ساخت رباتی که برای پرهیز از داغ کردن عرق می‌کند

ساخت رباتی که برای پرهیز از داغ کردن عرق می‌کند

 دانشمندان رباتی ساخته‌اند که از طریق یک روش مشابه با فرآیند تعریق در انسان، خود را خنک نگه می‌دارد.

به گزارش پایگاه اینترنتی «ورج»، بیشتر ربات‌ها از فلز ساخته می‌شوند که رسانای خوبی است و در نتیجه امکان انتقال و پراکندن مستقل گرما را دارد. اما ربات‌های نرم که برای به کار گرفته شدن در کارهای ظریف و دقیقی چون فرآیندهای پزشکی و یا حتی بسته‌بندی میوه طراحی شده‌اند، از جنس پلاستیک هستند که عایق گرما است. از آن‌جایی که این ربات‌ها چون دیگر ربات‌ها امکان انتقال گرما را ندارند، باید راهی برای خنک کردن خود پیدا کنند.

از همین رو، دانشمندان دانشگاه کُرنل آمریکا با همکاری تیمی از موسسه فناوری ایتالیا با الهام گرفتن از این که چگونه بدن انسان با عرق کردن خود را خنک نگه می‌دارد، یک چنگک رباتیک سه انگشتی ساخته‌اند که از غدد عرقی برخوردار است. این ربات به گونه‌ای طراحی شده است تا با "تعریق" از داغ کردن جلوگیری کرده و از پس ماموریت‌های حساس و طولانی برآید.

مخازن میان تُهی و تحت فشار موجود در انگشتان این ربات از آب پر شده و به وسیله مجراهایی از جنس پلاستیک حساس به گرما به بدنه آن وصل شده‌اند. وقتی این پلاستیک به دمای مشخصی می‌رسد، روزنه‌های موجود در آن باز شده و آب با فشار به سطح رانده می‌شود. این آب پس از خارج شدن از روزنه‌ها با اثر خنک کنندگی بیش از دو برابر نسبت به هر حیوانی، بخار می‌شود.

با استفاده از این به اصطلاح غدد عرقی در یک دستگاه می‌توان دمای آن را از دمای محیط اطراف نیز پایین‌تر آورد، کاری که با استفاده از خنک‌کننده‌های دیگر چون فن‌ها ممکن نیست. این روش همچنین به ربات‌ها کمک می‌کند تا در محیط‌هایی که به خنک‌کننده‌های خارجی دسترسی نیست، به طور مستقل خود را خنک نگه دارند.

گزارش این پروژه در مجله Science Robotics منتشر شده است.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه