دوستی با کتاب

دوستی با کتاب

برای این که هرچیزی در جامعه بصورت فرهنگ در بیاد، باید آموزش اونو از سنین ابتدایی شروع کنیم. برای نهادینه کردن فرهنگ کتاب خوانی، هم لازمه خانواده و معلم از همون اوایل کودکی، دست به کار بشن.


درست زمانی که دانش آموز، خوندن و نوشتن رو یاد گرفت، باید روزی ٢٠ دقیقه کتاب بخونه. برای شروع، از کتابهای ساده با عکسهای زیاد و نوشته‌های کم استفاده کنیم.

روش ساده دیگری هم برای تشویق کودکان به کتابخونی وجود داره و اون استفاده از پازل هست. مثلا یک پازل که تصویری سیاه و سفید از یک ماشین هست رو به دانش‌آموز میدیم.
 دانش آموز به ازای هر نیم ساعت کتاب‌خوانی، می‌تونه یک تیکه این پازل رو رنگ کنه. در یک فرم جداگانه هم از والدین میخوایم که اسم کتابهایی که خوانده و مدت زمان صرف شده را یادداشت کنن. در نهایت کسی که بیشترین تعداد پازل رنگ شده رو داشته باشه، برنده میشه و جایزه می‌گیره. همین جایزه انگیزه بسیار خوبی برای مطالعه ایجاد می¬کنه.

نکته جالبه دیگه در مدرسه اینه که بجای دادن تکالیف زیاد به بچه¬ها، از تکالیف بسیار محدود و فقط شامل چند صفحه تمرین ریاضی در هفته استفاده باشه و در عین حال تمرکز ویژه‌ای بر کتاب خوانی روزانه داشته باشیم و والدین باید هر روز به معلم گزارش بدن که شب گذشته فرزندشون چقدر کتاب خونده.

در کنار فرهنگ سازی مدرسه برای کتاب خوانی، باید به محیط بسیار جذاب کتابخانه، برای علاقمند کردن بچه‌ها به کتابخوانی، توجه کرد. کتابخانه‌ها، فضای قابل توجهی رو برای بازی کردن بچه‌ها اختصاص بدن. این فضا می تونه مجهز به انواع اسباب‌بازی‌ها، کتاب، سی‌دی‌های کودکانه و .... باشه. ( البته با توجه به گروه سنی بچه ها )

کار جالب دیگه کتابخانه‌ها برگزاری کلاسهای رایگان کتابخوانی روزانه برای کودکان بزرگتر از سن ٦ ماهگیه! بله، تعجب نکنید، کلاس کتاب‌خوانی برای نوزاد ٦ ماهه. در این کلاسها از روی کتابهای پرعکس و کم‌نوشته برای بچه‌ها بخونین و بعد با بچه‌ها شعر خونده و بازی کنین. این کلاسها باعث میشه که کتابخانه، یکی از دوست داشتنی‌ترین مکانها باشه.




مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه