوان چهره اساسی کلاسیک وایمار شناخته شده‌است. بسیاری از نمایشنامه‌های او به‌عنوان قطعه تئاترهای استاندارد در سرزمین‌های آلمانی‌زبان مشهور شده‌اند و اشعار افسانه‌ای او از محبوب‌ترین شعرهای آلمانی‌ا هستند.

فردریش فون شیلر که شاگرد امانوئل کانت فیلسوف آلمانی بود و در مکتب او آموزش دیده است با اعتقاد به ایده جهان شمول تاریخ نگری کانت در یک سخنرانی در دانشگاه ینا که در آنجا کرسی استادی تاریخ را داشت، درباره تاریخ می‌گوید:‌ «جهان به عنوان یک موضوع تاریخی در اصل چیزی نیست به جز مبارزه بین قدرت‌های طبیعی علیه یکدیگر و بر علیه آزادی انسان». او با این ایده در آثار خودش به جست‌وجوی حوادث و وقایع تاریخی در سراسر اروپا می‌رود و انسان‌هایی را نشان می‌دهد که در مبارزه میان قدرت‌ها به دام افتاده‌اند و درمانده و ناتوان به نابودی کشانده می‌شوند.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه