مقالات اقتصادی
چرایی آموزش و آگاهیبخشی در خصوص رمزارزها
رمز ارزها تفاوتیهایی با فیات ها یعنی پول های رایج امروز از دلار و یورو گرفته تا ریال دارند، این است که رمز ارزها روبروی این فیات ها قرار گرفته اند با این فلسفه که می گوید من نقص های فیات ها را ندارم. یکی از مهمترین نقص ها که به فیات ها وارد میدانند اینکه متصل به پشتوانه اقتصاد و بانک مرکزی های کشورهای خاص هستند
تهران- ایرنا- «روزبه شریعتی» تحلیلگر اقتصادی معتقد است: آموزش و آگاهیبخشی به مردم در حوزه اقتصاد مسالهای است که باید به صورت پایهای انجام گیرد. در زمینه رمزارزها هم باید مردم آموزش ببیند تا با پول فروش خانه و ... در این بازار سرمایهگذاری نکنند.
در دویست و سی و یکمین جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت که هجدهم خردادماه برگزار شد، وضعیت عرضه و تقاضای رمز ارزها در اقتصاد ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت و بانک مرکزی گزارشی از وضعیت تولید و تبادل رمزارزها در اقتصاد ایران را ارایه کرد.
رئیس جمهوری در همین جلسه با اشاره به پدیده جدید رمزارزها و اقتضائات و الزامات آن گفت: دستگاه های مسئول در حوزه بازار سرمایه با همکاری رسانه ها و فضای مجازی در زمینه اطلاع رسانی، آموزش و آگاهی بخشی مردم نسبت به این پدیده و دستورالعمل ها و قوانین آن فعالیت موثر داشته باشند.
بنابراین و با توجه به سرمایهگذاری برخی در رمزارزها لزوم آگاهیبخشی در این حوزه به یکی از الزامات تبدیل شده است زیرا آگاهی آنچنانی در کشور در خصوص این مساله وجود ندارد. همین مساله باعث شده تا پژوهشگر ایرنا با «روزبه شریعتی» تحلیلگر بازار سرمایه به گفتوگو بپردازد که شرح آن را در ادامه میخوانیم:
رمز ارزها یک نوع دارایی است
شریعتی در مورد نحوه سرمایه گذاری مردم گفت: من به عنوان یک فعال بازار سرمایه به رمزارزها توجه دارم. آنهایی که در بازار سرمایه فعالیت می کنند و کلا هر سرمایهگذاری باید کار با سرمایه خودش را به نحوی انجام دهد که به اصلاح همه تخم مرغ ها را در یک سبد قرار ندهد؛ یعنی اینکه اگر سهام دارند، این باید بخشی از سرمایه آنها باشد که آسیب نبینند و کنار آن ملک داشته باشند یا در طلا سرمایه گذاری کنند و ... .رمزارز هم یک نوع دارایی است که شاکله اصلی آن مبتنی بر علم ریاضیات و علم منطق کامپیوتری است.
رمز ارزها روبروی پول های رایج قرار دارند
این تحلیلگر بازار سرمایه اظهار داشت: رمز ارزها تفاوتیهایی با فیات ها یعنی پول های رایج امروز از دلار و یورو گرفته تا ریال دارند، این است که رمز ارزها روبروی این فیات ها قرار گرفته اند با این فلسفه که می گوید من نقص های فیات ها را ندارم. یکی از مهمترین نقص ها که به فیات ها وارد میدانند اینکه متصل به پشتوانه اقتصاد و بانک مرکزی های کشورهای خاص هستند و آن کشور می تواند پول خود را دستکاری کند مثلاً چاپ کند یا جمع آوری کند، و همین مساله فیات ها را دچار تغییر و تحول می کند.
مهمترین ویژگی رمز ارزها ناشناخته بودن آنها است
شریعتی در ادامه گفت: رمز ارزها به هیچ جایی وابسته نیستند و هیچ مقری ندارند که اگر کشوری آسیب ببیند این رمزارزها هم آسیب ببینند و فعلاً قابلیت حذف و دزدی در آن شکل نگرفته است و مهمترین ویژگی آن همان ناشناخته بودن این رمزارزها است؛ یعنی اینکه اگر من در کیف پول دیجیتال خود رمز ارز داشته باشم وقتی بخواهم آن را به شما نتقال بدهم در هیچ کجا ردی از آن باقی نمی ماند.
نگاه دولت ها به رمز ارزها
این تحلیلگر بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که دولت ها چه نگاهی به رمز ارزها دارند؟، خاطرنشان ساخت: در این مورد ۲ نگاه وجود دارد؛ یکی برای دولت ها مخصوصاً کشورهایی مثل ما که در شرایط تحریمی هستند قطعاً این رمز ارزها برای دولت به کار می آید زیرا قابلیت دور زدن تحریم ها را دارد. دیگری اینکه دولت ها با این رمز ارزها مشکل دارند زیرا قابل ردیابی نیستند و همین امر باعث شده تا بانک های مرکزی بزرگ در برابر این رمز ارزها ایستادگی کنند.
قیمت رمز ارزها مبتنی بر مقبولیت عام آنها است
شریعتی در مورد رمزارزها در ایران اظهار داشت: در ایران قیمتهای رمزارزها مسالهساز شد. دلیل اینکه بازار سرمایهایها با این رمزارزها مشکل دارند این است که می گویند ما پشتوانه ای برای اینها نمی بینیم و اگر تمام کشورهای دنیا معامله با رمزارزها را ممنوع کنند و تمام کمپانی ها آن را به رسمیت نشناسند، قیمت های این رمزارزها به شدت اُفت می کند. کما اینکه دیدیم که در چند ماه اخیر شرکت تسلا و مالک آن ایلان ماسک با رسمیت بخشیدن به رمزارز بیت کوین برای خرید ماشین های تسلا باعث شد تا این رمزارز رشد قابل توجهی داشته باشد. پس می توان گفت که اگر یک روزی تمام مردم دنیا و تمام کمپانی ها قبول کنند که در کنار پول های رایج، رمزارزها را قبول کنند تا مردم بتوانند کالاهای خود را از سایت ها خریداری کنند، قطعاً این رمزارزها وجاهت قانونی بیشتری پیدا می کنند و قیمت های آنها رشد می کند. پس قیمت رمزارز مبتنی بر مقبولیت عامی است که پیدا می کند.
آگاهی بخشی در زمینه رمزارزها ضروری است
این تحلیلگر بازار سرمایه در مورد لزوم آگاهی بخشی در ایران در مورد رمزارزها گفت: در ایران متاسفانه تورم زیاد متاثر از تحریم ها و سیاست های غلط پولی در سالیان گذشته باعث شد تا مردم برای حفظ ارزش پول خود، ریال های خود را تبدیل کنند. تعدادی به صورت سنتی به سمت بازار طلا و دلار رفتند و عده ای هم به طرف بازار سرمایه و بورس هجوم بردند که آسیب جدی دیدند و برای جبران به طرف رمز ارزها رفتند که موج رمزارز در کشور شکل گرفت. این اتفاق چند نکته اساسی دارد؛ یکی اینکه به دولت انتقاد وارد آمد که چرا وقتی متوجه شد یک اپیدمی از سوی مردم به طرف رمزارزها شکل گرفته اقدامی انجام نداد که باعث نشود مردم آسیب ببینند، چه در بحث آگاهی بخشی و مهمتر از همه در بحث سامان دهی کارگزارهای رمزارز؛ یعنی وقتی سرچ می کنیم کارگزاری هایی که فعالیت میکنند همه نماد تجارت الکترونیک ندارند. از این منظر، وظیفه سامان دهی کارگزارهای رمزارزها به عهده دولت است و اگر می خواهد اجازه دهد که مردم در این حوزه فعالیت کنند باید درگاه ها را هم سامان دهی کنند و اگر بحث بر سر این است که باعث خروج ارز از کشور می شود پس باید جلوی این کار گرفته شود و به مردم این آگاهی داده شود که این کار شما به اقتصاد کشور آسیب می رساند. نکته دیگر اینکه اگر کارگزاری ها سامان دهی شد باید به آن گفته شود که برای خرید رمزارزها به مردم آموزش بدهند و اجازه ندهند با پول فروش خانه و ... در این بازار سرمایه گذاری کنند کما اینکه در کشورهای دیگر هم اجازه نمی دهند که یک نفر کل زندگی خود را در بازار سهام قمار کنند اما متاسفانه این آگاهی بخشی در کشور ما وجود ندارد.
شریعتی در پایان یادآور شد: باید به مردم در خصوص ریسک آموزش داده شود. از همان دوران مدرسه و در کنار درس های دیگر باید درس اقتصاد داشته باشیم و مردم درک درستی از این مساله داشته باشند. در انتخابات هم دیدیم که در مناظره ها مساله اصلی اقتصاد بود. ما همه می توانیم شعار اقتصادی بدهیم اما باید بدانیم که کدام شعار به واقعیت های فعلی کشور نزدیک تر است و مردم برای اینکه بتوانند تصمیم بگیرند باید با این مفاهیم آشنا باشند و آین آشنایی هم مستلزم آموزش صحیح و پایه ای است.
مطالب مرتبط
- تورم به کدام سو میرود؟
- شرایط کارآمدی یک دولت
- دوره عوامبازی گذشته
- عکس پروفایل تان، نشانه شخصیت شماست!
- کتاب تحلیل تکینکال با استفاده از چند تایم فریم
- آسیبشناسی تاثیر فضای مجازی بر بنیان خانواده
- مقاله علمی و پژوهشی آسیب شناسی سیاست گذاری تولید محتوای فضای مجازی
- فناوری های نوین و آسیب های پیش رو
تگها
مطالب پربیننده
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- چگونه خشم بهاری را کنترل کنیم
- چگونه تشخیص دهیم یک تصویر با هوش مصنوعی ساخته شده؟
- آموزش کامل تهیه سبزه عید با تخم شربتی
- کاهش وزن علمی و بدون برگشت
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- کتاب پیوند زخم خورده
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری
- تورم به کدام سو میرود؟