رشته تجربی، اولویت اول ۷۱ درصد دانش‌آموزان

رشته تجربی، اولویت اول  ۷۱ درصد دانش‌آموزان

 مدیرکل دفتر آموزش متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش گفت: طبق بررسی‌ها در ٧١ درصد از استان‌های کشور اولویت اول دانش آموزان در انتخاب رشته، تجربی و در ٢٩ درصد، رشته انسانی است.

عباس سلطانیان شامگاه سه شنبه در همایش استانی مدیران متوسطه نظری استان زنجان با اشاره بر ضرورت توجه به روندها و فرایندهای آموزشی، افزود: متاسفانه در هیچ استانی رشته ریاضی اولویت اول دانش آموزان در انتخاب رشته نیست.

وی یادآور شد: تامین و بسط عدالت در دسترسی به آموزش‌های متوسطه، کیفیت بخشی به آموزش‌ها، ارتقای مدیریت آموزشگاهی، تقویت و توسعه مشارکت دستگاه‌ها در آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کار دانش و توسعه فعالیت‌های پژوهشی و پژوهش‌سراها محورهای اساسی در معاونت آموزش متوسطه وزارتخانه آموزش و پرورش است.

سلطانیان با بیان اینکه ارتقای کیفیت آموزش متوسطه نظری در گرو ارتقا کمی و کیفی هنرستان ها است، ادامه داد: به استناد راهکار سند تحول بنیادین، آموزش مهارت در شاخه نظری با ارتقای حجم، عناوین، فضای مناسب و غیره لحاظ شده تا دانش آموزان حداقل مهارت ها را کسب کنند.
وی اظهار داشت: توجه به اهداف دوره تحصیلی در ساحت های ۶ گانه، اشراف کامل به اساسنامه ها و تبیین آن برای فرهنگیان، مطالبه اجرای سیاست مدرسه محوری و ارزیابی مستمر دانش آموزان از جمله نکات قابل مهمی است که مدیران در دبیرستان ها باید لحاظ کنند.

مدیرکل دفتر آموزش متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: هر چقدر شکاف بین "آنچه میدانیم و آنچه باید بدانیم "و " آنچه عمل می‌کنیم و آنچه باید عمل کنیم"بیشتر باشد در مدیریت مشکل خواهیم داشت و این شکاف با یادگیری پر می شود که کلید آن آموزش است.

به گفته وی، مدرسه متعلق به جامعه است و همه افراد باید در اداره آن مشارکت داشته باشند.

سلطانیان مهمترین کار و رسالت امروز آموزش و پرورش را اجرایی کردن هرچه بهتر و متوازن سند تحول بنیادین عنوان کرد و افزود: سند تحول زمانی محقق می شود که ٢٣ هدف عملیاتی آن محقق شود و برای آن اهداف راهکارهایی وجود دارد که باید اجرایی شود.

این مسؤول با اشاره به بیانیه گام دوم که روی سخن با جوانان است گفت: این مهم باید در تدوین برنامه مدنظر قرار گیرد و به بهره وری و استفاده بهینه از منابع توجه شود.

وی اضافه کرد: مدیریت مدارس امروز باید سمت و سوی مشارکتی داشته باشند و در کنار آن، ارتقای مدیریت آموزشگاهی از دیگر ضروریات و ملاحظاتی است که باید در تدوین برنامه ها مدنظر قرار گیرد.

سلطانیان خاطرنشان کرد: استان زنجان ٣٣ هزارو١٣٣ دانش آموز در دوره دوم متوسطه دارد که نزدیک میانگین کشوری است.

مدیران مدارس دانش خود را به روز کنند

مدیرکل آموزش و پرورش استان زنجان نیز در این مراسم با اشاره به اینکه برای مدیران از واجبات است که هر روز دانش خود را به روز کنند ادامه داد: متولیان امر تعلیم و تربیت عهده دار تحول و بهبود اوضاع سازمان هستند و بر این مبنا ضرورت دارد همواره دانش فردی، سیستمی و تخصصی خود را ارتقا دهیم.

ابراهیم رفیعی افزود: آموزش و پرورش شبیه هیچ سازمانی نیست و در این میان مدرسه یک واحد مستقل است که خود از سازمان های بسیار پیچیده محسوب می شود و محصول آن قابل مقایسه با سایر دستگاه ها نیست.

وی اضافه کرد: تغییر و تحول، مقاومت آگاهانه یا ناآگاهانه به دنبال خواهد داشت چرا که ظرفیت پذیرش ممکن است وجود نداشته باشد و این بزرگترین مانع تحول در حال حاضر است.

این مسؤول ادامه داد: فرهنگ سازمانی، بودجه، مدیران، دیدگاه ها می توانند موانعی برای تغییر باشند و اگر خواهان پیشرفت استان در حوزه آموزشی، پرورشی و ورزش هستیم، باید خودمان و نسل جدید را با تغییر مثبت و بالنده به جلو هدایت کنیم.

وی خاطرنشان کرد: اگر می خواهیم وضعیت اقتصاد، امنیت و غیره ترقی پیدا کند، باید تحول بنیادین آموزش و پرورش را به رسمیت شناخته و به اقتضائات آن تن دهیم.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه