نیاز فطری کودکان به بازی

نیاز فطری کودکان به بازی

نیاز فطری و طبیعى فرزندان به بازی و سرگرمی‌های سالم 

قالُوا یا أَبانا ما لَکَ لا تَأْمَنَّا عَلى‏ یُوسُفَ وَ إِنَّا لَهُ لَناصِحُونَ أَرْسِلْهُ مَعَنا غَداً یَرْتَعْ وَ یَلْعَبْ وَ إِنَّا لَهُ لَحافِظُونَ قالَ إِنِّی لَیَحْزُنُنِی أَنْ تَذْهَبُوا بِهِ وَ أَخافُ أَنْ یَأْکُلَهُ الذِّئْبُ وَ أَنْتُمْ عَنْهُ غافِلُونَ قالُوا لَئِنْ أَکَلَهُ الذِّئْبُ وَ نَحْنُ عُصْبَةٌ إِنَّا إِذاً لَخاسِرُونَ-

سوره یوسف آیات۱۱ تا ۱۴

ترجمه:

(برادران نزد پدر آمدند و) گفتند پدر جان! چرا تو درباره یوسف به ما اطمینان نمیکنى در حالى که ما خیر خواه او هستیم؟ او را فردا با ما بفرست تا در چمنزار بگردد و بازی کند و حتما ما او را نگهبانیم.(پدر) گفت: همانا بردن او مرا سخت غمگین می کند و می ترسم در حالی که از او غافلید گرگ ‌او را بخورد گفتند البته اگر او را گرگ‌ بخورد در حالی که ما گروهی نیرومندیم در آن صورت ما سخت زیانکار خواهیم بود.

 

 

در این آیات، یعقوب (ع) در برابر استدلال فرزندان نسبت به نیاز یوسف به گردش و تفریح، هیچ پاسخى نمی دهد و عملاً آن را می‌پذیرد. این خود دلیل بر آن است که داشتن بازی و سرگرمی سالم برای فرزند، یک نیاز فطرى و طبیعى است و نباید از آن جلوگیری کرد. و کودک این حق را دارد تا با اطرافیان خود ارتباط برقرار کند و بازی کند.

 

 

قرآن کریم در آیه دیگری هم به بازی و مسابقه فرزندان یعقوب با یکدیگر تصریح می کند. (قالُوا یا أَبانا إِنَّا ذَهَبْنا نَسْتَبِق‏)گفتند: اى پدر ما رفتیم و مشغول مسابقه شدیم‏) ایه ۱۶ سوره یوسف

 

با توجه به آیه فوق نباید برای بازی کودکان سخت گیری نموده و به بهانه های غیرموجه مانع بازی و سرگرمی های سالم کودکان و نوجوانان شد.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه