مقالات فناوری نانو
ارتقای خواص عصاره گیاهان دارویی با فناوری نانو
خواص گیاهان دارویی و طعم دهنده های طبیعی با نانویی شدن ابعاد عصارهها، توسط متخصصان یک شرکت دانش بنیان ایرانی افزایش قابل توجهی پیدا کرده است؛ به طوری که برخی خواص آنها نسبت به عصارههای معمولی ۱۰ برابر شده است.
خواص گیاهان دارویی و طعم دهنده های طبیعی با نانویی شدن ابعاد عصارهها، توسط متخصصان یک شرکت دانش بنیان ایرانی افزایش قابل توجهی پیدا کرده است؛ به طوری که برخی خواص آنها نسبت به عصارههای معمولی ۱۰ برابر شده است.
به گزارش ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، مهدی احمدی مدیرعامل شرکت فناور جستجوگران نانو صنعت درباره مزیت فناورینانو در این حوزه گفت: به دنبال استفاده از فناوری نانو در حوزه گیاهان دارویی و طعمدهندههای طبیعی هستیم، این شرکت فناوری طعمدهندههای طبیعی نانویی را توسعه داده و به دنبال عرضه این محصولات در بازار است.
وی بیان کرد: با نانویی شدن ابعاد ذرات عصاره گیاهان برخی از خواص بالقوه آنها به صورت بالفعل درآمده و برخی ویژگیهای مفید این عصاره افزایش قابل توجهی پیدا میکند. بطور مثال شاهد افزایش ۱۰ برابری خواص آنتیباکتریال در یکی از این عصارههای نانویی بودیم. کاهش ابعاد ذرات به مقیاس نانو موجب افزایش عمق نفوذ این ذرات میشود. از این رو اقدام به فرمولاسیون ۳۰ نوع عصاره گیاه کردیم و در این مسیر چند پروژه دانشجویی نیز تعریف شد.
احمدی بیان کرد: به دنبال کاربرد صنعتی این نانوساختارها هستیم. چندی پیش یکی از فرمولاسیونهای خود را به سازمان دامپزشکی معرفی کردیم که میتوانست ماندگاری محصولات پروتئینی را افزایش دهد. سازمان دامپزشکی نیز یکی از شرکتهای بستهبندی فرآوردههای پروتئینی را به ما معرفی کرد و به صورت پایلوت (آزمایشی) این فرمولاسیون برای افزایش ماندگاری گوشت گاو، گوسفند و مرغ در بستهبندیها مورد آزمایش قرار گرفت. پس از اسپری شدن این فرمولاسیون نانویی حاوی عصاره گیاه، ماندگاری این محصولات از چهار روز به ۶ روز افزایش یافت. پس از کسب این نتایج به دنبال پیادهسازی این فناوری در صنعت هستیم.
مدیرعامل این شرکت نانویی یادآور شد: سراغ صنایع دیگر نیز رفتهایم، با یکی از شرکتها برای تولید نبات طعمدار وارد مذاکره شدهایم تا از این اسانسهای نانویی به عنوان روکش روی نبات استفاده شود. با یکی از تولیدکنندگان خمیردندان وارد همکاری شدهایم تا از این طعمدهندهها در تولید خمیردندان استفاده شود. به دنبال افزایش ماندگاری و بهبود کیفیت سسهای کچاپ در صنعت هستیم.
به اعتقاد این دانش آموخته رشته صنایع غذایی دانشـگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، این فناوری طعمدهندههای نانویی بر پایه گیاهان دارویی پتانسیل وسیعی برای استفاده در صنایع مختلف دارد.
مطالب مرتبط
تگها
مطالب پربیننده
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- چگونه خشم بهاری را کنترل کنیم
- چگونه تشخیص دهیم یک تصویر با هوش مصنوعی ساخته شده؟
- آموزش کامل تهیه سبزه عید با تخم شربتی
- کاهش وزن علمی و بدون برگشت
- چگونه میتوان از اینستاگرام، تیکتاک و گوشیهای همراه فاصله گرفت؟
- کمبود چه مواد غذایی باعث افزایش ابتلا به افسردگی میشود؟
- چطور مامان بابای خودمان باشیم؟
- مادران تلفنهمراه خود را به کودکشان بدهند یا خیر؟
- چرا مردان در بیان احساسات خود موفق نیستند؟
- آیا در برزخ، شفاعت وجود دارد؟
- "همای سعادت" اسطوره یا واقعیت؟!
- گیاهانی که استرس خانه و محل کار را کاهش میدهند
- سیگارهای الکترونیک یک جایگزین توهم زا
- سونامی سالمندی، بحران پیش روی کشور
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- درباره امیر کبیر
- کتاب پیوند زخم خورده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- تورم به کدام سو میرود؟
- طغیان سرخک