مقاله واکاوی و ارزیابی مفهوم سعادت از دیدگاه خواجه نصیرالدین طوسی

مقاله واکاوی و ارزیابی مفهوم سعادت از دیدگاه خواجه نصیرالدین طوسی

مقاله علمی و پژوهشی " واکاوی و ارزیابی مفهوم سعادت از دیدگاه خواجه نصیرالدین طوسی " مقاله ای است در 18 صفحه و با 39 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد پژوهشهای اخلاقی منتشر شده است

در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث سعادت، فضیلت، اخلاق ناصری، فلسفه‏اخلاق، خواجه نصیرالدین طوسی پرداخته شده است

مفهوم «سعادت»، یکى از مفاهیم برجسته اخلاقی در دستگاه فلسفه‏اخلاق خواجه نصیرالدین طوسی است. او همانند بیشتر فلاسفه و حکمای قدیم، اخلاق کامل را مبتنی بر ره‌یافتی بیرونی‌ و آفاقی‌ یا همان عقل‌گرایی و تعقل‌ورزی می‌داند. بر این اساس عقل تنها راهنمای سعادت انسان است،‌پس انسان باید بدون چون‌وچرا حکم عقل را پیشه خود سازد، به‌گونه‌ای که دارنده حکمت عملی باید نسبت به فضایل و رذایل آگاهی داشته باشد وهرچه را که عقل زشت و ناپسند می‌داند، واگذارد و هرچه را که عقل نیک می‌یابد، انجام دهد. او سعادت را همچون ارسطو عین کمال می‌داند اما برای آن دو مرتبه قائل است، نازل‏ترین آن مربوط به حیات مادى و والا‌ترین آن عمدتاً مربوط به حیات اخروی است که آن‌را سعادت تام مى‏نامد. بدین‌ترتیب در اندیشه او غالباً در دنیا سعادت تام حاصل ‏نمى‏شود و برای اثبات این نگرش از مؤلفه‌های گوناگونی بهره می‌جوید.

دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

قیمت این محصول: 9,900 تومان
تلفن همراه:
جهت دریافت رسید بانکی و شناسه پرداخت شماره موبایل معتبر وارد نمایید.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه